Αρχική » Σκυλιά & Ζώα » Σκύλος Παγκ (Pug) – Η καλύτερη τροφή για Pug

Σκύλος Παγκ (Pug) – Η καλύτερη τροφή για Pug

καλύτερη τροφή για παγκ
Ο αξιολάτρευτος σκύλος Παγκ (Pug)

Σκύλος Παγκ – Οι περισσότεροι σκυλογονείς  “βασανίζονται” από το ερώτημα αυτό… Ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ;

Η υγεία και η ευεξία των μικρών τους Παγκ είναι πρωταρχικός στόχος και τι σημαντικότερο και καθημερινό από την διατροφή του μικρού τους. Πριν μπούμε στα μυστικά της σωστής διατροφής ενός Παγκ και στο ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ, ας γνωρίσουμε λίγο αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Πίνακας Περιεχομένων

Ο σκύλος Παγκ (Pug)

Προτού μιλήσουμε για την καλύτερη τροφή για Παγκ ας μιλήσουμε για το ίδιο το Παγκ. Ο σκύλος Παγκ είναι ένας μεγάλος σκύλος σε μικρή συσκευασία. Αυτό θα το επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έχουν βρεθεί κοντά σε ένα σκύλο Παγκ. Αυτός ο συμπαγής και χαριτωμένος σκύλος ανήκει στην Ομάδα 9 Σκύλοι Συντροφιάς (Companion and Toy Dogs) της F.C.I. (FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE).

σκύλος παγκ
Ψάχνοντας την καλύτερη τροφή για Παγκ
Σκύλος Παγκ, ο κλόουν

Το κωμικό πρόσωπο του Παγκ (Pug), με βαθιές ρυτίδες γύρω από τα μεγάλα, σκούρα μάτια και ένα επίπεδο στρογγυλό πρόσωπο, δεν μπορεί παρά να σας κάνει να χαμογελάσετε. Πιστεύεται ότι το όνομα του Παγκ (Pug) προέρχεται από τη λατινική λέξη “γροθιά” (Pugnus) επειδή το πρόσωπό του μοιάζει με ανθρώπινη γροθιά.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από τον αρχαίο Αγγλικό όρο pugg, ο οποίος περιγράφει κάποιον πολύ αγαπητό και χρησιμοποιούταν στην Αγγλία πολύ πριν την άφιξη της φυλής. Μια τρίτη άποψη υποστηρίζει πως το όνομα “Pug Dog” το πήραν εξαιτίας της ομοιότητας τους με τις μαϊμούδες Pug που ήταν δημοφιλής σαν κατοικίδια στις αρχές του 1700.

Ο σκύλος Παγκ είναι ένας κλόουν στην καρδιά, αλλά με αξιοπρέπεια. Τα Παγκ είναι παιχνιδιάρικα σκυλιά, έτοιμα και ικανά για κάθε παιχνίδι. Αλλά είναι και πολύ κοινωνικοί σκύλοι και πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους τους.

Ο σκύλος Παγκ λατρεύει να είναι το κέντρο της προσοχής και δεν του αρέσει να τον αγνοούν. Επίσης, του αρέσει πολύ το καλό φαγητό για αυτό και πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ… το δικό σας Παγκ!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: “Τα καλύτερα σκυλιά για οικογένεια”

Πρίν μιλήσουμε για την καλύτερη τροφή για Παγκ, λίγα λόγια για την απόκτηση ενός Pug

Οι σκύλοι Παγκ συχνά αποκτώνται χωρίς να υπάρχει πλήρη συνείδηση για το τι σημαίνει η απόκτηση τους και η κατοχή τους. Ο σκύλος Παγκ είναι ένας καταπληκτικός σκύλος συντροφιάς που όμως χρειάζεται γνώσεις και χρόνο τόσο η κατοχή όσο και η απόκτηση του.

Βεβαιωθείτε ότι βρήκατε μια σωστή πηγή απόκτηση για το κουταβάκι ή το σκύλο σας και αν δεν μπορείτε να βρείτε, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα σκύλο από κάποιο καταφύγιο. Μπορεί να είναι Παγκ, μπορεί και όχι μα σίγουρα θα έχει κάθε πιθανότητα να γίνει ένας καταπληκτικός σύντροφος.

Η καλύτερη τροφή για Παγκ
Η καλύτερη τροφή για Παγκ
Ο σκύλος Παγκ στην Ιστορία

Τα Pugs (Παγκ) προέρχονται από την Κίνα, όπου και χρονολογούνται από τη δυναστεία των Χαν (206π.Χ. έως 200μ.Χ.). Ορισμένοι ιστορικοί πιστεύουν ότι σχετίζονται με το Θιβετιανό Μαστίφ. Ο σκύλος Παγκ ήταν ευνοημένος από τους αυτοκράτορες της Κίνας και ζούσε σε πολυτελή καταλύματα. Μερικές φορές ακόμη και φυλασσόμενος από στρατιώτες.

Υπάρχει, επίσης, η άποψη που υποστηρίζει πως τα Παγκ τα είχαν για συντροφιά οι Βουδιστές μοναχοί στο Θιβέτ. Λέγεται πως την εποχή εκείνη υπήρχαν τρεις τύποι βραχυκεφαλικών  σκύλων: το Lion Dog, το Πεκινουά και το Lo-sze, που φαίνεται πως ήταν το αρχαίο Παγκ.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα περίφημα “Foo Dogs” της Κίνας είναι αναπαραστάσεις του αρχαίου Pug. Στοιχεία και αρχαία ευρήματα σκύλων τύπου Pug έχουν βρεθεί στο Θιβέτ και την Ιαπωνία.

Σκύλος Παγκ – Το πέρασμα στην Ευρώπη

Προς το τέλος του 1500 και στις αρχές του 1600, η Κίνα άρχισε τις συναλλαγές με τις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα Pugs που ήρθαν στην Ευρώπη ήρθαν με τους Ολλανδούς εμπόρους, οι οποίοι ονόμασαν τη φυλή Mopshond, ένα όνομα που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Στα Ολλανδικά σημαίνει “μουρμουρίζω”.

Ο σκύλος Παγκ έγινε αρκετά δημοφιλής στη βασιλική αυλή του House of Orange. Μάλιστα έγιναν τα επίσημα σκυλιά της αυλής όταν το 1572 έσωσαν την ζωή του πρίγκηπα Williams, προειδοποιώντας τον για την εισβολή Ισπανών στο Hermingny.

Από τότε είχε πάντα στο πλευρό του ένα σκύλο Παγκ και μετά τον θάνατο του το 1584 ένα ομοίωμα του με τον αγαπημένο του σκύλο στα πόδια του κοσμεί τον τάφο του στη Delft Cathedral.

Ο William Hogarth και Παγκ ιδιοκτησίας του
Ο William Hogarth και Παγκ ιδιοκτησίας του

Είναι γνωστό ότι τα μαύρα Παγκ υπήρχαν στο 1700 επειδή ο διάσημος καλλιτέχνης, William Hogarth, ήταν ένας λάτρης των Pug. Ζωγράφισε ένα μαύρο Pug και πολλά άλλα στους διάσημους πίνακές του. Το 1785, ο Goya απεικόνισε, επίσης, σκύλους Παγκ στους πίνακές του.

Τα μαύρα Παγκ τα έφερε στην Αγγλία πολλά χρόνια αργότερα η Lady Brassey. Μαζικότερη εισαγωγή δειγμάτων της φυλής στην Αγγλία έγινε το 1860. Τότε, Βρετανοί στρατιώτες που λεηλάτησαν το παλάτι στο Πεκίνο έφεραν μαζί, όταν επέστρεψαν, αρκετά σκυλιά Παγκ και Πεκινουά. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τον 16ο αιώνα που έγινε τόσο μαζική εξαγωγή σκύλων από την Κίνα.

Αρκετά όμως με την ιστορία… Ας επικεντρωθούμε στο ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ και πως θα την βρούμε.

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ

Για να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνει υγιής και ενεργητικός ένας σκύλος Παγκ, πρέπει να τα προσέχουμε πολύ. Αυτό δεν σημαίνει μόνο την κατάλληλη εκπαίδευση, την άσκηση και τη φροντίδα, αλλά και δίνοντάς τους ένα φαγητό που θα τα κρατήσει υγιεί και ευτυχισμένα για τα επόμενα χρόνια. Την καλύτερη τροφή για Παγκ …

Παρόλο που στην αγορά υπάρχουν πολλές τροφές που θα κρατήσουν τα αγαπημένα σας Παγκ υγιή και ευτυχισμένα, οι ακόλουθες 5 είναι σαφώς από τις καλύτερες επιλογές.

Χωρίς να χάνουμε χρόνο ας δούμε μια λίστα με τις καλύτερες τροφές για Παγκ και στη συνέχεια μπαίνουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες:

καλυτερη τροφή για παγκ - pug
Όπως στον καθένα μας έτσι και στο αγαπημένο μας Pug η τροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο για την υγεία και την ευζωία του σκύλου μας
Σκυλιά Παγκ (Pug) – Φροντίδα

Τώρα που έχετε μια πρώτη λίστα με καλές τροφές για Παγκ, ας δούμε μερικά πράγματα για την φροντίδα και την υγεία του Παγκ.

Ο σκύλος Παγκ από πλευράς καθημερινής φροντίδας και περιποίησης, δεν είναι τόσο απαιτητικός. Το κοντό του τρίχωμα δεν θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Τα Παγκ μαδάνε λίγο, μα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, συνήθως.

Οι ρυτίδες χρειάζονται τακτικό καθάρισμα για να απομακρύνεται η βρώμα και οι νεκρές τρίχες που μαζεύονται εκεί δημιουργώντας ερεθισμό στο σκύλο. Το ιδιόμορφο δέρμα και οι ρυτίδες είναι άλλος ένας λόγος που πρέπει να ξέρετε ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ.

Τα Παγκ είναι παιχνιδιάρικα, αλλά όχι τόσο αθλητικά και απαιτητικά στην βόλτα. Μια με δύο βόλτες την ημέρα, με περπάτημα, θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του. Στο σπίτι δεν θα κάνει τον χαμό και του αρέσει να κοιμάται και να… ροχαλίζει.

Στο φαγητό δεν απαιτεί μεγάλες ποσότητες, αν και αυτό θα το δείτε και με τον κτηνίατρο σας. Αγαπούν πολύ το φαγητό τα Παγκ και για αυτό καλό θα ήταν να μη το συνηθίσετε στα μεζεδάκια. Ο σκύλος Παγκ έχει τάση προς την παχυσαρκία.

Ένα τακτικό κόψιμο νυχιών είναι απαραίτητο αν δεν ζει ο σκύλος σε έδαφος που επιτρέπει στα νύχια να τρίβονται. Επίσης, προσοχή και φροντίδα χρειάζονται τα χαρακτηριστικά, πεταχτά μάτια του Παγκ. Είναι επιρρεπή στους τραυματισμούς και στα χημικά (σαμπουάν, καθαριστικά, κ.α.).

σκύλος παγκ
Διατροφή και προβλήματα υγείας – Ποια είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ;
Σκύλος Παγκ – Υγεία

Τα Παγκ είναι μια φυλή που ταλαιπωρείται από αρκετά προβλήματα υγείας. Δεν είναι απαραίτητο ο σκύλος να έχει κάποιο από τα θέματα που θα αναφέρουμε πιο κάτω, αλλά πρέπει να γνωρίζετε. Δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη την υγεία του κουταβιού μας και πρέπει να επιλέγουμε σκύλο από εκτροφείς με αποδεδειγμένη ευαισθησία στα θέματα υγείας που ταλαιπωρούν την φυλή.

