Αρχική » Προϊόντα » Αθλητικές κάλτσες – Οι καλύτερες κάλτσες για τρέξιμο [ΟΔΗΓΟΣ]

Αθλητικές κάλτσες – Οι καλύτερες κάλτσες για τρέξιμο [ΟΔΗΓΟΣ]

Αθλητικές κάλτσες – Πολλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή τους με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν το πόσο ευεργετική είναι μια σωστή αθλητική κάλτσα.

Οι σωστές αθλητικές κάλτσες είναι εξίσου σημαντικές με τα παπούτσια

Όπως και ο υπόλοιπος αθλητικός εξοπλισμός σας, έτσι και οι αθλητικές κάλτσες ενσωματώνουν τόση τεχνολογία που μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε σε τι τύπο κάλτσας να επενδύσετε.

Πως να διαλέξετε αθλητικές κάλτσες
Πως να διαλέξετε αθλητικές κάλτσες

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι δρομείς φορούσαν απλά ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Η τεχνολογία στις αθλητικές κάλτσες έχει προχωρήσει δραματικά τα τελευταία 10-15 χρόνια. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε χοντρές ή λεπτές κάλτσες, φυσικές ίνες ή συνθετικές, κάλτσες συμπίεσης, χωρίς ραφές ή αδιάβροχες κάλτσες. Η αγορά των καλτσών σας έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκη.

Μπορεί να σου φανεί υπερβολή, αλλά οι σωστές αθλητικές κάλτσες είναι εξίσου σημαντικές με τα παπούτσια που θα αγοράσεις για το τρέξιμο.

Πώς να Επιλέξεις τις Κατάλληλες Αθλητικές Κάλτσες

Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή, στοχεύουμε να καταρρίψουμε μερικούς από τους μύθους γύρω από τις καλύτερες κάλτσες που μπορείτε να αγοράστε και να σας οπλίσουμε με όλες τις πληροφορίες για να διατηρήσετε τα πόδια σας στεγνά, ζεστά, χωρίς δυσάρεστες οσμές, με καλή υποστήριξη και φυσικά άνετα.

Ένα καλό ζευγάρι κάλτσες θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις ακόμη περισσότερο τις προπονήσεις σου.

Κάθε βήμα, άλμα ή διασκελισμός που κάνεις τρίβει το πόδι σου μέσα στο παπούτσι. Μπροστά και πίσω ή πάνω και κάτω, αυτή η τριβή, μπορεί να δημιουργήσει φουσκάλες και ερεθισμούς. Με καλές αθλητικές κάλτσες θα γλιτώσεις και από αυτό το πρόβλημα.

Σε αντίθεση με τα αθλητικά σου παπούτσια που πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερα για να επιτρέπουν στα πόδια σας να επεκταθούν καθώς ζεσταίνονται και πρήζονται, θα θέλατε να αγοράσετε κάλτσες που ταιριάζουν ακριβώς στα πόδια σας.

Τρέξιμο ή άθληση γενικότερα με μεγαλύτερες ή μικρότερες κάλτσες θα σας κάνει να το μετανιώσετε!

Αθλητικές κάλτσες
Αθλητικές κάλτσες
Η αναπνευσιμότητα της αθλητικής κάλτσας είναι σημαντικός παράγοντας

Ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμών και να αποφύγετε τις φουσκάλες είναι να επενδύσετε σε κάλτσες από ύφασμα που αναπνέει και απομακρύνει γρήγορα τον ιδρώτα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείτε το δέρμα σας στεγνό με το ρίσκο μόλυνσης να είναι μικρότερο. Οι βαμβακερές κάλτσες δεν θα το κάνουν αυτό.

Πρόσθετη επένδυση σε βασικούς τομείς (δάχτυλα, αχίλλειο τένοντα, φτέρνα), υποστήριξη γύρω από την καμάρα του ποδιού σας και σχεδίαση χωρίς ραφές θα συμβάλουν σε μεγαλύτερη προστασία για τις ευαίσθητες περιοχές των ποδιών. Διαφορετικό fit και design για αριστερή και δεξιά κάλτσα είναι επίσης απαραίτητα για να διασφαλιστεί η εργονομική εφαρμογή. Επίσης, αν υπάρχει η επιλογή, πηγαίνετε πάντα για συγκεκριμένη αντρική ή γυναικεία εφαρμογή.

