Κώστας Τσάκωνας – Τρελό ξεκαρδιστικό γέλιο

https://www.youtube.com/watch?v=isyQz2yarfg

Κώστας Τσάκωνας και Νατάσα Γερασιμίδου σε σκηνές φλερτ γεμάτες ξεκαρδιστικό γέλιο.

Ο Κώστας Τσάκωνας (Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1943 – 4 Νοεμβρίου 2015) ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Περισσότερο γνωστός από τις κωμικές ταινίες «Μάθε παιδί μου γράμματα», «Κλασική περίπτωση βλάβης» και «Η μεγάλη απόφραξη».

Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Δεν ήταν πάντα κωμικές οι σκηνές στις οποίες συμμετείχε καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μετέφερε μέσα από την ερμηνεία του δραματικά μηνύματα. Αδικίας ρατσισμού ή προκατάληψης.

Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, κατόπιν δεν ήταν πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.

Ο Κώστας Τσάκωνας άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου του 2015. Πέντε χρόνια μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, που του προκάλεσε μεγάλη αστάθεια, ενώ πάλευε με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Τσάκωνας δεν είναι πια κοντά μας αλλά έχει αφήσει το δικό του ”αποτύπωμα” με διάφορους κωμικούς ρόλους τους οποίους έχει υποδυθεί.

Το γέλιο του Τζόκερ