Πιθανά προβλήματα υγείας του σκύλου Παγκ
Σκύλος Παγκ – Εγκεφαλίτιδα (Pug Dog Encephalitis – P.D.E.)

Η P.D.E. είναι από τις πιο σοβαρές ασθένειες που εμφανίζουν τα Παγκ. Είναι μια θανατηφόρα φλεγμονώδης νόσος του εγκεφάλου που είναι μοναδική για τα Παγκ. Δεν γνωρίζουμε γιατί οι σκύλοι Παγκ εμφανίζουν αυτή την ασθένεια.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος προληπτικής διάγνωσης για αυτό ή για τη θεραπεία του. Η διάγνωση P.D.E. μπορεί να γίνει μόνο με τεστ του εγκεφαλικού ιστού του σκύλου, μετά το θάνατό του.

Η εγκεφαλίτιδα του Παγκ συνήθως επηρεάζει τα νεαρά σκυλιά, προκαλώντας τους “επιληπτικές” κρίσεις. Επίσης, υπάρχει περίπτωση τύφλωσης, οι σκύλοι μπορεί να πέσουν σε κώμα και να πεθάνουν. Αυτό μπορεί να συμβεί σε λίγες μέρες ή εβδομάδες.

Δεδομένου ότι η P.D.E. φαίνεται να έχει γενετική συνιστώσα, το Pug Dog Club of America, μαζί με το American Kennel Club Canine Health Foundation, χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα για να προσπαθήσει να μάθει περισσότερα για αυτή την πολύ σοβαρή ασθένεια.

Σκύλος Παγκ – Επιληψία

Ο σκύλος Παγκ έχει προδιάθεση σε μια κατάσταση που ονομάζεται “ιδιοπαθής επιληψία”. Επιληπτικές κρίσεις χωρίς γνωστό λόγο. Εάν το Pug σας έχει κρίσεις, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο κρίνεται απαραίτητη.

Pug – Σεϋλετιέλλωση (Cheyletiella Dermatitis)

Είναι με δερματίτιδα του σκύλου (και της γάτας) που οφείλεται σε προσβολή από τα ακάρεα Cheyletiella yasguri, C. parasitovorax, C. blakei.

Μπορεί να εμφανιστεί η νόσος με την παρακάτω εικόνα: αποφολίδωση κατά μήκος της ράχης (περιπλανώμενη πιτυρίδα – walking dandruff), πυοτραυματική δερματίτιδα και γενικευμένος κνησμός.

Σκύλος Παγκ – Δεμοδήκωση ή Δεμοδηκτική ψώρα

Οφείλεται στο παράσιτο Demodex canis ή σπανιότερα στο Demodex cornei. Δεν είναι μεταδοτικό νόσημα στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα. Η μετάδοση του παρασίτου γίνεται από τη μητέρα στα κουτάβια κατά το θηλασμό, τις πρώτες 2-3 ημέρες. Μόλις τα κουτάβια πάρουν τα παράσιτα, τα τελευταία μεταναστεύουν από το στόμαχο στους λεμφαδένες και δυο έως τρεις μήνες μετά φθάνουν στους θυλάκους των τριχών, στο δέρμα.

Επίσης, ο σκύλος Παγκ είναι ταλαιπωρείται από δυσπλασία του ισχίου, εξάρθρωση επιγονατίδας, ευαισθησία στον εμβολιασμό και γενικότερα προβλήματα του οφθαλμού.

