Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull [Καλύτερη τροφή για Πιτ Μπουλ]

Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull – Τα Πιτ Μπουλ είναι μια δυνατή και μυώδης φυλή η οποία έχει ανάγκη μια καλή τροφή και ισορροπημένη. Επίσης, στα Πιτ Μπουλ αρέσει πολύ το φαγητό!

Πιτ Μπουλ και διατροφή

Όπως θα σας πει όποιος έχει και αγαπά ένα Pit Bull, πρόκειται για μια στοργική, αξιαγάπητη και “γελοία” φυλή που δυστυχώς έχει φορτωθεί με μια κακή φήμη. Όπως κάθε άλλο σκυλί, τα Πιτ Μπουλ ξεδιπλώνουν τις αρετές τους σε σπίτια με αγάπη και σταθερότητα. Με ιδιοκτήτες που θα δώσουν σωστή εκπαίδευση και φυσικά μια καλά ισορροπημένη διατροφή.

Θα ερευνήσουμε τις διατροφικές απαιτήσεις των Πιτ Μπουλ και θα προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες τροφές για Πιτ Μπουλ που υπάρχουν διαθέσιμες για να διατηρήσετε το Pit σας χαρούμενo και υγιή.

Τι τρώνε τα Πιτ Μπουλ
Τι τρώνε τα Πιτ Μπουλ
Η καλύτερη τροφή για Pit Bull – Με μια ματιά
Διατροφή σκύλου – Τα βασικά

Η Αμερικάνικη Ένωση Ελέγχου Τροφίμων (AAFCO-Association of American Feed Control Officials) έχει καθορίσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για βασικά θρεπτικά συστατικά στους σκύλους. Οι συστάσεις της AAFCO αναφέρουν τουλάχιστον 22% πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή (κουτάβια και θηλάζουσες θηλυκές) και ελάχιστο 18% για ενήλικα σκυλιά. Για το λίπος, αυτοί οι αριθμοί είναι 8% και 5%, αντίστοιχα.

Για να ικανοποιήσετε αυτές τις απαιτήσεις, πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull. Μια τροφή για σκύλους υψηλής ποιότητας που παρασκευάζεται με “πραγματικές” πρώτες ύλες, φρέσκες και ελεγμένες, με το σύνολο των θρεπτικών συστατικών. Η ζωική πρωτεΐνη όπως το κρέας, τα πουλερικά ή το ψάρι πρέπει να είναι το επίκεντρο, με υψηλότερη από τη μέση προτεινόμενη τιμή λίπους και περιορισμένη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Να ξέρετε ότι τα πρότυπα της AAFCO αλλά και τα αντίστοιχα της FEDIAF (European Petfood Industry Federation) υπάρχουν για να ενθαρρύνουν τις εταιρείες διατροφής κατοικίδιων ζώων να τηρούν τις ελάχιστες διατροφικές απαιτήσεις. Πιθανότατα θα συμφωνήσετε, ωστόσο, ότι το Pit Bull σας αξίζει περισσότερα από το ελάχιστο. Αυτά τα πρότυπα είναι απλά ένας καλός τρόπος για να απορρίψετε τις πραγματικά κακές τροφές για σκύλους.

Είναι δουλειά σας, ως ιδιοκτήτης σκύλου, να κατανοήσετε την αλήθεια για τις τροφές σκύλου και τα συστατικά τους.

Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull
Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull
Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull – Ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις

Ίσως ακούσετε πολλούς να μιλούν για μεγάλες διαφορές στις ανάγκες κάθε φυλής, μα οι διατροφικές ανάγκες όλων των φυλών σκύλων είναι λίγο πολύ οι ίδιες.

Φυσικά, τα μεγαλύτερα σκυλιά χρειάζονται περισσότερη τροφή, αλλά το αγαπημένο σας Πιτ Μπουλ θα χρειαστεί περίπου το ίδιο ποσοστό πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων στη διατροφή του, όπως το Τσιουάουα ή ο Μεγάλος Δανός (θαυμάστε τον ανάμεσα στις “Πιο μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων”).

Όλα τα σκυλιά χρειάζονται τροφή με αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεϊνών, από πηγές καλής ποιότητας, όπως κοτόπουλο, σολομό ή αρνί που είναι οι συνηθέστερες.

