Αρχική » Σχόλια » Η καριόλα

Η καριόλα

η καριολα
Η καριόλα

Αποκλείεται να περάσεις όλη σου την ζωή και να μη συναντήσεις μια καριόλα ή έναν καριόλη!

Η καριόλα… Όλοι στην ζωή θα πέσουμε πάνω στην καριόλα ή τον καριόλη που θα μας παιδέψει. Πολλές φορές θα καταλάβουμε πως είμαστε περικυκλωμένοι από καριόλες και καριόληδες… Την λεγόμενη καριολαρία.

Φαίνεται από μακριά, είναι παντού και δεν το κρύβει ότι είναι καριόλα. Η καριόλα τους έχει όλους του χεριού της και δείχνει πως δεν έχει ανάγκη κανέναν. Όταν, πάλι, οι καταστάσεις επιτάσσουν να το παίξει καλή, η καριόλα ξέρει να το κάνει καλά. Εσύ τα βλέπεις όλα αυτά, τα καταλαβαίνεις, την ξέρεις τι καριόλα είναι… αλλά εκεί. Εκεί εσύ, γιατί και που να πας; Αφού παντού καριόληδες είναι!

η καριόλα
Αφού είναι καριόλα…

Επιμένεις, εκεί, με την καριόλα και όλους τους καριόληδες γιατί πότε σκέφτεσαι “Θα τους καταφέρω εγώ… Θα την βρω την άκρη”. Πότε νομίζεις πως βρήκες το κουμπί της καριόλας και πως άμα κάνεις το “α” και το “β” θα σε δει με άλλο μάτι… Μα η καριόλα δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει η καριόλα μα κι ούτε κι εσύ μπορείς να αλλάξεις για να πλησιάσεις τα γούστα της. Δε μπορείς βρε αδερφέ!

Όποτε το (ξανά)καταλαβαίνεις αυτό λες “Ε, και τι να κάνω; Αφού παντού τα ίδια… Θα μείνω εδώ και ότι γίνει”… και γίνεται το αναμενόμενο, της καριόλας!

Το δικό της γίνεται και απλά εσύ το δέχεσαι, το καταπίνεις γιατί και τι α κανς;

Έχεις όμως ρε παιδί μου μέσα σου μια κρυφή ελπίδα ότι θα τα καταφέρεις και μια επιθυμία να την καταφέρεις. Μα για αυτό είναι καριόλα!

Ξέρεις πως ότι και να κάνεις, όσο καλός και αν είσαι ή αν γίνεις, όσα κουτάκια συμπληρώσεις και όσα λαμπάκια πρασινίσεις δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Η καριόλα θα είναι πάντα καριόλα.

…και εκεί που της μάζευα λουλούδια, γυρνάει η καριόλα και με κλωτσάει στο καλάμι! Δεν υπάρχει άλλος πόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο

Έχεις την καριόλα, έχεις και τους καριόληδες!

Δε σου φτάνει οι καριόλα έχεις και όλους τους άλλους καριόληδες. Όχι τους σκληρούς καριόληδες… Με αυτούς μια χαρά τα πας. Τους άλλους, τους καριολόπουστες. Αυτούς με την λογική του καριόλη που ψάχνει να στην φέρει. Που θα πάρει το δικό σου, θα το κάνει δικό του και αυτή θα το εκτιμήσει σα δικό του.

…και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη, η καριόλα παίζει καλά το ρόλο της. Θα κάνει αυτό που θέλει, θα πάρει από όλους αυτό που γουστάρει και θα τους αφήσει όλους με την γλύκα. Άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο.

Να σου πω κάτι; Το θέμα είναι να κάνεις κι εσύ αυτό που θες και να πεις ένα “Γάμησε την μωρέ την καριόλα!”…

Διαβάστε επίσης “Σκιώδη Ανθρωποσκευάσματα”