Gigabyte και κίνητρα για εμβολιασμό

Ή πως να σε πείσω ότι πραγματικά ενδιαφέρομαι για την υγεία και την μακροημέρευση σου… με κίνητρα για εμβολιασμό

Το κέρατο και τα κίνητρα για εμβολιασμό

Λίγο ή πολύ, όλοι γνωρίζουμε το στερεότυπο του απατεώνα συζύγου ή της άπιστης συζύγου που για να καλύψουν την απιστία και την απάτη τους είναι όλο γλύκες και δωράκια προς τον απατημένο.

Ο άπιστος και απατεώνας, λοιπόν, προσπαθεί να δείξει αγάπη και ενδιαφέρον που δεν υπάρχουν και να πείσει τον συνάνθρωπο του για τα ανύπαρκτα ειλικρινή του αισθήματα. Στη μάχη βάζει μεγάλα λόγια, θεατρινισμούς και υπερβολές και φυσικά μικρότερα ή μεγαλύτερα δωράκια.

Θέλω κίνητρα για εμβολιασμό
Θέλω κίνητρα για εμβολιασμό

Τώρα γιατί μου ήρθε κάτι τέτοιο στο μυαλό όταν άρχισα να πρωτακούω και να πρωτοδιαβάζω για προνόμια, κίνητρα, freedom pass και προσφάτως gigabyte, δε ξέρω… Ίσως καταλάβετε εσείς περισσότερα.

Ότι θέλουν τα παιδιά (παιδιά κάθε ηλικίας)

Εσχάτως διάβασα και άποψη όπου υποστηρίζει πως “Αν οι νέοι θέλουν gigabyte για να εμβολιαστούν θα τους δώσουμε gigabyte, Αν θέλουν σουβλάκια θα τους πάρουμε σουβλάκια και αν θέλουν λουλούδια να τα πετάνε στα μπουζούκια θα τους πάμε και εκεί”. Η παραπάνω άποψη του “Ότι χρειαστεί αρκεί να εμβολιαστούν όλοι” βάζει ως θεμέλιο το ότι “Δεν θα θυμηθούμε σήμερα όσα προβλήματα δεν λύσαμε σε όλη μας τη ζωή, με φόντο τις ΜΕΘ και τα νεκροτομεία, όπου αυξάνονται καθημερινά οι ανεμβολίαστοι”.

Κίνητρα για εμβολιασμό σε νέους και παιδιά
Κίνητρα για εμβολιασμό σε νέους και παιδιά

Δηλαδή, ο έχων την παραπάνω άποψη θεωρεί πως δεν πρέπει να ασκούμε κριτική και να κάνουμε διαφορετικές προτάσεις διότι είναι δύσκολο να γίνουν άμεσα και δε μπορεί να αλλάξουν νοοτροπίες και κακές συνήθειες και πρακτικές ετών τόσο γρήγορα όσο απαιτούν οι καταστάσεις.

Βλέπει ΜΕΘ και νεκροτομεία γεμάτα με ανεμβολίαστους και βιάζεται να “μας εμβολιάσει” με κάθε μέσο και με όποιο δέλεαρ για να μας σώσει και να σωθεί… Τι να πεις;

Βέβαια, αυτό το “δε προλαβαίνουμε τώρα” και το “χρειαζόμαστε γρήγορες λύσεις” για πόσο καιρό θα ισχύει;

Θέλω να πω, έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια. Πότε πλέον θα προλαβαίνουμε και πότε θα πρέπει να προσανατολιστούμε και σε λιγότερο “γρήγορες λύσεις”;

Freedom pass και άλλα κίνητρα
Πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή…

Για να αφήσουμε τους αρθρογράφους και να πάμε στους πολιτικούς και τους ειδικούς που θέλουν να μας εμβολιάσουν ακόμα και με το ζόρι γιατί μας αγαπάνε και δεν αντέχουν να βλέπουν ανθρώπινες ζωές να χάνονται. Σαν ο θάνατος να ανακαλύφθηκε το 2020…

Την ίδια ώρα που ένα καινούργιο εμβόλιο για μια ίωση με συγκεκριμένη θνητότητα γίνεται υποχρεωτικό και όλοι πιέζουν για να το κάνεις, στα περίπτερα, τα mini market, ακόμα και κυλικεία νοσοκομείων πωλούν τσιγάρα και καπνό. Ένα προϊόν που επάνω του γράφει “Μπορεί να σκοτώσει” και “Προκαλεί θανατηφόρο καρκίνο” και “Προκαλεί έμφραγμα”… Αυτό το προϊόν κυκλοφορεί ευρέως με τις ευλογίες κράτους και ειδικών.

Όχι μόνο δεν απαγορεύεται, όχι δεν μπαίνει σε αναστολή άνευ αποδοχών αυτός που καπνίζει, αλλά πολλοί από τους ειδικούς και τους πολιτικούς είναι οι ίδιοι καπνιστές και ο θεωρούν δικαίωμα τους.

My body – My choise…

“Η συνήθεια του καπνίσματος αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στις σύγχρονες ανθρώπινες κοινωνίες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) αλλά και πολλές Επιστημονικές / Ιατρικές Εταιρίες, το κάπνισμα είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια και ο καπνιστής είναι ασθενής που χρειάζεται συχνή ιατρική παρέμβαση.

Η χρήση καπνού συνδέεται με μια ποικιλία ασθενειών και αναπηρίας με αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας ζωής και το υψηλό κοινωνικό κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ιατρικής περίθαλψης και τη μείωση της οικονομικής παραγωγικότητας. Το κάπνισμα δεν είναι επιβλαβές μόνο για τους καπνιστές, αλλά είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τους παθητικούς καπνιστές, όπως απέδειξε ήδη από το 1981 ο καθηγητής Δ. Τριχόπουλος.

Το εθιστικό κάπνισμα αποτελεί την κύρια αιτία πρώιμης αλλά αποτρεπτής θνησιμότητας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων, αλλά αυξάνει και τη θνησιμότητα από τα νοσήματα αυτά. Τα κυριότερα και συχνότερα είναι:

  • Στεφανιαία νόσος (εμφράγματα)
  • Καρκίνος (του πνεύμονα, του λάρυγγα, της ουροδόχου κύστης κ.λπ.)
  • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  • Αγγειακές παθήσεις εγκεφάλου (εγκεφαλικά)

ενώ αυξάνει τη βρεφική θνησιμότητα και προκαλεί εμβρυικές επιπλοκές κατά την κύηση.

Ετησίως, πάνω από 19.000 Έλληνες πεθαίνουν από το κάπνισμα” ΕΟΔΥ

Πάνω από 19.000 Έλληνες ετησίως πεθαίνουν από το κάπνισμα και από ή με κορωνοϊό έχουν πεθάνει στα σχεδόν 2 χρόνια 14.000… αλλά το κάπνισμα είναι δικαίωμα και το εμβόλιο υποχρεωτικό.

Κίνητρα για εμβολιασμό έγιναν και μπύρες και αλκοολούχα ποτά

Το ίδιο και με τα αλκοολούχα ποτά που είναι άμεσα προσβάσιμα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και οποιαδήποτε στιγμή.

“Οι βλάβες που προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία στην ΕΕ, δεδομένου ότι ευθύνονται για πάνω από το 7% των προβλημάτων υγείας και των πρόωρων θανάτων. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο ορισμένων καρδιαγγειακών παθήσεων, ασθενειών του ήπατος και καρκίνων, ενώ η συχνή κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση” Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δεν δίνει όμως κανένας Freedom Pass ή Gigabyte στους νέους για να μην πίνουν αλκοόλ ή να μην καπνίζουν. Δεν νοιάζεται κανένας για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές, τους ανθρώπους που σακατεύονται για μια ζωή άμεσα ή έμμεσα από το αλκοόλ και τον καπνό.

Ο Μόσχαρος μια κατηγορία μόνος του

“Επομένως αν πάρουμε μικρές ποσότητες μονοκλωνικών σε ποιους θα πρέπει να τα χορηγήσουμε;

Δεν έχω κίνητρα...
Δεν έχω κίνητρα…

Σε όσους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν ή σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, που έκαναν το εμβόλιο αλλά δεν ανέπτυξαν αντισώματα και επομένως είναι απροστάτευτοι;

Στην απάντησή μου τόνισα, ότι ΔΕΝ υπάρχει δίλημμα. Γιατί; Γιατί οι αντιεμβολιαστές ΔΕΝ είναι θύματα. Έχουν την τύχη να ζουν σε μια χώρα που τους παρέχει το εμβόλιο, και επίσης έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν”

Άρα, γιατί να τυγχάνει περίθαλψης ο καπνιστής, ο πότης, ο παχύσαρκος, ο αγύμναστος;

Γιατί να επιβαρύνει το σύστημα υγείας με την εμμονή του, τα γούστα του, την “ανεμελειά” του;

Γιατί να πληρώνω εγώ όσα ο ίδιος προκαλεί στον εαυτό του και στους γύρω του;

Γιατί να υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας, ή της κάθε χώρας, για μια υγιή κοινωνία και ένα χαλαρό σύστημα υγείας που θα μπορεί να επικεντρωθεί σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη;

MOOOOYYYYYYY Μόσχαρε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.