Η φυλή Pit Bull είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος σκύλου που περικλείει διάφορες φυλές: American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, American Bully και Staffordshire Bull Terrier. Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι το σημερινό Πίτ Μπουλ είναι ένας κοντότριχος σκύλος που το χαρακτηριστικό του είναι το φαρδύ κρανίο, τα δυνατά σαγόνια και το μυώδες, κοντόχοντρο κορμί. Υπάρχει όμως μεγάλη ποικιλομορφία στην εμφάνιση του Pit Bull. Τυπικά είναι από 15-30 κιλά, όμως μερικά ζυγίζουν μόλις 11 κιλά, ενώ άλλα φτάνουν την κλίμακα των 35 κιλών ή και περισσότερο. Μερικά έχουν πιο ογκώδεις σιλουέτες και γιγάντια κεφάλια. Άλλα έχουν πιο λεπτά και μυώδη σώματα. Όλα είναι δυνατά και αθλητικά σκυλιά.

Από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των Πιτ Μπουλ είναι αυτό της παχυσαρκίας, όπως σε πολλές φυλές. Σαν σκύλος λατρεύει το φαγητό και συχνά οι ιδιοκτήτες θέλουν να δείξουν την αγάπη τους ικανοποιώντας τις λιγούρες του Pit Bull τους. Επίσης, πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες Πιτ Μπουλ συγχέουν τον γεροδεμένο, μεγαλόσωμο σκύλο με τον παχύσαρκο.

Τι τρώνε τα Pit Bull – Ξηρά τροφή ή κονσέρβα

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλινικής Διατροφής (μέρος του Κτηνιατρικού Ιατρικού Κέντρου Cummings στο Πανεπιστήμιο Tufts), η υγρή τροφή μπορεί να είναι πιο εύκολη στο μάσημα για τα σκυλιά και να καταπίνεται με ευκολία. Επίσης, μοιάζει να λειτουργεί καλύτερα στα πιο “μίζερα” ζώα, που δεν τρώνε με όρεξη, πιθανόν λόγω της εντονότερης οσμής.

Pit Bull και διατροφή
Pit Bull και διατροφή

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα έχουν, επίσης, υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, το οποίο μπορεί να είναι ευεργετικό για τα σκυλάκια με ορισμένα προβλήματα υγείας ή αυτά που δεν πίνουν πολύ νερό. Το λίπος και η πρωτεΐνη είναι συνήθως περισσότερη στις υγρές τροφές, οπότε αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν το Pit Bull σας απαιτεί υψηλότερη πρωτεϊνική διατροφή, αλλά δεν είναι καλή επιλογή για τα Πιτ Μπουλ που πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση λίπους (τα παχύσαρκα).

Η ξηρά τροφή για Πιτ Μπουλ είναι συχνά η πιο δημοφιλής επιλογή, καθώς η κροκέτα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την κονσέρβα (ελέγχετε πάντα την ημερομηνία της ετικέτας) και δεν δημιουργεί και “λεκέδες” και “ακαταστασία” κατά τις ώρες του φαγητού. Σύμφωνα με την PetMD, οι ξηρές τροφές έχουν βρεθεί σε ορισμένες περιπτώσεις ότι βοηθούν στη διατήρηση της οδοντικής υγείας σε σκύλους (ως μέρος μιας αγωγής με τακτικό καθαρισμό δοντιών και οδοντικά βοηθήματα).

Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull – Ωμή διατροφή για Πιτ Μπουλ

Στην ερώτηση τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull δεν υπάρχει μόνο το δίλλημα “ξηρά τροφή ή κονσέρβα” μα και η επιλογή της ωμής διατροφής.

Η ωμή διατροφή είναι ένα μεγάλο θέμα. Είναι τόσο περίπλοκο όσο και απλό.

Το βλέπουμε δύσκολο και πολύπλοκο επειδή έχουμε την τάση να ανησυχούμε για τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουν τα σκυλιά μας. Επίσης, δεν μπορούμε να δούμε μια λίστα με συστατικά στο πίσω μέρος ενός κόκαλου με κρέας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κιόλας.

Η ωμή διατροφή δεν είναι τόσο βολική όσο η ξηρά τροφή ή η κονσέρβα, απαιτεί άφθονο χώρο κατάψυξης και ψύξης, καθορισμένη επιφάνεια προετοιμασίας και καλή υγιεινή παρασκευής. Δεν διαφέρει από την προετοιμασία της δικής μας τροφής.

Τα μικρά κουτάβια αναπτύσσονται γρήγορα και είναι ευάλωτα σε δίαιτες με ανισορροπίες θρεπτικών ουσιών. Εκεί, ίσως, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας πριν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε ωμή διατροφή για το Πιτ Μπουλ σας.

Προτείνουμε να συνεργαστείτε στενά με έναν έμπειρο κτηνίατρο ή ειδικό διατροφολόγο για να δημιουργήσετε ένα πλήρες και καλά ισορροπημένο πρόγραμμα γεύματος.

Υπάρχει ένας επίμονος μύθος ότι η ωμή διατροφή κάνει τα σκυλιά πιο πιθανό να δαγκώσουν, καθώς λέγεται ότι “αναδεικνύει την άγρια πλευρά τους”.

Σε μια φυλή όπως το Pitbull – που έχει ήδη μια αδικαιολόγητη κακή φήμη και σίγουρα ένα δυνατό δάγκωμα, αυτό χρησιμοποιείται συχνά ως βασικό επιχείρημα κατά της ωμής διατροφής. Αυτή η θεωρία δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική βάση. Ο σκύλος σας δεν θα “διψάει για αίμα” λόγω μιας δίαιτας BARF.

Η καλύτερη τροφή για Pit Bul
Η καλύτερη τροφή για Pit Bul
Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull – Μαγειρευτό φαγητό για Pit Bull

Η σίτιση με μαγειρεμένο φαγητό στο σκύλο όταν δεν συμπεριλαμβάνουν κόκκαλα ωμά παρουσιάζει την εξής δυσκολία. Είναι πιο περίπλοκο να καταφέρεις να καλύψεις τις διατροφικές του ανάγκες. Μπορούμε να δώσουμε το ασβέστιο που θα έπαιρναν από τα ωμά κόκκαλα από άλλες πηγές αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς ποια άλλα θρεπτικά στοιχεία που περιέχονται στα ωμά κόκκαλα θα λείψουν από τον σκύλο σε μια μαγειρεμένη διατροφή.

Επίσης, το μαγείρεμα καταστρέφει ή μειώνει κάποια θρεπτικά συστατικά όπως η ταυρίνη, η βιταμίνη C και Ε. Βράζοντας το κρέας σε νερό “ξεπλένονται” κάποια μέταλλα αλλά αυτό μπορεί να λυθεί προσθέτοντας στο φαγητό και το νερό στο οποίο έγινε το μαγείρεμα. Ελαφρύ μαγείρεμα πάντως σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν προκαλεί την ίδια καταστροφή θρεπτικών στοιχείων όπως κάνει το υπερβολικό μαγείρεμα.

Ταΐζοντας το Πιτ Μπουλ μας με μαγειρεμένο φαγητό θα πρέπει να προσέχουμε να δίνουμε διαφορετικά είδη τροφής στις κατάλληλες αναλογίες. Κρέας, αβγά, γαλακτοκομικά και άλλα ζωικά προϊόντα πρέπει να συνιστούν τουλάχιστον το 50% ή και περισσότερο της διατροφής.

Πόσες φορές την ημέρα να τρώει το Πιτ Μπουλ;
Πόσες φορές την ημέρα να τρώει το Πιτ Μπουλ;
Αλλεργίες και δυσανεξίες στα Pit Bull – Τι να προσέξετε
 • Έντονο κνησμό στο σώμα
 • Επαναλαμβανόμενες ωτίτιδες και φλεγμονές των αυτιών
 • Χρόνια διάρροια ή πάρα πολύ αραιά κόπρανα με βλέννα
 • Μεγάλος όγκος αερίων και μάλιστα εξαιρετικά δύσοσμων
 • Έντονο γλείψιμο στις πατούσες και στα πόδια
 • Θαμπό τρίχωμα με έντονη ξηροδερμία
 • Χαμηλή ενέργεια και νωθρότητα
 • Εξαιρετικά άσχημη ανάσα και δόντια σε κακή κατάσταση
Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull – Με σιτηρά ή χωρίς σιτηρά;

Τα σιτηρά είναι ένας άλλος πιθανός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη για την καλύτερη τροφή για Πιτ Μπουλ. Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν χωρίς σιτηρά καθώς είναι πιο κοντά στην παραδοσιακά σαρκοφάγο διατροφή του γένους Canis Lupus Familiaris και μπορεί να είναι ευκολότερο στο πεπτικό σύστημα ενός σκύλου, ειδικά αν ο σκύλος σας έχει αλλεργίες ή ευαισθησίες στα σιτηρά.

Ωστόσο, οι δίαιτες χωρίς σιτηρά έχουν δυνητικά συνδεθεί με καρδιακά προβλήματα στους σκύλους από τον FDA (Food and Drug Administration), οπότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν αλλάξετε ή ξεκινήσετε στο σκυλί σας κάτι. Η τροφή για σκύλους ολικής αλέσεως ενός και μόνο σιτηρού είναι μια άλλη πιθανή επιλογή και είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: τροφή για σκύλους που παρασκευάζεται με ένα ολόκληρο σιτηρό (σε αντίθεση με μια ποικιλία διαφορετικών σιτηρών).

Τα Πιτ Μπουλ λατρεύουν το φαγητό
Τα Πιτ Μπουλ λατρεύουν το φαγητό
Πρόγραμμα φαγητού για Pit Bull – Τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull
 • Το Πιτ Μπουλ απολαμβάνει πολύ φαγητό, οπότε στην πραγματικότητα δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το σωστό πρόγραμμα διατροφής. Σε αντίθεση με άλλες φυλές, δε θα χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλά προϊόντα για να βρείτε τι τους αρέσει. Απλώς θυμηθείτε, μπορεί να σας αρέσει να τα βλέπετε να τρώνε και να χαίρονται, οπότε υπάρχει η τάση να δίνετε πολλές λιχουδιές. Μη το κάνετε!
 • Μόλις δώσετε το φαγητό στο σκύλο σας, εάν υπάρχουν υπολείμματα, αφήστε το για 15-20 λεπτά το πολύ. Μετά από 30 λεπτά απομακρύνετε το φαγητό.
 • Με αυτόν τον τρόπο, θα εκπαιδεύσετε το σκυλί σας να τρώει το φαγητό μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να παρακολουθείτε πόσο έφαγε, αν έφαγε με όρεξη, αν κάτι άλλαξε και θα έχει ο σκύλος πρόγραμμα και όρεξη.
 • Συνήθως, τα ενήλικα σκυλιά τρώνε δύο φορές την ημέρα ενώ τα κουτάβια τρώνε τουλάχιστον τρία γεύματα την ημέρα μέχρι να ενηλικιωθούν. Ένας ενήλικος σκύλος μπορεί να τρώει και μια φορά την ημέρα.
 • Πολλαπλά ευεργετικές είναι και οι μέρες νηστείας (μόνο νερό για 24 ώρες 1-2 φορές το μήνα).
Οι καλύτερες τροφές για Πιτ Μπουλ αναλυτικά
Acana Adult Large Breed
Acana Adult Large Breed

Acana Adult Large Breed

Η τροφή Acana Classics Adult Large Breed πλούσια σε κοτόπουλο Cobb μεγαλωμένο εκτός κλουβιών και με ολόκληρα αβγά από ντόπια αγροκτήματα. Επίσης, καλκάνι αλιευμένο στα ανοιχτά, κοντά στο νησί Vancouver, φρούτα & λαχανικά από την ηλιόλουστη κοιλάδα Okanagan της British Columbia.

Μια τροφή χωρίς σιτηρά υψηλού γλυκαιμικού δείκτη που χαρακτηρίζουν τις συμβατικές τροφές, όπως το ρύζι, καλαμπόκι και σιτάρι. Η τροφή ACANA περιέχει βρώμη καλλιεργημένη τοπικά ως το ΜΟΝΟ χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σιτηρό.

Συστατικά

Αφυδατωμένο κοτόπουλο, βρώμη, κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα, ολόκληρη πατάτα, αρακάς, συκώτι από κοτόπουλο, ολόκληρο αβγό, καλκάνι χωρίς κόκκαλα, λίπος από κοτόπουλο, μηδική λιαστή, λάδι ρέγγας, ίνες αρακά, ολόκληρα μήλα, ολόκληρα αχλάδια, γλυκοπατάτα, κολοκύθα, παστενάκι, καρότα,σπανάκι, κράνμπερι, μύρτιλλα, φύκια, ρίζα ραδικιού, καρπούς αρκεύθου, ρίζα αγγελικής, άνθη καλεντούλας, γλυκό μάραθο, φύλλο μέντας, λεβάντα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Τιμή: 71.50€

Belcando Mastercraft Fresh Duck
Belcando Mastercraft Fresh Duck

Belcando Mastercraft Fresh Duck

Κορυφαία ολιστική τροφή με 80% ολόφρεσκο ψαχνό κρέας πάπιας – μονοπρωτεϊνική, 20% ολιστικά συστατικά & super foods, 0% σιτηρά & πατάτες (Grain-free).

Ιδανική για ενήλικους σκύλους όλων των μεγεθών με κανονική ή έντονη δραστηριότητα αλλά και για σκύλους ευαίσθητους σε δυσανεξίες και σε αλλεργίες. Η φόρμουλα Hollistic 2.0 χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, με χλωρέλλα, εκχύλισμα ελιάς, επιλεγμένα λαχανικά, φρούτα & βότανα και χωρίς μεταλλαγμένα συστατικά GMO προσφέρει κορυφαίας ποιότητας διατροφή.

Παρασκευασμένη με την μοναδική μέθοδο μαγειρέματος μέσω ήπιου ατμού Thermal-Mix.

Συστατικά
 • Φρέσκο κρέας πάπιας (80 %)
 • Αμάραντος (5.5 %)
 • Άλευρο πίσων
 • Άλευρo φασολιών (Vicia faba)
 • Ρεβίθια αποξηραμένα
 • Ζύμη ζυθοποιίας αποξηραμένη (1%, Πηγή β-γλυκανών και μαννάν-ολιγοσακχαριτών)
 • Θαλάσσιο ζωοπλαγκτόν αλεσμένο (Κριλ 0.8 %)
 • Αποξηραμένοι λοβοί χαρουπιών
 • Αποξηραμένα στέμφυλα μήλων
 • Όξινο φωσφορικό ασβέστιο
 • Καρποί Chia (Super food) (0.4 %)
 • Λαχανικά αποξηραμένα (Σύνολο: 0.3 %; Καρότα, Δαυκί, Παντζάρι, Πράσο)
 • Ασβεστούχα θαλάσσια φύκη (0.3%, Lithothamnium calcareum)
 • Συκώτι πουλερικών υδρολυμένο
 • Αποξηραμένα φύκη (0.2%, Chlorella vulgaris)
 • Χλωριούχο νάτριο
 • Βατόμουρα (0.06%)
 • Άγρια μούρα αποξηραμένα (Σύνολο: 0.06%; Σόρβο, Κυνόρροδα, Βατόμουρα, Μούρα αφροξυλιάς, Σταφίδες)
 • Βότανα αποξηραμένα (Σύνολο: 0.06%; Φύλλα τσουκνίδας, Ρίζες γεντιανής, Κενταυροβότανα, Χαμομήλι, Μάραθο, Κύμινο, Ιξοβότανα, Αχιλλειοβότανα, Φύλλα βατομουριάς)
 • Χλωριούχο κάλιο
 • Yucca schidigera
 • Εκχύλισμα ελιάς (0.003%, Olea europaea)

Τιμή: 93€

Naturea Naturals Adult Lamb
Naturea Naturals Adult Lamb

Naturea Naturals Adult Lamb

Μια μονοπρωτεϊνική συνταγή, φτιαγμένη μόνο με κρέας αρνιού ειδικά για τους ευαίσθητους τριχωτούς μας φίλους. Με υψηλή γευστικότητα, υποαλλεργική και με περισσότερη μεταβολίσιμη ενέργεια. Το κύριο συστατικό της είναι το αρνί, πάντα φρέσκο αποστεωμένο και χωρίς κατάψυξη.Η ιδανική δίαιτα για ενήλικα σκυλιά όλων των φυλών που είναι αλλεργικά ή έχουν ευαίσθητο πεπτικό σύστημα. Με υψηλή πεπτικότητα, τα συστατικά της συνταγής παρέχουν υψηλότερη γευστικότητα από άλλες τροφές με αρνί της αγοράς.Αυτό το προϊόν δεν περιέχει GMOs (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς).

ΑΡΝΙ 41%: Φρέσκο Αρνί 21%

Αφυδατωμένο κρέας αρνιού 17%

Υδρολυμένο συκώτι αρνιού 3%

Συστατικά

Φρέσκο αρνί, Αφυδατωμένο κρέας αρνιού, Καστανό ρύζι, Φιλτραρισμένο λίπος κοτόπουλου, Υδρολυμένο συκώτι αρνιού, Μαγιά μπύρας, Πατάτα, Γλουκοζαμίνη, Θειική Χονδροϊτίνη, Μήλα, Καρότα, Κολοκύθα, Σπανάκι, Μύρτιλλα, Κράνμπερι, Φύκια, MOS, FOS, Εκχύλισμα Yucca Schidigera, Ρίγανη, Δεντρολίβανο, Μαϊντανό, Φασκόμηλο.