Ας δούμε τώρα ποια μπορεί να είναι η καλύτερη τροφή για Παγκ βλέποντας λεπτομερώς τις επιλογές μας…
παγκ τι τρωνε
Ψάχνοντας την καλύτερη τροφή για Παγκ
GO NATIVE με πάπια και μήλο

Η ξηρά τροφή για σκύλους Go Native από την Red Mills αποτελεί μια άριστα ισορροπημένη Grain Free τροφή. Γευστικές τροφές, υπερτροφές, φυτικά προϊόντα και με μια μοναδική πηγή ζωικής πρωτεΐνης, είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για το Παγκ σας.

Η Go Native δεν περιέχει σιτηρά ή γλουτένη και είναι πλούσια σε βότανα. Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Είναι η τέλεια διατροφή βασισμένη στη δίαιτα Paleo, για έναν χαρούμενο και υγιή σκύλο.

Συστατικά της τροφής GO NATIVE πάπια με μήλο

Φρέσκια Πάπια 40%, Αποξηραμένη Πάπια 25%, Άμυλο Πατάτας, Γλυκοπατάτα, Λίπος Πάπιας 7%, Άμυλο Μπιζελιού, Ολόκληρος Λιναρόσπορος. Αποξηραμένα Φύκια, Υδρολυμένη Πρωτεΐνη Συκωτιού 1%, Χλωριούχο Νάτριο, Εκχύλισμα Μαγιάς. Αποξηραμένο Μήλο (ισοδύναμο με 5% φρέσκο μήλο), Αποξηραμένο Κράνμπερι (ισοδύναμο με 5% φρέσκο κράνμπερι). Υδροχλωρική Γλυκοζαμίνη, Θειική Χονδροϊτίνη.

Θετικές Κριτικές

Τα περισσότερα σκυλιά βρίσκουν το φαγητό πολύ νόστιμο και το τρώνε με όρεξη. Οι ιδιοκτήτες εκθειάζουν τη θρεπτική αξία του φαγητού και τα συστατικά. Πολλοί ιδιοκτήτες παρατήρησαν ότι βελτιώθηκε το δέρμα και το τρίχωμα του σκυλιού τους, καθώς και τα επίπεδα ενέργειας. Μερικοί ιδιοκτήτες δήλωσαν, ακόμη, ότι βοήθησε στη μείωση των προβλημάτων του σκύλου τους με τη χρώση δακρύων (τον επίμονο λεκέ από τα δάκρυα).

Αρνητικές Κριτικές

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα ή μειονέκτημα της  GO NATIVE με πάπια και μήλο είναι το υψηλό κόστος. Ωστόσο, πρέπει να αναμένετε υψηλότερη από την κανονική τιμή, όταν αγοράζετε ένα καλύτερο από το μέσο όρο τρόφιμο, φτιαγμένο με μια απίστευτη ποικιλία συστατικών. Συν ότι το χαμηλό κόστος στην τροφή μπορεί να σημαίνει αυξημένα έξοδα στον κτηνίατρο.

Acana Adult (Cobb Chicken & Greens)

Σχεδιασμένη ν’ αντικατοπτρίζει την φυσική διατροφή η ACANA ξεχειλίζει με ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο, ολόκληρα αβγά από τις τοπικές φάρμες. Kαλκάνι αλιευμένο στο άγριο από το νησί Vancouver, φρούτα και λαχανικά από την ηλιόλουστη κοιλάδα Okanagan της British Columbia.

Στην θέση των συμβατικών υψηλού γλυκαιμικού δείκτη σιτηρών (ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι). H ACANA χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και στον ατμό Καναδέζικη βρώμη σαν χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά στις βραβευμένες μας εγκαταστάσεις στην Alberta του Καναδά. Η ACANA εγγυάται να διατηρήσει το μικρό σας σκύλο χαρούμενο και δυνατό.

