Τα εντυπωσιακά Συντριβάνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

συντριβάνια Νιάρχος
Το κανάλι που φιλοξενεί τα συντριβάνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα συντριβάνια με τις υπέροχες υδάτινες κυματομορφές στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. Με την συνοδεία υποβλητικής μουσικής και φωτεινών αποχρώσεων σε ένα θέαμα που προκαλεί δέος όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να δει και να κάνει κάποιος επισκέπτης του χώρου. Και από πλευράς φυσικής δραστηριότητας και από πλευράς τέχνης και πολιτισμού.

Το ΚΠΙΣΝ  είναι μια πολιτιστική και αισθητική όαση στην Αθήνα που προσφέρει απλόχερα στιγμές ποιοτικής αναψυχής και χαλάρωσης για μικρούς και μεγάλους. Σε συνδυασμό με τις διάφορες δραστηριότητες και δρώμενα από πλευράς του Ιδρύματος έχει δώσει νέες υψηλού επιπέδου επιλογές για όλους τους πολίτες.

Τα συντριβάνια κάνουν την εμφάνιση τους ανά μία ώρα μετά τις 21:00 στο γνωστό Κανάλι των 12.000 τ.μ. Με μήκος 400 μέτρα πλάτος 30 μέτρα και βάθος που κυμαίνεται από 70-150 εκατοστά ενώνει το πάρκο με το φαληρικό Δέλτα. Οι μουσικές χορογραφίες εκτελούνται από τα 59 + 10 περιστρεφόμενα συντριβάνια. Δίνουν ένα εξαίσιο αποτέλεσμα που αξίζει να δει κάποιος από κοντά. Οι φωτισμένοι πίδακες αποδίδουν φαντασμαγορικά το πρόγραμμά τους.

Τα συντριβάνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάστηκαν επίσημα στις 14 Ιουλίου. Σε ειδική επίδειξη με την συνοδεία της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τα συντριβάνια έκτοτε λειτουργούν καθημερινά για το κοινό που επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού.

Τα Χορογραφημένα Συντριβάνια στο Κανάλι αποτελούν μια νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η οποία δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες , οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα συντριβάνια, έχουν αναπτυχθεί στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας.

Δείτε το βίντεο με τα συντριβάνια και πάρτε μια ιδέα της ατμόσφαιρας κάθε βράδυ γύρω από το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε επίσης: Η Θεσσαλονίκη σήμερα και οι διαφορές της με την Αθήνα