
Πορτοκαλί κρασί αν δεν το γνωρίζετε είναι γεγονός!
Ίσως κάποιος να σκεφτεί γρήγορα ότι αυτό το κρασί πήρε το χρώμα του και αυτή την χαρακτηριστική ονομασία επειδή έχει παραχθεί με την συμβολή πορτοκαλιού κατά την οινοποίηση. Ή αποτελεί ένα μείγμα κρασιού που περιέχει και χυμό, χυμό πορτοκαλιού.
Η πραγματικότητα είναι πως βασικά πρόκειται για λευκό κρασί το οποίο αφήνεται με τις φλούδες και τα κουκούτσια και ίσως την χρήση κάποιας μαγιάς έτσι ώστε αποκτά με φυσικό τρόπο το ασυνήθιστο πορτοκαλί χρώμα.
Η γεύση ενός πορτοκαλί κρασιού όμως διαφέρει αρκετά έως πολύ από αυτή ενός λευκού. Είναι πιο ξινή και έντονη και σίγουρα πιο δυνατή.
Αν και η συγκεκριμένη πρακτική είναι πολύ παλιά, τέτοιο κρασί παράγεται εμπορικά εδώ και μερικά χρόνια σε περιορισμένες ποσότητες από οινοπαραγωγούς σε Ιταλία, Σλοβενία, Γεωργία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Ν. Αφρική και Αυστρία. Το παραπάνω καθιστά το προϊόν σχετικά σπάνιο και gourmet.
Θα δοκιμάζαμε; Γιατί όχι;