Συστατικά της τροφής Acana Adult (Cobb Chicken & Greens)

Φρέσκο κοτόπουλο (11%), γεύμα κοτόπουλου (10%), γεύμα γαλοπούλας (10%), κόκκινες φακές, ολόκληρος πράσινος αρακάς (9%), κουκιά (8%). Eντόσθια φρέσκου κοτόπουλου (συκώτι, καρδιά, νεφρό) (6%), γεύμα ρέγγας (5%), λίπος κοτόπουλου (5%), πράσινες φακές (5%), ολόκληρος κίτρινος αρακάς (4%). Φρέσκα ολόκληρα αυγά (4%), φρέσκο ολόκληρο καλκάνι (4%), λάδι ρέγγας (3%), αποξηραμένο στον ήλιο άλφα-άλφα (3%), ίνες αρακά, χόνδρος φρέσκου κοτόπουλου (2%).

Αποξηραμένα καφέ φύκια, φρέσκια ολόκληρη κολοκύθα, φρέσκα ολόκληρα κολοκύθια, φρέσκα ολόκληρα δαυκία, φρέσκο kale, φρέσκο σπανάκι, φρέσκα φύλλα φυτού μουστάρδας, φρέσκα γογγύλια, φρέσκα ολόκληρα καρότα, φρέσκα μήλα Red Delicious.

Φρέσκα αχλάδια Bartlett, freeze-dried συκώτι κοτόπουλου, freeze-dried συκώτι γαλοπούλας, φρέσκα ολόκληρα κράνμπερι, φρέσκα ολόκληρα βατόμουρα. Ρίζα πικραλίδας, κουρκούμη, γάλα γαϊδουράγκαθου, ρίζα κολλιτσίδας, λεβάντα, ρίζα μολόχας, καρποί τριανταφυλλιάς, enterococcus faecium (ζωοτεχνικό πρόσθετο).

ΠΡΟΣΘΕΤΑ: Χηλικός Ψευδάργυρος. Βιταμίνη Ε (συντηρητικό).

Θετικές Κριτικές

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αγαπούν την  Acana Adult (Cobb Chicken & Greens) μετά από την 1η δοκιμή. Τα σκυλιά λατρεύουν τη γεύση, ενώ οι ιδιοκτήτες την ικανότητα της τροφής να βελτιώνει την υγεία του δέρματος και του μανδύα. Διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα ήθελαν σε μια τροφή για Παγκ υψηλής ποιότητας. Θεωρούν πως δικαίως είναι στη λίστα “Καλύτερη τροφή για Παγκ”!

Αρνητικές Κριτικές

Οι αρνητικές κριτικές για την τροφή είναι σπάνιες. Είναι μια κορυφαία επιλογή και τα παράπονα περιορίζονται στην συσκευασία, την τιμή και την διάθεση.

Καλύτερη τροφή για Παγκ περισσότερες επιλογές

καλύτερη τροφή για παγκ - pug
Ψάχνοντας την καλύτερη τροφή για Παγκ
GO NATIVE Βιολογική ρέγκα με καρότο και λάχανο

Η ξηρά τροφή για σκύλους Go Native από την Red Mills αποτελείται από άριστα ισορροπημένες, Grain Free γευστικές τροφές, υπερτροφές, φυτικά προϊόντα με μια μοναδική πηγή ζωικής πρωτεΐνης  και είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για το σκύλο σας.

Η Go Native δεν περιέχει σιτηρά ή γλουτένη και είναι πλούσια σε βότανα. Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Είναι η τέλεια διατροφή βασισμένη στη δίαιτα Paleo, για έναν χαρούμενο και υγιή σκύλο.

Η Ρέγγα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA και είναι πηγή βιταμίνης D. Βοηθάει στο ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρει αντιφλεγμονώδη δράση.

