Αρχική » Photos & Videos » Η Αγγλόφωνη Ελληνική μπάντα Skinner Box

Η Αγγλόφωνη Ελληνική μπάντα Skinner Box

Αγγλόφωνη μπάντα Skinner Box
Αγγλόφωνη μπάντα Skinner Box

Εναλλακτικός ήχος με dark wave, trip hop, post rock φόρμες και μοτίβα. Οι σκοτεινές, δυνατές μελωδίες που συνοδεύονται από τα σαγηνευτικά και “σκοτεινά” φωνητικά από την lead vocalist της μπάντας Vana Rose συνθέτουν το αποτέλεσμα των Skinner Box και το καθιστούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Οι Skinner Box είναι μία Αγγλόφωνη μπάντα η οποία δημιουργήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2011 και άρχισε να δραστηριοποιείται λίγο αργότερα. Κομμάτια τους έχουν παιχτεί και παίζονται στο Ελληνικό ραδιόφωνο αλλά και σε σταθμούς του εξωτερικού, ακόμη και στην Costa Rica, στο Hong Kong, στην Αγγλία και στις Η.Π.Α.

Η πρώτη δισκογραφική τους απόπειρα είναι το “Life is Chemistry” EP το οποίο κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου του 2013 από την Γερμανική “Afmusic” σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση. Ο Αλέξης Μπόλπασης είναι παραγωγός και στον επόμενο δίσκο τους.

Ο επόμενος δίσκος και τo πρώτο ολοκληρωμένο album των Skinner Box, “Alpha Waves”, τους βρίσκει με νέα σύνθεση (στα ντραμς δεν είναι ο Γιώργος Παπαναστασίου), να διευρύνουν τα όρια του ήχου τους και του στυλ τους. Πιο ώριμοι, πιο ηλεκτρικοί πιο σκοτεινοί τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά.

Έχουν εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως Gagarin, Six Dogs, Death Disco, ΑN Club και άλλα, ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με αγαπημένες μπάντες της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής όπως Mechanimal, 2L8, GAD, Wonky Doll &The Echo, Electro Vampires, Dead Buildings, Virgin Web, Empty Frame, Kiss the Anus of a Black Cat, Andrew King, Der Arbeiter. Παρακάτω τους βλέπουμε στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Σύνθεση:

  • Vana Rose (Φωνή)
  • Σπύρος Μητροκώτσας ( κιθάρες)
  • Νίκος Ζουρμπάκης (κιθάρες)
  • Στέφανος Μανούσης ( μπάσο- πλήκτρα)
  • Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος( Ντραμς)

Skinner Box – YouTube


Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες & Συγκροτήματα