Αρχική » Προϊόντα » Φριτέζα αέρος: Νόστιμα και υγιεινά!

Φριτέζα αέρος: Νόστιμα και υγιεινά!

 Φριτέζα αέρος: Απόλαυσε επιτέλους τηγανητά χωρίς τύψεις

Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν έχει αδυναμία στα τηγανητά; Ειδικά αυτή η λαχταριστή γεύση της τηγανιτής πατάτας, που τόσο παλεύεις να περιορίσεις, είναι μια πραγματική απόλαυση.

Τι θα έκανες όμως αν υπήρχε τρόπος να τις απολαμβάνεις όσο συχνά θέλεις και μάλιστα χωρίς καμία τύψη για την υγεία ή τα κιλά σου; 

Ναι, καλά διαβάζεις. Με τη φριτέζα αέρος μπορείς να τηγανίσεις πρακτικά τα πάντα, χωρίς λάδι και να κρατήσεις την ίδια απολαυστική γεύση. 

Σε τι διαφέρει η φριτέζα αέρος από την κανονική;

Η πιο σημαντική διαφορά της φριτέζας αέρος από μια κλασσική, είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου τηγανητά φαγητά, χωρίς να νιώθεις καμία απολύτως ενοχή.

Το μαγείρεμα με φριτέζα αέρος είναι πιο υγιεινό
Το μαγείρεμα με φριτέζα αέρος είναι πιο υγιεινό

Ποιο είναι το βασικό της πλεονέκτημα;

Για αρχή πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί σαν τηγάνιφούρνος και ατμομάγειρας ταυτόχρονα. Το βασικό πλεονέκτημα της φριτέζας αέρος είναι ότι σου επιτρέπει να διατηρήσεις αναλλοίωτη τη γεύση και την υφή των φαγητών, αλλάζοντας απλά τον τρόπο που μαγειρεύεις τα αγαπημένα σου γεύματα.

Η φριτέζα αέρος είναι μια εναλλακτική και υγιεινή πρόταση, ειδικά για εσένα που έχεις αδυναμία στα τηγανητά. Αυτή η πρωτότυπη συσκευή, πραγματικά αξίζει μια θέση στην κουζίνα σου και είναι σίγουρο πως θα σε εντυπωσιάσει.

Άλλα οφέλη της φριτέζας αέρος

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, οι φριτέζες προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία:

Η χρήση φριτέζας αέρος μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους

Η υψηλότερη πρόσληψη τηγανισμένων τροφίμων έχει άμεση σχέση με υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τσιγαρισμένες και τηγανισμένες τροφές τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες.

Η εναλλαγή από τηγανητά σε τρόφιμα που έχουν παρασκευαστεί με μια φριτέζα αέρος συμβάλει στη μείωση της τακτικής πρόσληψης ανθυγιεινών ελαίων και μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους.

Φριτέζα αέρος HomeVero HV-AF 3.3
Φριτέζα αέρος HomeVero HV-AF 3.3

Οι φριτέζες αέρος μπορούν να είναι ασφαλέστερες από τις φριτέζες

Τα τρόφιμα που τηγανίζονται σε συμβατικές φριτέζες ή τηγάνια απαιτούν την παρουσία ενός μεγάλου δοχείου γεμάτου με ζεστό λάδι. Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια του καθένα μας. Αντίθετα, με την φριτέζα αέρος δεν υπάρχει κίνδυνος να χυθεί, να πιτσιλιστεί ή να αγγίξει κατά λάθος κάποιος ζεστό λάδι. Οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα τηγανίσματος προσεκτικά και να ακολουθούν τις οδηγίες για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια.

Οι φριτέζες αέρος μειώνουν τον κίνδυνο σχηματισμού τοξικών ακρυλαμιδίων

Το τηγάνισμα των τροφίμων σε λάδι μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη επικίνδυνων ενώσεων, όπως το ακρυλαμίδιο. Αυτή η ένωση σχηματίζεται σε ορισμένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια μεθόδων μαγειρέματος σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, όπως το τηγάνισμα.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο, το ακρυλαμίδιο μπορεί να έχει δεσμούς με την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του ενδομητρίου, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του μαστού και του οισοφάγου. Πρόσθετες μελέτες έχουν, επίσης, προτείνει μια σχέση μεταξύ διατροφικού ακρυλαμιδίου και καρκίνου των νεφρών, του ενδομητρίου ή των ωοθηκών, αν και τα αποτελέσματα είναι αβέβαια.

Φριτέζα αέρος
Φριτέζα αέρος

Με τη μετάβαση στο μαγείρεμα με φριτέζες αέρα, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο δημιουργίας ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα τους.

Η μείωση των τηγανητών τροφίμων μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας

Το μαγείρεμα με λάδι και η τακτική κατανάλωση παραδοσιακών τηγανητών τροφίμων συνδέονται συχνά με πολλά προβλήματα υγείας. Η αντικατάσταση του τηγανίσματος με άλλες μεθόδους μαγειρέματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των προβλημάτων στον άνθρωπο.

Δηλαδή πως λειτουργεί;

Είναι πολύ απλό. Αντί να τηγανίζεις ανθυγιεινά, βυθίζοντας τις πατάτες στο λάδι, ο θερμός αέρας κάνει όλη τη δουλειά για εσένα, χαρίζοντάς σου ένα τέλειο αποτέλεσμα. Η  φριτέζα αέρος έχει έναν πρωτοποριακό τρόπο μαγειρέματος.

Δεδομένου ότι οι φριτέζες χρειάζονται ένα κλάσμα του λαδιού από αυτό που χρειάζονται οι φριτέζες, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ένα πιο υγιεινό γεύμα που έχει ίδιες γεύσεις και υφές με αυτό που έχουν συνηθίσει.

Αυτό είναι και επιθυμητό δεδομένου ότι η μείωση της πρόσληψης τηγανισμένου λαδιού μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου. Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρόσληψη λίπους από φυτικά έλαια με μια ποικιλία δυσάρεστων καταστάσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κίνδυνου καρδιακών παθήσεων και υψηλότερα ποσοστά φλεγμονής στο σώμα.

Κανένας δεν εγγυάται ότι το “τηγανητό” κοτόπουλο σε μια φριτέζα αέρος είναι πιο υγιεινό από το κοτόπουλο στο φούρνο, το ψητό, το βραστό, κλπ. Υπάρχουν πολλές άλλες συσκευές και τρόποι μαγειρέματος ικανοί να παρέχουν υγιεινά, νόστιμα τρόφιμα. Απλώς δεν έχουν ως αποτέλεσμα μια “τηγανισμένη” και τραγανή υφή που παρέχει μια φριτέζα αέρος.

HomeVero HV-AF 3.3 Φριτέζα αέρος
HomeVero HV-AF 3.3 Φριτέζα αέρος

Τι σημαίνει αυτό;

Ουσιαστικά λειτουργεί, χάρη στον θερμό αέρα, που συνεχώς ανακυκλώνεται. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να μαγειρεύεις χρησιμοποιώντας ελάχιστο ή ακόμα και καθόλου λάδι.

Τι μπορώ να φτιάξω με τη φριτέζα αέρος;

Το πραγματικό ερώτημα είναι τι δεν μπορείς να φτιάξεις; Πρόκειται για ένα πολυμηχάνημα, που θα σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια. Μερικά από αυτά που μπορείς να φτιάξεις με τη φριτέζα αέρος είναι:

  • Πατάτες 
  • Κρέας
  • Ψάρια και πουλερικά 
  • Θαλασσινά 

Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να ξέρω;

Φυσικά και υπάρχουν. Εκτός από το υγιεινό μαγείρεμα, η φριτέζα αέρος είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με την κανονική. Αυτό σημαίνει λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη οικονομία.

Επίσης, χάρη στην πρωτοποριακή κατασκευή της, μπορείς επιτέλους να αποχαιρετήσεις τις έντονες μυρωδιές από το τηγάνισμα, που μέχρι τώρα δεν έφευγαν ποτέ από την κουζίνα σου. 

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρεις κορυφαίες φριτέζες αέρος, από επώνυμες μάρκες, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. 

Απόκτησέ τη σήμερα και συνδύασε την υγιεινή διατροφή, με την απόλαυση.