  • Πρωτεΐνη 29%
  • Λίπος 21%
  • Ακατέργαστες ίνες 2%
  • Τέφρα 7,5%
  • Υγρασία (max) 10%
Συστατικά της τροφής GO NATIVE Βιολογική ρέγκα με καρότο και λάχανο

Φρέσκια Ρέγγα 40%, Αποξηραμένη Ρέγγα 24%, Άμυλο Πατάτας, Γλυκοπατάτα, Λάδι Ρέγγας 6,5%.  Άμυλο Μπιζελιού, Ολόκληρος Λιναρόσπορος, Αποξηραμένα Φύκια, Υδρολυμένη Πρωτεΐνη Συκωτιού 1%, Χλωριούχο Νάτριο, Εκχύλισμα Μαγιάς, Αποξηραμένο Μήλο. Αποξηραμένο Λάχανο (ισοδύναμο με 5% φρέσκο λάχανο), Αποξηραμένο Καρότο (ισοδύναμο με 5% φρέσκο καρότο), Υδροχλωρική Γλυκοζαμίνη, Θειική Χονδροϊτίνη.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ – Βιταμίνη A E672 24.000 i.u./kg, Βιταμίνη D3 E671 2.000 i.u /kg., Οξεϊκή Άλφα Τοκοφερόλη (Βιτ. E) 250 i.u./kg.

ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ: Χαλκός Ε4 (Πενταϋδρικός Θειϊκός Χαλκός) 28 mg/kg, Σελήνιο Ε8 (Σεληνικό Νάτριο) 0,33 mg/kg, Σίδηρος Ε1 (Μονοϋδρικός Θειικός Σίδηρος) 250 mg/kg. Μαγγάνιο Ε5 (Οξείδιο Μαγγανίου) 65 mg/kg, Ψευδάργυρος Ε6 (Οξείδιο Ψευδαργύρου) 97 mg/kg, 200 mg/kg Ιώδιο Ε6 (Άνυδρο Ιωδιούχο Ασβέστιο) 2,50 mg/kg.

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ (Συντηρείται σε εκχυλίσματα φυσικής προέλευσης πλούσια σε τοκοφερόλη).

Θετικές Κριτικές

Οι ιδιοκτήτες λάτρεψαν τον κατάλογο των συστατικών (καθώς και τα αποτελέσματα βελτίωσης στην εικόνα του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου). Ενώ τα σκυλιά το βρίσκουν πολύ νόστιμο. Επίσης, θεώρησαν καλό το επίπεδο τιμών για την υψηλή ποιότητα πρώτων υλών που αυτή η τροφή προσφέρει.

Αρνητικές Κριτικές

Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες που δοκίμασαν την GO NATIVE Βιολογική ρέγκα με καρότο και λάχανο και να παραπονέθηκαν για το προϊόν. Ορισμένοι σκυλογονείς ανησυχούσαν για το ποσοστό πρωτεΐνης στη συνταγή. Ωστόσο, η ποσότητα που υπάρχει σε αυτή τη φόρμουλα δεν είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα υγείας, το αντίθετο μάλιστα.

σκύλος παγκ - pug
Ψάχνοντας την καλύτερη τροφή για Παγκ
BELCANDO Mastercraft Fresh Duck

Κορυφαία ολιστική τροφή με 80% ολόφρεσκο ψαχνό κρέας πάπιας – μονοπρωτεϊνική, 20% ολιστικά συστατικά & super foods, 0% σιτηρά & πατάτες (Grain-free). Ιδανική για ενήλικους σκύλους όλων των μεγεθών με κανονική ή έντονη δραστηριότητα αλλά και για σκύλους ευαίσθητους ή με αλλεργίες.

Φόρμουλα Hollistic 2.0 χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, με χλωρέλλα, εκχύλισμα ελιάς, επιλεγμένα λαχανικά, φρούτα & βότανα και χωρίς μεταλλαγμένα συστατικά GMO. Παρασκευασμένη με την μοναδική μέθοδο μαγειρέματος μέσω ήπιου ατμού “Thermal-Mix”.

