Αρχική » Προϊόντα » Από Πρωτοχρονιά αυξήσεις σε τηλεφωνία

Από Πρωτοχρονιά αυξήσεις σε τηλεφωνία

Talking on the phone GSok

Αυξήσεις σε τηλεφωνία και ίντερνετ θα έχουμε από 1ης Ιανουαρίου καθώς ξεκινά η εφαρμογή του τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας. Ένα τέλος που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον, εδώ και μερικούς μήνες, τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης (10% επί της μηνιαίας συνδρομής).

Αυτό προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε λογαριασμούς που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία υπέρ του δημοσίου, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού, κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή /και ευρυζωνικής πρόσβασης (ίντερνετ) και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες. Σημειώνεται ότι το τέλος ανέρχεται σε 5% μα στην πραγματικότητα είναι περισσότερο μια που ο υπολογισμός γίνεται στο ποσό με Φ.Π.Α. κλπ.

[amazon_link asins=’B00XUDWDZE,B00QV8DRVO,B01HTPF9DQ,B01BWMWTM6′ template=’ProductGrid’ store=’dogforumgr-21′ marketplace=’UK’ link_id=’245c5d12-c815-11e6-920f-21aaf8ec9921′]

Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2017, το τέλος αναμένεται να αποφέρει στα δημόσια ταμεία 54,2 εκατομμύρια ευρώ.

Άρα, στα τηλεφωνήματα προσφορών που δέχεστε αυτό τον καιρό από εταιρείες τηλεφωνίας και ίντερνετ, να υπολογίζεται στην προσφορά και την αύξηση που μας περιμένει από 01/01/2017 και θα αυξήσει τα έξοδα κάθε νοικοκυριού.