Αρχική » Σκυλιά & Ζώα » Τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά

Τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά

Αν ήρθε η ώρα να προστεθεί ακόμα ένα μέλος στην οικογένεια και αν ψάχνεις τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά, για οικογένειες και παιδιά, ρίξε μια ματιά παρακάτω. Δες ποια είναι τα 10 καλύτερα σκυλιά για συντροφιά στο παρακάτω video:

Η λίστα με τα 10 καλύτερα σκυλιά για συντροφιά που ακολουθεί είναι βασισμένη στο παραπάνω video:

  • Γκόλντεν Ρητρίβερ
  • Λαμπραντόρ
  • Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς
  • Μπηγκλ
  • Στάφορντσάιρ Μπουλ Τερριέ
  • Αγγλικό Μάστιφ
  • Ντογκ Ντε Μπορντώ
  • Ιρλανδέζικο Σέττερ
  • Νέας Γης
  • Μπόξερ

Όταν, όμως, διαλέγουμε ένα σκύλο για συντροφιά ψάχνουμε ένα σκύλο ιδανικό για διαμέρισμα ή σπίτι με κήπο. Άλλες φορές για μία οικογένεια με μικρά παιδιά και άλλοι για σκύλο που θα μπορεί να μένει μόνος του 10 ώρες την ημέρα. Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε με βάση το χαρακτήρα που πιθανόν θα αναπτύξει ο κάθε σκύλος, με βάση την ράτσα του. Για παράδειγμα, είναι ικανός να δαγκώσει ή να γαβγίσει όταν μπει στο χώρο του κάποιος εισβολέας; Θα είναι φιλικός με καινούρια πρόσωπα; Θα αντέχει το σκληρό παιχνίδι;

Τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά, λοιπόν, δεν είναι ίδια για όλους…

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράμετροι όταν αναζητάμε τον κατάλληλο σκύλο για το σπίτι μας, το διαμέρισμα μας, εμάς. Αρκετοί, είναι αυτοί που επιθυμούν μία ράτσα σκύλων που δεν χάνουν πολύ τρίχωμα. Άλλοι θέλουν μικρόσωμα σκυλάκια που δεν μεγαλώνουν τόσο ώστε η συμβίωση σε ένα μικρό χώρο και η μετακινήσεις να παρουσιάζουν προβλήματα.

Το μέγεθος μετράει;

Μπορεί να νομίζετε πως κατάλληλα σκυλιά για “το σπίτι” είναι τα “μικρά” σκυλιά, η πραγματικότητα όμως είναι πως ιδανικά σκυλιά για διαμέρισμα υπάρχουν σε όλα τα μεγέθη. Ούτε το μέγεθος του διαμερίσματος είναι από τους βασικούς παράγοντες – μάλλον το ταμπεραμέντο του μικρού (ή μεγάλου) σας φίλου παίζει σημαντικότερο ρόλο. Για παράδειγμα, τα σκυλιά που έχουν χαμηλή ενέργεια μπορεί να τα δείτε να κουρνιάζουν όλη μέρα στον καναπέ, δίπλα σας.

Επίσης, “κρυφός πόθος” για κάποιους είναι ένας σκύλος που δεν χρειάζεται βόλτα και δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Μα αν κάποιος δεν διαθέτει τον χρόνο ή την διάθεση καλύτερα είναι να μην αποκτήσει ένα κατοικίδιο σκύλο, το οποίο χρειάζεται μεγάλη φροντίδα και είναι σίγουρα μία ευθύνη που θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

Τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά
Τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά

Τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά… και με παιδάκια

Όταν υπάρχουν παιδάκια και ιδιαίτερα μικρά σε ηλικία, η απόφαση είναι ακόμα πιο σημαντική. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες ράτσες δεν είναι κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά. Αν ψάχνετε για το καλύτερο οικογενειακό σκυλί, εδώ είναι μερικές από τις ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε:

Ανθεκτικό: Τα παιδιά δεν είναι πάντα τόσο ευγενή και προσεκτικά, γι ‘αυτό χρειάζεστε ένα σκυλί που θα είναι υπομονετικό και ανθεκτικό. Αυτό ισχύει τόσο για την ασφάλεια του παιδιού σας όσο και για την ευτυχία του σκύλου σας.

Ενεργητικό: Οι τέλειες φυλές σκυλιών για παιδιά είναι αυτές που έχουν άφθονη ενέργεια. Πρέπει να είναι σε θέση να συμβαδίσει με τα παιδιά χωρίς να εξαντληθεί ή να ενοχληθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια φυλή των οποίων οι ανάγκες ταιριάζουν με το επίπεδο δραστηριότητας της οικογένειάς σας.

Εκπαιδεύσιμο: Όλες οι φυλές θα πρέπει να εκπαιδεύονται όταν απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά. Υπάρχουν όμως φυλές οι οποίες είναι αρκετά δεκτικές στην εκπαίδευση και αυτή γίνεται πιο εύκολη.

Φιλικό: Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά. Ωστόσο, όταν ψάχνετε ένα νέο σκυλί για να προσθέσετε στην οικογένειά σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα με μια ζεστή και ανοιχτή συμπεριφορά. Αποφύγετε φυλές που είναι γνωστές για ανυπομονησία, την επιφυλακτικότητα και τη νευρικότητά τους.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, λοιπόν, θα μπορούσαμε να έχουμε πολλές και διάφορες λίστες με “τα καλύτερα σκυλιά για συντροφιά”, μα πρέπει ο κάθε ένας να κάνει την δική του έρευνα και να καταρτίσει την δική του λίστα.

Δείτε και τα πιο επιθετικά σκυλιά ΕΔΩ!