Ξεπέτες και 1/2 night stand

Ξεπέτες
Ξεπέτες

Μπορεί η λέξη “ξεπέτες” να ακούγεται πρόστυχη ή σκληρή, αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από το πολύ γνωστό σε όλους “one night stand”.

Στο Βικιλεξικό θα βρεις ορισμούς όπως “γρήγορη ερωτική συνεύρεση” αλλά και “ταχέως ολοκληρωθείσα αλλά κακής ποιότητας εργασία”. Εντάξει τώρα… Δεν είναι πάντα έτσι…

Οι ξεπέτες έχουν πάρει “κακό όνομα” και χαρακτηρίζονται ως κάτι ρηχό και ανώριμο. Δε μπορεί, όμως, τα πράγματα να είναι τόσο χάλια και τόσο κακά. Με τόσο κόσμο να επιδίδεται και να αναζητεί ξεπέτες πόσο κακό μπορεί να είναι; Θα είχε γίνει θέμα στις ειδήσεις!

Ξεπέτες και ζώδια
Ξεπέτες και ζώδια
Ξεπέτες, ο ορισμός

Ακόμα και η Wikipedia δίνει στην ξεπέτα μια τελείως αρνητική ποιότητα: Η πιο συνηθισμένη μορφή απιστίας. Συχνά, χρησιμοποιείται από τις στατιστικές και τις έρευνες ως μέτρο για τον ορισμό της “ακολασίας” και του  “έκλυτου βίου” μιας κοινωνίας!

Είναι όμως αυτό; Ο ορισμός της ακολασίας και του έκλυτου βίου οι ξεπέτες;

Εγώ θα έλεγα πως είναι απλά μια ανάγκη, μια διαδικασία που απλά βρίσκεσαι με κάποιον, κάνετε σεξ και πιθανόν να μη ξαναμιλήσετε ποτέ. Δεν έχει καμία σχέση, φυσικά, με το σεξ που γίνεται στο πλαίσιο μίας ρομαντικής  σχέσης, ούτε και το γνώριμο και “καλοδουλεμένο” σεξ ενός παντρεμένου ζευγαριού… που κάνει σεξ… Έχω ακούσει ότι υπάρχει…

Βρείτε τα Πιο όμορφα σημεία για καφέ στην Πλάκα!

Τι λένε για τις ξεπέτες

Δεν ξέρεις αν θα γίνει καλό σεξ και ίσως να μη γίνει καν σεξ (ειδικά αν έχεις πιει τον κώλο σου). Ή να δεις μαρούλι στο δόντι, ή έναν ψυγείο γεμάτο μαγνητάκια από πανηγύρια, ή άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη. Αυτά τα λένε κάτι τυχάρπαστοι σε παρέες και τα διαβάζεις σε ιντερνετικές φυλλάδες για κατανάλωση. Στις ξεπέτες συνήθως παίζει καύλα και όχι αγγαρεία και η ξεπέτα “κάθεται” σαν το βρώμικο μετά από ξενύχτι.

Νιώθεις καλά γιατί έχεις ικανοποιήσει μια βασική σου ανάγκη και το έκανες με κάποιον άλλο που σου υπενθυμίζει έστω και για λίγο ότι σε γουστάρει, έστω για τόσο.

ξεπέτες
Ξεπέτες και half night stand
Ζώδια και ξεπέτες

Αυτά τα 2 ζώδια προτιμούν τις προσωρινές και “γρήγορες” απολαύσεις παρά τις πιο σταθερές και μόνιμες. Είναι σχετικά «ψυχρά» ως προς το συναισθηματικό κομμάτι και δεν θα διστάσουν.

Τοξότης

Η ξεπέτες είναι το φόρτε σας. Δε θέλετε εύκολα δεσμεύσεις γιατί δε θέλετε να σας περιορίζουν. Όταν περιορίζεστε νιώθετε ότι καταπιέζεστε. Θέλετε να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα μόνο και να μην έχετε κάποιον πάνω από το κεφάλι σας να σας πρήζει.

