Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

Η είσοδος μας στο πάρκο έγινε από την πύλη της οδού Μπίμπιζα και η έξοδος από την Σπύρου Μουστακλή (έναντι Odeon Escape). Η πρόσβαση στο Πάρκο Τρίτση γίνεται μέσω πέντε κύριων εισόδων. Οι δύο βρίσκονται στα ανατολικά, επί της λεωφ. Δημοκρατίας (είσοδοι Α: Μουστακλή και Β: Δημοκρατίας), μία στα νότια, επί της οδού Μπίμπιζα (είσοδος Γ: Μπίμπιζα) & δύο βρίσκονται στα δυτικά, επί της λεωφ. Φυλής (είσοδοι Δ: Φυλής νότια και Ε: Φυλής βόρεια).

Στο βίντεο αυτό θα δείτε τα βασικά μέρη στα οποία μπορεί να περιηγηθεί κάποιος στο πάρκο Τρίτση περιλαμβανομένων των 2 καφέ, των 2 λιμνών, του λόφου, της παιδικής χαράς, κάποια κομμάτια με καλλιέργειες, χώροι αναψυχής και πικ νικ, όργανα γυμναστικής, κ.α.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης κοινωνικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» χωροθετείται στη δυτική Μητροπολιτική Αθήνα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου. Συνορεύει με το Δήμο Αγίων Ανάργυρων-Καματερού. Είναι το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο του Λεκανοπεδίου, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων.

Πάρκο Τρίτση, το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους της Αθήνας, με μέσο όρο 15.000-16.000 επισκέπτες τα σαββατοκύριακα, και ακόμη περισσότερους σε μέρες αργιών ή μεγάλων εκδηλώσεων. Το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται στη θέση με τοπωνύμιο Πύργος Βασιλίσσης ή Επτάλοφος στη δυτική Μητροπολιτική Αθήνα, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου. Συνορεύει και με το Δήμο Αγίων Ανάργυρων-Καματερού. Είναι το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Hyde Park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα, το Central Park στη Νέα Υόρκη 3.410 στρέμματα, ενώ ο Εθνικός Κήπος 158 στρέμματα.

Η κατάσταση του πάρκου σήμερα όπως φαίνεται και στο βίντεο δεν είναι και η καλύτερη μιας και μεγάλα κομάτια λίμνης έχουν αποξηρανθεί, πολλές δομές είναι ασυντήρητες ή εγκαταλελειμμένες.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας [24 Photos & 2 Videos]

Antonis Tritsis environmental awareness park / Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – Πάρκο Τρίτση πληροφορίες.

Πάρκο Superkilen Κοπεγχάγη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *