Αρχική » Σκυλιά & Ζώα » Η κακοποίηση των σκύλων που γίνεται στις παραλίες το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει

Η κακοποίηση των σκύλων που γίνεται στις παραλίες το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει

Κακοποίηση σκύλου στις παραλίες το καλοκαίρι. Ένα θλιβερό φαινόμενο που πρέπει να σταματήσει.
Κακοποίηση σκύλου στην παραλία; Δυστυχώς Ναι.

Για όσους διερωτώνται σε τι μπορεί να αναφέρεται ο τίτλος αυτού του άρθρου ας κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν και θα καταλάβουν. Πρόκειται για κακοποίηση σκύλου, είναι κακοποίηση από την πλευρά ενός ιδιοκτήτη εν μέσω καύσωνα να αναγκάζει τον σκύλο του να τον ακολουθήσει στην παραλία και να υπομένει σε θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι κακοποιητική συμπεριφορά να τον αναγκάζουμε να βρίσκεται ώρες κάτω από μια ομπρέλα και να περιμένει πότε ο λεγόμενος ”σκυλογονιός” του θα αποφασίσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις είναι οι εικόνες που αντίκρισα σε γνωστές παραλίες του Πηλίου που βρίσκομαι αυτές τις μέρες. Σε 4 περιπτώσεις είδα ανθρώπους ζευγάρια ή παρέες να φθάνουν στην παραλία 1-2 η ώρα το μεσημέρι και να διασχίζουν την καυτή άμμο φορώντας σάνταλα σαγιονάρες και καπέλα καταϊδρωμένοι και αγκομαχώντας έχοντας μαζί και έναν δυστυχή σκύλο, το σκύλο τους.

Το σκύλο τους που προφανώς ΔΕΝ ρώτησαν αν ήθελε να τους ακολουθήσει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Τον σκύλο τους που κινδυνεύει άμεσα από Θερμοπληξία σε τέτοιες συνθήκες και θερμοκρασίες μακριά από το σκιερό περιβάλλον του σπιτιού. Είδα αυτά τα κακόμοιρα σκυλιά να είναι για όλο το μεσημέρι κάτω από μια ομπρέλα με την γλώσσα έξω και μόνιμα λαχανιασμένα.

Τα σκυλιά έδειχναν χαμένα και απελπισμένα καθώς περπατούσαν στην καυτή άμμο για να φτάσουν στην άκρη της παραλίας, στο καλό σημείο ή στο γνωστό beach bar. Οι συγκεκριμένοι κυνόφιλοι κατά τα άλλα ιδιοκτήτες που αποκαλούνται και ”σκυλογονείς” ενίοτε στα social media δεν δίνουν δεκάρα για το πόσο βάναυσα κακοποιείται ο σκύλος τους σε τέτοιες συνθήκες και πόσο κινδυνεύει η υγεία του. Είναι γνωστό ότι τα σκυλιά δεν ιδρώνουν όπως οι άνθρωποι, δεν αναπνέει όλο το σώμα τους όπως των ανθρώπων.

Κακοποίηση σκύλου στις παραλίες το καλοκαίρι – Ένα θλιβερό φαινόμενο που πρέπει να σταματήσει.

Κακοποίηση σκύλων στην παραλία το καλοκαίρι με καύσωνα
Αυτά τα πλάσματα υποφέρουν και κινδυνεύουν περισσότερο από τους ανθρώπους σε συνθήκες καύσωνα. Είναι κακοποίηση να αναγκάζουμε έναν σκύλο να μας ακολουθήσει στην παραλία όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές

Στην παραλία Ποτιστικά στο νότιο Πήλιο συνειδητοποίησα πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα αυτού του τύπου κακοποίησης των σκύλων στις παραλίες το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες και όσον αφορά το μήκος της κατά μήκος της θάλασσας και όσον αφορά το πλάτος της αμμουδιάς την οποία πρέπει να περπατήσεις για να φτάσεις στην θάλασσα.

Φτάσαμε στην παραλία κατά τις 12 και θέλοντας να πάμε στην δεξιά πλευρά της έπρεπε να περπατήσουμε από το πάρκινγκ κάπου 10 λεπτά. Παρά το προσεκτικό περπάτημα η λιγοστή άμμος που περνούσε στα πόδια ήταν τόσο καυτή που πολλές φορές σταματούσαμε, ήταν αφόρητο πραγματικά.

Σε αυτές τις συνθήκες είδαμε ανθρώπους να διασχίσουν κατά μήκος και κατά πλάτος εκατοντάδες μέτρα της παραλίας με τα σκυλιά τους στους 40+ βαθμούς σε μια καυτή ψιλή άμμο που μπαίνει σε κάθε πτυχή του δέρματος και βέβαια στις πατούσες των σκύλων προκαλώντας μικρότερα ή μεγαλύτερα εγκαύματα.

Μια τραγική εικόνα, μια απίστευτη κακοποίηση που βιώνουν αυτοί οι άτυχοι σκύλοι στα χέρια κάποιων που λένε ότι τους αγαπάνε…

Όχι φίλε μου, δεν αγαπάς τον σκύλο σου όταν τον αναγκάζεις να σε ακολουθήσει στην παραλία με καύσωνα το καλοκαίρι. Δεν σέβεσαι τον σκύλο σου, δεν σέβεσαι αυτό που είναι και τις ανάγκες του. Το πιο πιθανό είναι ότι εκείνη την ώρα τον βλέπεις σαν αξεσουάρ που θέλεις να πάρεις μαζί σου, σαν έξτρα αντικείμενο για τις φωτογραφίες και τα story σου.

Τις ζεστές μέρες και ώρες με την έντονη ηλιοφάνεια αποφεύγουμε να περιφέρουμε τον σκύλο μας σε εξωτερικούς χώρους και έτσι μειώνουμε αισθητά τις πιθανότητες να υποστεί εξάντληση αφυδάτωση και μοιραία Θερμοπληξία

Το παραπάνω είναι γενικές αρχές και συμβουλές για μικρές μετακινήσεις στην πόλη και αφορούν την προστασία και την ευζωία του σκύλου.

Τι είναι ο σκύλος για τον άνθρωπο;

Τον κακοποιείς γιατί τον ταλαιπωρείς αφάνταστα, είναι κακοποίηση του σκύλου σου γιατί βάζεις σε κίνδυνο την υγεία του και την ευημερία του και δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτόν και για το πόσο μπορεί να υποφέρει και να στρεσάρεται από την εγωιστική απόφαση σου να τον υποβάλεις σε αυτό το πολύωρο μαρτύριο και στρες.

Το να σέρνουμε τα σκυλιά μας, τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους στις παραλίες το καλοκαίρι μεσημεριάτικα με καύσωνα και να τα αναγκάζουμε να μένουν εκεί για όσο εμείς και η παρέα μας θέλουμε είναι μια σαφής μορφή κακοποίησης που ενέχει κινδύνους για την υγεία ακόμα και την ζωή του σκύλου και πρέπει να σταματήσει Τώρα. Όσοι αγαπάνε τα σκυλιά τους πραγματικά ας ευαισθητοποιηθούν σε εαυτό το θέμα, γιατί κανένας και για κανέναν λόγο δεν έχει δικαίωμα να κακοποιεί έναν σκύλο με αυτόν τον τρόπο.