Επιπλέον δεν είστε σίγουροι αν νιώθετε και κάτι. Δηλαδή ναι μεν θα κάνετε σχέση αλλά αυτό θα είναι όταν θα νιώσετε έντονα συναισθήματα. Επειδή όμως πολύ σπάνια θα νιώσετε έντονα συναισθήματα, το περιστασιακό σεξ είναι αυτό που θα σας κάνει να νιώθετε πιο χαρούμενοι.

Μπορεί να προτιμάτε την ξεπέτα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνετε και καλή παρέα ταυτόχρονα. Δηλαδή συνήθως κάνετε περιστασιακό σεξ με γνωστούς τους.

ksepetes
Οι ξεπέτες έχουν και τα καλά τους
Λέων

Ο Λέων θα κάνει σχέση όταν όμως νιώσει κάτι πολύ δυνατό και έντονο. Όταν θα είναι σε σχέση θα είναι από τους καλύτερους συντρόφους. Παρ’ όλα αυτά η περηφάνια που τον διακατέχει και το ψώνιο που έχει με τον εαυτό του τον κάνει να ψάχνει κάτι περιστασιακό.

Θέλει να νιώθει ο ωραίος της υπόθεσης που έχει όποια θέλει και που όλες τον κυνηγάνε. Διαφέρει όμως από τον Τοξότη σε κάτι πολύ ουσιαστικό. Δε θέλει καμία επαφή ή φιλία όταν κάνει ξεπέτα με μία διότι πολύ απλά δε θέλει πολλά πάρε δώσε. Προτιμά την ανεξαρτησία του και αυτό σημαίνει πως δε θα δεχτεί κανενός είδους πρήξιμο.

Εφαρμογή Tik Tok: Ο απόλυτος οδηγός – Από αρχάριος σε viral

Πολλές φορές το συγκεκριμένο ζώδιο, αντλεί την αυτοπεποίθησή του εντελώς έμμεσα. Δηλαδή, αν δεν τον φλερτάρουν, αν δεν κάνει σεξ και αν δεν βγαίνει για ραντεβού, νιώθει χάλια ο ίδιος για την εικόνα του. Είναι σα να χρησιμοποιεί ανθρώπους για να νιώσει ο ίδιος και ο “αχόρταγος” εγωισμός του καλά. Σπάνια εκτιμά τα άτομα με τα οποία κάνει ξεπέτα.

Εσείς συμφωνείτε ότι αυτά τα δύο ζώδια είναι οι “αρχηγοί” στις ξεπέτες;

Ξεπέτες και υγεία

Δεν ξέρεις ποτέ τι παίζει με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Να σοβαρευτούμε (έστω να προσπαθήσουμε) και να τρομάξουμε λίγο. Πόσες φορές έχεις πάει να κάνεις σεξ και πριν ζήτησες να δεις αποτελέσματα εξετάσεων για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα;

Και άντε και λες πως το έχεις κάνει… Πόσες από αυτές τις φορές το άλλο άτομο έβγαλε και σου έδειξε χαρτί από εξετάσεις που αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται να σε τσούζει όταν κατουράς σε δυο βδομάδες ή δε θα αρχίσεις να βγάζεις πράσινα και μπλε σπυριά; Λίγες, να υποθέσουμε και αυτό γιατί είμαστε καλά παιδιά και με χιούμορ.

Τις περισσότερες φορές πέφτεις με τα μούτρα στην ξεπέτα και το καταλαβαίνεις… μετά. Οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες, όπως λέγεται.

Ξεπέτες και υγεία
Ξεπέτες και υγεία
Γιατί νιώθεις καλά με τις ξεπέτες

Δε λέμε για τις περιπτώσεις που με το που ξυπνάς έχεις στόχο να κάνεις σεξ με 5-10 άτομα, κάθε μέρα, για χρόνια. Αυτό να το κοιτάξεις… Γιατί αυτό έχει αρνητικές κατά βάση επιπτώσεις στην ψυχολογική σου κατάσταση. Το θέμα είναι ωστόσο ότι νιώθεις καλά γιατί έχεις κάποιον να σου υπενθυμίζει έστω και για λίγο ότι το σώμα σου είναι sexy ή έστω “περνάει” ακόμα βρε αδερφέ!