Χοντρές αθλητικές κάλτσες ή λεπτές αθλητικές κάλτσες;

Το αν προτιμάτε τις χοντρές ή τις λεπτές κάλτσες είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Υπάρχουν δρομείς και αθλητές που απλά λατρεύουν τη βελούδινη αίσθηση ενός παχύτερου υφάσματος. Οι λεπτότερες αθλητικές κάλτσες, από την άλλη, είναι ιδανικές για παπούτσια που είναι λιγότερο ευρύχωρα και για πιο ζεστές συνθήκες.

Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι χοντρές κάλτσες είναι περισσότερο για πεζοπορίες, σκι και άλλες δραστηριότητες σε χειμερινό περιβάλλον.

Οι πολύ λεπτές δεν έχουν κάποια έξτρα επίστρωση προστατευτικού υλικού και είναι, όπως υποδεικνύει το όνομα τους, όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Είναι ιδανικές αν τρέχεις σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και θέλεις τα πόδια σου να αναπνέουν και να μην παγιδεύεται ζέστη.

Τρέξιμο και αθλητικές κάλτσες
Τρέξιμο και αθλητικές κάλτσες
Αθλητικές κάλτσες συμπίεσης ή όχι;

Η τεχνολογία συμπίεσης στοχεύει στην προώθηση της απόδοσης και της ανάκαμψης, κυρίως μέσω μιας πιο σφιχτής, στοχευμένης εφαρμογής που διευκολύνει τη μεγαλύτερη ροή αίματος πίσω προς την καρδιά. Αυτή η βελτίωση της κυκλοφορίας βοηθά στην ταχύτερη απομάκρυνση των τοξινών και των αποβλήτων από τους μυς σας.

Θα βρείτε κάλτσες συμπίεσης που αγκαλιάζουν πραγματικά τα πόδια σας και συνήθως τους αστράγαλους και τις γάμπες σας καθώς είναι ψηλές μέχρι το γόνατο. Εάν επενδύσετε σε κάλτσες συμπίεσης είναι, επίσης, χρήσιμο να τις φοράτε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και είναι κατάλληλες για τις ημέρες αποκατάστασης μετά από ένα μαραθώνιο, για παράδειγμα.

Κάλτσες χαμηλές ή αθλητικές κάλτσες μέχρι το γόνατο;

Οι πολύ χαμηλές δεν φαίνονται καθόλου, είναι δηλαδή χαμηλότερα από τον αστράγαλο. Κάποιες προεξέχουν ελαφρώς πίσω από τον αστράγαλο, ώστε να μην “χάνονται” στο παπούτσι. Αυτό το είδος είναι το δημοφιλέστερο μεταξύ των δρομέων σε ζεστά κλίματα μια που είναι η πιο δροσερή επιλογή.

Υπάρχουν οι κάλτσες που φτάνουν λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Είναι πιο πρακτικές για όσους τρέχουν σε μονοπάτι, καθώς προστατεύουν το πόδι από κοψίματα από κλαδιά που μπορεί να υπάρχουν χαμηλά. Είναι ελαφρώς πιο ζεστές.

Οι κάλτσες μέχρι το γόνατο (και λίγο πιο κοντές – κάλτσες crossfit, κάλτσες ποδηλασίας) έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και στους αθλητές τελευταία. Οι κάλτσες συμπίεσης, που αγκαλιάζουν όλη την γάμπα, βελτιώνουν την ροή του αίματος και ξεκουράζουν τους μύες των ποδιών, κάτι που τις καθιστά κατάλληλες για τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και άσκηση που επιβαρύνει τους μυς στα πόδια.

Πως να διατηρήσεις τις καλές αθλητικές κάλτσες σαν καινούργιες

Εάν ξοδέψετε 15-20€ ή περισσότερα για ένα ζευγάρι κάλτσες για τις προπονήσεις σας, θέλετε να σας κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποφύγετε, λοιπόν, να βάλετε τις κάλτσες σας στο στεγνωτήριο για να μην συρρικνωθούν και μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό όταν τα πλένετε καθώς αυτό φράζει το υλικό, μειώνοντας την αναπνευσιμότητα της αθλητικής σας κάλτσας.

Προσπαθήστε να μην φοράτε τις κάλτσες σας καθημερινά, αν δεν έχετε προπόνηση, όσο άνετα και αν αισθάνεστε. Αυτό θα τις φθείρει γρηγορότερα. Φυσικά, αν επιθυμείτε να φοράτε συνέχεια ποιοτικές κάλτσες, που υποστηρίζουν το πόδι σας, μπορείτε να επενδύσετε σε μερικά καλά ζευγάρια. Οι κάλτσες που είναι ελαφρώς πιο ακριβές, με παχύτερες ζώνες γεμάτες γύρω από τη φτέρνα, το πέλμα και τα δάχτυλα, θα είναι πιο ανθεκτικές.

Σημαντικό να μην κρατούν υγρασία οι κάλτσες
Σημαντικό να μην κρατούν υγρασία οι κάλτσες
Πως να περιορίσω την δυσάρεστη μυρωδιά στις κάλτσες;

Οι κάλτσες που είναι κατασκευασμένες από ίνες μαλλιού, όπως το Merino, χρησιμοποιούν την ικανότητα αυτών των ινών να εξαλείφουν φυσικά τις οσμές στα πόδια. Αυτές οι κάλτσες όχι μόνο είναι εξαιρετικά μαλακές, προσφέροντας ένα άλλο επίπεδο άνεσης, αλλά στεγνώνουν και πιο γρήγορα.

Αν κάνετε πολλά χιλιόμετρα σε μονοπάτια, αξίζει να επενδύσετε σε αυτές τις πιο ακριβές κάλτσες για χειμερινές περιπέτειες. Ορισμένες κάλτσες χρησιμοποιούν ιόντα αργύρου για να καλύψουν το ύφασμά τους, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των μικροβίων που προκαλούν δυσάρεστη μυρωδιά στα πόδια σας.

Επίσης, ο πολυεστέρας που χρησιμοποιείται σε κάποιες αθλητικές κάλτσες είναι υδρόφοβος, που σημαίνει ότι δεν απορροφά νερό και άρα παρουσιάζει καλό έλεγχο της υγρασίας. Το ίδιο και οι ίνες olefin, που είναι συνθετικές, με πολύ καλές μονωτικές ιδιότητες και χαμηλό βάρος. Είναι γνωστές για τις αδιάβροχες ιδιότητες τους, χαρακτηριστικό πολύ χρήσιμο για τις αθλητικές κάλτσες.

Μερικές καλές επιλογές για αθλητικές κάλτσες για τρέξιμο και γυμναστική
Stance Run Light Unisex, athlitikes kaltses
Stance Run Light Unisex

Stance Run Light Unisex

Άνεση Σε Κάθε Βήμα

Αίσθηση απλότητας, άνεσης και στυλ που διαφέρει! Οι κάλτσες Stance Run Light είναι το καλύτερο ζευγάρι κάλτσες unisex αφού σου χαρίζει άνεση φορώντας την ενώ παραμένει διακριτικά μέσα στο παπούτσι. Το ζευγάρι Run Light, είναι από τα πιο μαλακά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για μια αθλητική κάλτσα. Διαθέτει ενισχυμένη φτέρνα και δάχτυλα, για περισσότερη αντοχή, ενώ η ελαστική καμάρα στο πέλμα, θα υποστηρίξει κάθε βήμα σας.

Τα Χαρακτηριστικά τους:

• Συνθεση: 81% νάιλον / 13% πολυεστέρας / 6% ελαστάν

• Σιλικόνη στην φτέρνα

• Ελαφριά απορρόφηση των κραδασμών

• Υποστήριξη στην καμάρα του πέλματος

Extra Πληροφορίες

• Κεντητό λογότυπο Stance

• Πλύση στους 40οC

Τιμή: 11.99€

Αθλητικές κάλτσες MIZUNO DRYLITE INNER
Αθλητικές κάλτσες MIZUNO DRYLITE INNER

MIZUNO DRYLITE INNER

Μια αρκετά ποιοτική αθλητική κάλτσα που ενσωματώνει την τεχνολογία DryLite που κρατάει στεγνό το πόδι. Έχει φυσικό πάτημα χάρη στη κατασκευή 90° DynaMotion και έχει σύνθεση 67% πολυεστέρας, 18% πολυουρεθάνη, 15% νάιλον για υψηλή αναπνευσιμότητα και εφαρμογή.