Τιμή: 64€

Brit Premium By Nature
Brit Premium By Nature

Brit Premium By Nature

Υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας από την Brit Premium by Nature και μια πολύ εύγευστη τροφή με υψηλή πεπτικότητα. Δεν περιέχει σόγια και άλλα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και μοναδικές πηγές σιτηρών το σιτάρι και την βρώμη.

Περιέχει φρούτα και βότανα με μια μεγάλη γκάμα ιχνοστοιχείων και βιταμινών και έλαιο σολομού σαν μια πλούσια πηγή Ω3 λιπαρών. Είναι πλούσια σε κολλαγόνο.

Συστατικά

Κρέας κοτόπουλου 50 % (αφυδατωμένο 30%, χωρίς κόκαλα 20 %), βρώμη, σιτάρι, λίπος κοτόπουλου (διατηρημένο με τοκοφερόλες), καλαμπόκι, έλαιο σολομού (2 %), αποξηραμένα μήλα , υδρολυμένο συκώτι κοτόπουλου, μαγιά μπύρας, κολλαγόνο, κελύφη οστρακοειδών (πηγή γλυκοσαμίνης, 260mg / kg), χόνδρος (πηγή χονδροϊτίνης, 180 mg / kg), βότανα και φρούτα (γαρύφαλλα, εσπεριδοειδή, δενδρολίβανο, κουρκουμάς, 150 mg / kg), mannan-ολιγοσακχαρίτες (150 mg / kg), fructo-ολιγοσακχαρίτες (100 mg / kg), mojave yucca (100 mg / kg), αποξηραμένο χαμομήλι (90 mg / kg), πράσινο χειλικό μύδι (πηγή γλυκοζαμινογλυκάνων, 60 mg / kg), αποξηραμένα βατόμουρα (60 mg / kg). Πρωτεΐνη 26 % λίπος 15 %

Τιμή: Επικοινωνήστε για μοναδικές προσφορές!

Canagan Scottish Salmon
Canagan Scottish Salmon

Canagan Scottish Salmon

Πλήρης τροφή χωρίς σιτηρά για το σκυλάκι σας με σκωτσέζικο σολομό. Μία ισορροπημένη τροφή χωρίς σιτηρά, πλούσια σε μία μεγάλη ποικιλία επιλεγμένων ψαριών. Ο φρέσκος προπαρασκευασμένος και χωρίς κόκαλα σκωτσέζικος σολομός παράγεται για να μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από άνθρωπο. Αυτή η εξαιρετική τροφή συμπληρώνεται από την παρουσία ρέγκας, πέστροφας και λευκού ψαριού. Με μειωμένη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πλούσια σε θρεπτικά βότανα η τροφή αυτή προσφέρει στον μικρό σας φίλο μία μοναδική πηγή πρωτεΐνης. Κατάλληλη για σκυλάκια όλων των ηλικιών.

Συστατικά

Φρέσκος Προπαρασκευασμένος Αποστεωμένος Σκωτσέζικος Σολομός (26%), Γλυκοπατάτα, Αποξηραμένος Σκωτσέζικος Σολομός (10%) Αποξηραμένη Ρέγκα (8%), Αρακάς, Πατάτα, Αποξηραμένο Λευκό Ψάρι (5,5%), Λάδι Σολομού (5%), Φρέσκια Προπαρασκευασμένη Πέστροφα (45), Άλφα Άλφα, Ηλιέλαιο, Ζωμός Σολομού (1,5%), Πρωτεΐνη Αρακά, Μήλο, Καρότο, Σπανάκι, Φύκια, Χαμομήλι, Μέντα, Κατηφές, Μούρα Γλυκάνισος, Τριγωνέλλα.

Τιμή: 95€

Αυτά λέγεται ότι είναι τα πιο επιθετικά σκυλιά
Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας πριν επιλέξετε τι πρέπει να τρώνε τα Pit Bull σας

Επιλέξαμε μερικές κορυφαίες επιλογές ξηράς τροφής για το Pit Bull σας. Αλλά πριν εισαγάγετε οποιαδήποτε νέα τροφή στη διατροφή του σκύλου σας, προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει το Pit Bull σας. Αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες που περιορίζουν τις επιλογές και ίσως να συστήσει μια τροφή που θα υποστηρίξει καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες υγείας του σκύλου σας.