Είναι πάντα χρήσιμη μία ακόμα εμπειρία

Οι εμπειρίες πάντα βοηθάνε. Ακόμα και οι αρνητικές (ίσως και περισσότερο αυτές). Μία εμπειρία ακόμα συνεπάγεται ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στη γνώση του τι θες πραγματικά και τι όχι. Οι εμπειρίες κάποτε θα σε φτάσουν στο σημείο να γίνεσαι πιο επιλεκτικός και συνειδητοποιημένος και να μη διαλέγεις ξανά και ξανά τις ίδιες περιπτώσεις ατόμων.

Μηδέν συναίσθημα… Κάτι σαν “Μηδέν Λιπαρά”

Αφού δε δημιουργείται συναίσθημα, προσκόλληση, εξάρτηση και δεν έχεις τέτοια άγχη στο μυαλό σου είναι ίσως το καλύτερο από όλα. Απλά κάνεις σεξ, το διασκεδάζεις και έπειτα «Άντε γεια»!

Δε χρειάζονται περαιτέρω ρομαντισμοί, συζητήσεις, φιλοσοφίες, τσακωμοί, άγχοι, δεσμεύσεις, κλπ. Δε θα κάνεις και σχέση έτσι κι αλλιώς. Συνεπώς, να το χαρείς για όσες ξεπέτες θες και μπορείς

Σχέση ή Ξεπέτα;
Ξεπέτες και ειδικοί

«Αφού, λοιπόν, δεν θέλεις κάτι παραπάνω από σεξ με το συγκεκριμένο άτομο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις (αφού περάσετε καλά), να κοιμηθείς στο δικό σου αναπαυτικό κρεβάτι, να ξυπνήσεις μόνη σου και να ξεκινήσεις μία νέα όμορφη νέα μέρα», αναφέρει η σεξολόγος Κέλεστ Χίρσμαν.

Δεν χρειάζεται να καταστρώσεις ολόκληρο πλάνο για να το επιτύχεις, απλά ό,τι ώρα και αν είναι, πες στον άνθρωπο με τον οποίο πέρασες την νύχτα σου, πως προτιμάς να έχεις ένα κρεβάτι όλο δικό σου, είτε αυτό σημαίνει πως πρέπει να φύγει εκείνος, είτε εσύ.

«Το σεξ είναι απλά μία δραστηριότητα, ενώ η αγάπη είναι κάτι πιο βαθύ. Είναι, λοιπόν, πιο εύκολο για σένα να φύγεις, από την στιγμή που η αγάπη δεν είναι μέρος της εμπειρίας σου με αυτόν τον άνθρωπο. Ωστόσο, μερικές φορές τα συναισθήματα μπορεί να μπερδευτούν, αν αποφασίσεις να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις δίπλα του. Για τον λόγο αυτό, προτίμησε να κάνεις το σωστό half night stand (ή αλλιώς ξεπέτα), δηλαδή να κοιμηθείς στο τέλος μόνη σου, αν θεωρείς πως αυτό που θέλεις μόνο είναι το σεξ» αναφέρει η ψυχολόγος και συγγραφέας Δρ. Σεθ.

Συμπέρασμα

Αφού το λένε και οι ειδικοί και εμείς ακούμε πάντα τους ειδικούς… Βουρ στις ξεπέτες, λοιπόν και μη σας νοιάζει τίποτα. Σε τελική ανάλυση, είναι στο δικό σου χέρι το πως θα χειριστείς την κατάσταση. Φτάνει μόνο να πάρεις την πρωτοβουλία και να κινηθείς σωστά και όμορφα. Και να θυμάσαι ότι όλα είναι μια εμπειρία για να τη ζήσεις.