Τιμή: 15€

Κάλτσες Nike U Ng Versa Crew
Κάλτσες Nike U Ng Versa Crew

NIKE U NG VERSA CREW

Οι κάλτσες Nike Versa Crew συνδυάζουν ένα ύφασμα που εξατμίζει την υγρασία με απαλότητα για εξαιρετική άνεση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μαλακή ενίσχυση στις περιοχές με την μεγαλύτερη φθορά για μεγαλύτερη αντοχή. Σύνθεση: 88% πολυεστέρας, 9% βαμβάκι, 3% ελαστάνη.

Τιμή: 25€

KALTSES UNDER ARMOUR HEATGEAR CREW
UNDER ARMOUR HEATGEAR CREW

UNDER ARMOUR HEATGEAR CREW

Εξαιρετικές κάλτσες για άσκηση, τρέξιμο ή περπάτημα. Πολύ καλή εφαρμογή και σύσταση σε μια εξίσου καλή τιμή από την Under Amour.

Τιμή: 14€

Asics Compression Unisex κάλτσες συμπίεσης
Asics Compression Unisex κάλτσες συμπίεσης

ASICS COMPRESSION UNISEX

Aυτές οι αθλητικές κάλτσες ASICS συμβάλλουν στην σταθερότερη τοποθέτηση του ποδιού μέσα στο παπούτσι και την συγκράτηση των μυών κατά την άθληση. Διαθέτουν τεχνολογία συγκράτησης της κνήμης, με βάση την οποία το πόδι πιέζεται εργονομικά από την κάλτσα με σκοπό τη μείωση της καταπόνησης των μυών. Επιπλέον, η σύνθεση τους από μείγμα μαλακών υφασμάτων συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Τιμή: 40€

Υψηλής ποιότητας αθλητικές κάλτσες COMPRESSPORT
Υψηλής ποιότητας αθλητικές κάλτσες COMPRESSPORT

COMPRESSPORT Full Socksrace And Recovery

Μυική Προστασία και Βελτίωση Απόδοσης

Φόρεσε τις κάλτσες Full Socks Race & Recovery από την Compressport πριν την άσκηση για να ζεστάνεις τους μύες σου, κατά την διάρκεια της προπόνησης για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου, και μετά την έντονη δραστηριότητα για μειωμένη φλεγμονή και πόνο.

Τα Χαρακτηριστικά τους:
• Σύνθεση: 87% πολυαμίδιο, 13% ελαστάνη
• Υψηλή αναπνοή
• Ελαφριά συμπίεση και στήριξη
• Δεν γλιστράει
• Κομψή σχεδίαση

Τιμή: 29€

Stance Boyd Staple εξαιρετικές κάλτσες
Stance Boyd Staple εξαιρετικές κάλτσες

Stance Boyd Staple

Κάνε Style Up Με Το Ιδανικό Αξεσουάρ

Αίσθηση απαλότητας και άνεσης σε κάθε διαδρομή! Η Stance υπογράφει το ιδανικό ζευγάρι για κάθε εμφάνισή εντός και εκτός από το γυμναστήριο, το γραφείο ή κάθε άλλη περιπέτειά σου! Οι Boyd Staple κάλτσες είναι κατασκευασμένες από ένα μείγμα απαλών υφασμάτων, χαρίζοντας υποστήριξη της καμάρας!

Τα Χαρακτηριστικά τους:

• Σύνθεση: 70% βαμβάκι / 19% πολυεστέρας / 9% νάιλον / 2% ελαστάν

• Υποστήριξη της καμάρας

• Ενισχυμένα δάχτυλα και φτέρνα

Τιμή: 11.99€