Συστατικά της τροφής BELCANDO Mastercraft Fresh Duck

Μονοπρωτεϊνική τροφή με 80% φρέσκο ψαχνό κρέας πάπιας, 20% ολιστικά συστατικά & super foods και 0% σιτηρά (Grain-free). Ιδανική για ενήλικους σκύλους με κανονική ή έντονη δραστηριότητα αλλά και για ευαίσθητους σκύλους ή με αλλεργίες.

Σύνθεση: Φρέσκο κρέας πάπιας (80%), Αμάραντος (5.5%), Άλευρο πίσων, Άλευρo φασολιών (Viciafaba). Ρεβίθια αποξηραμένα, Ζύμη ζυθοποιίας αποξηραμένη (1%, Πηγή β-γλυκανών και μαννάν-ολιγοσακχαριτών), Θαλάσσιο ζωοπλαγκτόν αλεσμένο (Κριλ 0.8%), Αποξηραμένοι λοβοί χαρουπιών,

Αποξηραμένα στέμφυλα μήλων, Όξινο φωσφορικό ασβέστιο, Καρποί Chia (Super food) (0.4%). Λαχανικά αποξηραμένα (Σύνολο: 0.3%; Καρότα, Δαυκί, Παντζάρι, Πράσο). Ασβεστούχα θαλάσσια φύκη (0.3%, Lithothamnium calcareum)

Συκώτι πουλερικών υδρολυμένο; Αποξηραμένα φύκη (0,2 %, Chlorellavulgaris), Χλωριούχο νάτριο, Βατόμουρα (0,06 %). Άγρια μούρα αποξηραμένα (Σύνολο: 0,06 %; Σόρβο, Κυνόρροδα, Βατόμουρα, Μούρα αφροξυλιάς, Σταφίδες), Βότανα αποξηραμένα (Σύνολο: 0.06%;

Φύλλα τσουκνίδας, Ρίζες γεντιανής, Κενταυροβότανα, Χαμομήλι, Μάραθο, Κύμινο, Ιξοβότανα, Αχιλλειοβότανα, Φύλλα βατομουριάς). Χλωριούχο κάλιο, Yucca schidigera, Εκχύλισμα ελιάς (0.003%, Olea europaea).

καλύτερη τροφή για παγκ
Ψάχνοντας την καλύτερη τροφή για Παγκ

Η καλύτερη τροφή για Παγκ… Επίλογος και συμπεράσματα

Μερικές εταιρείες παράγουν τροφές που απευθύνονται σε διάφορες φυλές – συμπεριλαμβανομένων και των Παγκ. Προσελκύουν την προσοχή των καλοπροαίρετων ιδιοκτητών, πρέπει όμως ,να σκέφτεστε βαθύτερα πριν υποθέσετε ότι αυτά τα τρόφιμα είναι ιδανικά για το κουτάβι σας.

Συχνά, οι μόνες διαφορές μεταξύ αυτών των προϊόντων και των υπολοίπων είναι οι ετικέτες και η συσκευασία. Επιπλέον, το μάρκετινγκ συγκεκριμένης φυλής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το φαγητό θα ικανοποιούσε ακόμη και τις πιο βασικές απαιτήσεις που θα θέλατε από οποιοδήποτε φαγητό ή τροφή.

Επιλέξτε τον τρόπο διατροφής που ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας και εσάς. Εάν πρόκειται να προτιμήσετε την ξηρά τροφή, αποφύγετε τις πολύ φθηνές και αυτές που περιέχουν πολλά δημητριακά. Προσπαθήστε να βρείτε εμπορικά σήματα που είναι ισχυρά και έχουν βάση το κρέας.
 
Πολύ καλή επιλογή είναι και η ωμή διατροφή ή BARF που εξασφαλίζει μια υψηλής ποιότητας διατροφή για το σκύλο σας και μπορεί να συμπεριληφθεί σαν ”καλύτερη τροφή για Παγκ”.

Σκύλος Παγκ (Pug) – Συλλογή
Υπέρ και κατά των σκύλων Pug

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *