Αρχική » Σκυλιά & Ζώα » Αμερικανικό Μπούλι (American Bully) – 10 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε

Αμερικανικό Μπούλι (American Bully) – 10 Πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε

Το Αμερικανικό Μπούλι (American Bully) είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκυλί τόσο σε χαρακτήρα όσο και σε εμφάνιση. Είναι ένας σκύλος που ή θα τον λατρέψεις με την πρώτη ματιά ή που δεν θα σου αρέσει καθόλου. Για αυτό το λόγο έχει φανατικούς θαυμαστές μα και “ορκισμένους εχθρούς”.

Κουτάβια Αμερικανικό Μπούλι
Κουτάβια Αμερικανικό Μπούλι

Το American Bully ή Αμερικάνικο Μπούλι, είναι μια πρόσφατα διαμορφωμένη φυλή σκύλου, που αναγνωρίστηκε αρχικά από το American Bully Kennel Club (ABKC). Έχει αναγνωριστεί και από το United Kennel Club (UKC) από τις 15 Ιουλίου 2013.

Πίνακας Περιεχομένων

Τι είναι το Αμερικανικό Μπούλι;

Το American Bully (Αμερικανικό Μπούλι) είναι μια φυλή σκύλου που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια νέα σχεδιασμένη φυλή (designer breeds) χρησιμοποιώντας σαν ένα θεμέλιο τα American Pitbull Terriers και American Staffordshire Terriers και ορισμένες φυλές τύπου Μπουλ (Bull Breeds).

Το Αμερικανικό Μπούλι πολλές φορές λέγεται Bullypit ή American Bully Pit. Η ονομασία Bullypit χρησιμοποιείται από κάποια Clubs και για την διασταύρωση σκύλων American Bulldog x American Pit Bull Terrier, που φυσικά δεν είναι το ίδιο με το Αμερικανικό Μπούλι.

Ένα πανέμορφο ασπρόμαυρο Αμερικανικό Μπούλι
Ένα πανέμορφο ασπρόμαυρο Αμερικανικό Μπούλι

Άλλες ονομασίες που μπορεί να ακούσουμε για το Αερικανικό Μπούλι είναι:

  • American Bully Pit
  • Bully Pit
  • Bullypit
  • Bully Pit Bull
  • Bully Pitbull

Το Αμερικανικό Μπούλι είναι αποτέλεσμα διασταυρώσεων και αναπαραγωγής των φυλών:

  • American Pit Bull Terrier
  • American Staffordshire Terrier
  • American Bulldog
  • English Bulldog
  • Olde English Bulldogge
  • Staffordshire Bull Terrier
  • French Bulldog
Σε πόσα μεγέθη υπάρχει το Αμερικανικό Μπούλι;

Είναι μια μικρή έως μεγάλη φυλή που έχει χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες από ορισμένους ομίλους, Pocket, Standard, Classic και XL. Άλλοι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του UKC, έχουν 1 σταθερό μέγεθος μεγέθους.

  • Standard
  • Pocket
  • XL
  • Classic
Από την έκθεση του Ιρλανδικού Ομίλου Αμερικανικού Μπούλι

Ας δούμε λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τέσσερα αναγνωρισμένα μεγέθη του Αμερικανικού Μπούλι:

American Bully Standard

Ένα standard Αμερικανικό Μπούλι (American Bully Standard size) κυμαίνεται μεταξύ 17 και 20 ίντσες (43-51 cm) για τα αρσενικά, ενώ ένα standard θηλυκό φτάνει τις 16 έως 19 ίντσες (40-48 cm)

American Bully Pocket (Αμερικανικό Μπούλι “τσέπης”)

Για να θεωρηθεί ένα Αμερικανικό Μπούλι τσέπης, ένα αρσενικό πρέπει να είναι μεταξύ 14 και 17 ίντσες (35-43 cm) μέχρι τον ώμο και ένα θηλυκό πρέπει να είναι μεταξύ 13 και 16 ίντσες (33-40 cm) στον ώμο. Κατά τα άλλα, αυτό το μέγεθος έχει τις ίδιες αναλογίες και χαρακτηριστικά με το Standard American Bully.

American Bully Champion Charlie Muscles
American Bully Champion Charlie Muscles
Amerivan Bully XL ή Αμερικανικό Μπούλι Γίγας

Το Αμερικανικό Μπούλι XL (Extra Large) είναι οι μεγαλύτεροι από το κανονικό μέγεθος σκύλοι, αλλά θα πρέπει να έχουν την ίδια δομή και τις ίδιες συνολικές αναλογίες. Τα αρσενικά σκυλιά είναι μεταξύ 20 και 23 ίντσες (50-58 cm) και τα θηλυκά κυμαίνονται μεταξύ 19 και 22 ίντσες (48-56 cm). Προς το παρόν, αυτό είναι το μεγαλύτερο αποδεκτό μέγεθος για αυτήν τη φυλή.

American Bully Classic (Κλασικό Αμερικανικό Μπούλι)

Αν και ο κλασικός τύπος του American Bully έχει το ίδιο ύψος με το standard, αυτός ο τύπος αναγνωρίζεται από τη διαφορά στην κατασκευή. Αυτά τα σκυλιά είναι λιγότερο μυώδη και έχουν στενότερα πλαίσια από τα standrad, της τσέπης και τις ποικιλίες XL (γίγας).

Συνηθισμένη ερώτηση: Τι είναι το Micro Bully;

Αυτό που είναι γνωστό ως Micro Bully είναι στην ουσία μη αναγνωρισμένες από το ABKC μορφές του Αμερικανικού Μπούλι τσέπης. Μπορεί να τα ακούσετε και ως Mini American Bully ή και Micro Mini American Bully.

Αν ψάχνετε για έναν μικρό Μπούλι σκύλο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε τα mini, micro και τσέπης καθώς κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Πολλά εκτροφεία Αμερικανικού Μπούλι τα χρησιμοποιούν σαν ονομασίες για να προσελκύσουν αγοραστές για τα κουτάβια Μπούλι τσέπης που διαθέτουν, ειδικά αν τα σκυλιά τους βρίσκονται στο μικρότερο άκρο της κλίμακας.

Ντοκιμαντέρ για το Αμερικανικό Μπούλι – One Dog One Line

Απλώς λάβετε υπόψη σας, εάν σκοπεύετε να δείξετε το American Bully σας σε κάποιο show, ότι δεν πρέπει να πάρετε ένα πολύ μικρό σε μέγεθος σκύλο γιατί μπορεί να βρείτε το σκυλί σας να αποκλείεται ή απλά να μην παίρνει καλές αξιολογήσεις.

Ακόμα πιο σημαντική παράμετρος είναι αυτή της υγείας. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τα πολύ μικρά σκυλιά, εκτός του προτύπου που οι εκτροφείς έχουν θεσπίσει, να παρουσιάζουν αυξημένο ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων υγείας.

Αμερικανικό Μπούλι τιμή

Ένα από τα εύλογα και συχνά ερωτήματα αφορά το κόστος αγοράς ενός Αμερικανικού Μπούλι. Πόσο κοστίζει ένα κουτάβι American Bully;

American Bully ένας καταπληκτικός σύντροφος
American Bully ένας καταπληκτικός σύντροφος

Είναι ακριβά τα American Bully;

Η αλήθεια είναι πως είναι μια φυλή που η αγορά της κοστίζει αρκετά. Φυσικά εξαρτάται και από τον αν θέλετε ένα Αμερικανικό Μπούλι για κατοικίδιο απλά και συντροφιά ή το θέλετε για εκθέσεις σκύλων και αναπαραγωγή. Ο λόγος και ο προορισμός του σκύλου που θέλετε να αποκτήσετε θα προσανατολίσει και την τιμή του από τα 1000-1500€ μέχρι τα 2000€ ως και τα 7000€ για ένα κουτάβι American Bully!

Τα υψηλής ποιότητας ενήλικα σκυλιά, με αποδεδειγμένα ιστορικά για την παραγωγή μοναδικών ή εξαιρετικών κουταβιών μπορεί να πουληθούν ακόμη περισσότερο. Ένα σκυλί με το όνομα White Rhino, για παράδειγμα, κάποτε πωλήθηκε προς $250.000.

Αν ψάχνετε απλώς για ένα υπέροχο οικογενειακό σκύλο και σύντροφο, ωστόσο, είναι πιθανό να μπορείτε να βρείτε Αμερικανικά Μπούλι κουτάβια με τιμή στο κάτω άκρο αυτού του εύρους τιμών. Ειδικά εάν έχουν χαρακτηριστικά που θα τους εμπόδιζαν να είναι καλές επιλογές για εμφάνιση ή αναπαραγωγή, μα είναι ιδανικά για συντροφιά.

Το Αμερικανικό Μπούλι είναι ένα κατάλληλο σκυλί για παιδιά
Το Αμερικανικό Μπούλι είναι ένα κατάλληλο σκυλί για παιδιά
Αμερικανικό Μπούλι χαρακτήρας και συμπεριφορά

Το American Bully είναι ένας χαρούμενος, εξωστρεφής, σταθερός και γεμάτος αυτοπεποίθηση σκύλος. Ευγενής και με αγάπη προς τους ανθρώπους. Καλός, ευχάριστος, εξαιρετικά πιστός και ένα στοργικός σαν οικογενειακό κατοικίδιο.

Σχεδόν πάντα υπάκουος, αυτός ο σκύλος δεν θέλει παρά να ευχαριστήσει τον σύντροφο του. Είναι ένας εξαιρετικά θαρραλέος και έξυπνος σκύλος φύλακας που είναι πολύ γεμάτος ζωή.

Δείτε ΕΔΩ τα πιο επιθετικά σκυλιά!

Αυτή η φυλή διαθέτει την πίστη και τη σταθερότητα του American Pit Bull Terrier, διατηρώντας παράλληλα την κοινωνική, φιλική και εξωστρεφή ιδιοσυγκρασία του American Staffordshire Terrier. Αυτή η μοναδική φυλή είναι γνωστή για την εμφάνιση ακραίας ανοχής με τα παιδιά και την τεράστια επιθυμία να ευχαριστήσει την οικογένεια στην οποία έχει ενταχθεί.

Εκπομπή με τον εκτροφέα Αμερικανικών Μπούλι Πέτρο Φιδοπιάστη

Αυτοπεποίθηση, αλλά όχι επιθετική, αυτή η φυλή διαθέτει πολύ ευχάριστο ταμπεραμέντο. Φυσικά, το American Bully έχει μια εντυπωσιακή, αθλητική κατασκευή, μυώδης και εμφανίζει δύναμη και ευκινησία. Η φυλή είναι ευέλικτη και ικανή να εκτελεί μια μεγάλη ποικιλία εργασιών.

Ένας επίμονος μαχητής αν προκληθεί. Με μεγάλο ένστικτο προστασίας έναντι των ιδιοκτητών του και της ιδιοκτησίας του, θα πολεμήσει έναν εχθρό μέχρι θανάτου εάν ο εχθρός παγιδεύσει το σκυλί σε μια γωνία και απειλεί τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αυτή η φυλή έχει πολύ υψηλή ανοχή στον πόνο.

Κοινωνικοποιήστε πολύ καλά τον σκύλο όταν είναι μικρός για να περιορίσετε τις όποιες επιθετικές τάσεις του σκύλου. Έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα ως φύλακας, αλλά ταυτόχρονα θεωρείται ένας εξαιρετικός σκύλος σύντροφος.

Αυτή η φυλή δεν προορίζεται για τον παθητικό ιδιοκτήτη που δεν καταλαβαίνει ότι τα σκυλιά έχουν ένστικτο, έχουν χαρακτηριστικά ειδικά για κάποιες εργασίες και προορισμό. Το Αμερικανικό Μπούλι χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη που είναι σταθερός, αλλά ήρεμος, σίγουρος και συνεπής.

Ένα εντυπωσιακό Αμερικανικό Μπούλι
Ένα εντυπωσιακό Αμερικανικό Μπούλι
Αμερικανικό Μπούλι διάρκεια ζωής

Τα Αμερικανικά Μπούλι ζουν κάπου ανάμεσα στα 8 και τα 13 χρόνια.

Όσο τους παρέχετε την φροντίδα που χρειάζονται, τα American Bully σας θα μπορούσε να ζήσει μεταξύ 10 και 13 ετών.

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια ζωής για το Bully σας είναι να παρακολουθείτε μερικά από τα κοινά προβλήματα υγείας και να μιλήσετε με τον κτηνίατρο σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για αυτά.

Συχνά προβλήματα υγείας του Αμερικανικού Μπούλι

Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή η φυλή:

Δυσπλασία αγκώνα – Αυτό συμβαίνει όταν τα οστά που σχηματίζουν την άρθρωση του αγκώνα στα μπροστινά πόδια του σκύλου δεν μένουν εκεί που πρέπει. Δεν έχουν την σωστή ανατομία.

Δυσπλασία ισχίου – Πιο συχνά εμφανίζεται όσο ο σκύλος γερνά, η δυσπλασία ισχίου εμφανίζεται στα οπίσθια πόδια ενός σκύλου όταν τα ισχία τους βγαίνουν από τη θέση τους. Επίσης, ανατομικό πρόβλημα με κληρονομική βάση.


Ένα υγιές Αμερικανικό Μπούλι μπορεί να φτάσει τα 13 χρόνια
Ένα υγιές Αμερικανικό Μπούλι μπορεί να φτάσει τα 13 χρόνια

Demodectic mange ή Δεμοδήκωση – Τα ζώα με πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό το παράσιτο που προκαλεί ψώρα και τριχόπτωση.

Ατοπική Δερματίτιδα – Αυτό το δεύτερο πιο κοινό πρόβλημα του δέρματος σε σκύλους προκαλείται από αλλεργίες.

Εγκεφαλική Ατροφία – Μια κληρονομική κατάσταση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, τα περισσότερα συμπτώματα θα εμφανιστούν εντός ημερών από τη γέννηση.

Καταρράκτης – Αν και πολλά σκυλιά ζουν για χρόνια με μικρούς καταρράκτες που επηρεάζουν ελάχιστα την όρασή τους, άλλοι θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση για να τους αφαιρέσουν ή αλλιώς θα αντιμετωπίσουν την τύφλωση.

Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς – Αυτή η ανίατη ασθένεια προκαλεί στον σκύλο απώλεια της όρασης του σταδιακά. Πρώτα τη νυχτερινή όρασή του και μετά την κανονική όρασή του.

Σχισμένο στόμα ή χείλος (Cleft palate) – Αυτές οι δυσπλασίες της οροφής του στόματος ή των χειλιών μπορεί να είναι καθαρά αισθητικές ή πολύ πιο σοβαρές και να απαιτούν ειδική φροντίδα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Killinois Kennels Dog Sho

Ichthyosis (Ιχθύαση) – Τα σκυλιά με αυτήν την πάθηση θα παρουσιάσουν πάχυνση της στοιβάδας του δέρματος και στις πατούσες καθώς, επίσης και ξεφλούδισμα στις πατούσες.

Υποθυρεοειδισμός – Μείωση της δραστηριότητας του θυρεοειδούς που θα προκαλέσει στα σκυλιά αύξηση του σωματικού τους βάρους, θα γίνουν λιγότερο δραστήρια και θα χάσουν το τρίχωμα τους.

Εξάρθρωση επιγονατίδας – Όταν το “καπάκι” του γόνατος ενός σκύλου μετατοπιστεί, θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επιλυθεί.

Συγγενής καρδιακή ανεπάρκεια – Αυτή η σοβαρή κατάσταση αναγκάζει την καρδιά να διευρυνθεί και να γεμίσει το σώμα με υγρά.

Κάτι άλλο στο οποίο είναι επιρρεπείς τα Αμερικανικά Μπούλι είναι τα… αέρια. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορα ζητήματα όπως κακή διατροφή, τροφικές αλλεργίες ή κακές διατροφικές συνήθειες. Για να το αποφύγετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι τρέφονται με υψηλής ποιότητας τροφές. Στη συνέχεια, αρχίστε να ψάχνετε για άλλες αιτίες του μετεωρισμού σε σκύλους.

Υψηλής Ποιότητας Ωμές Τροφές BARF για το American Bully σας!

Πόση άσκηση χρειάζονται τα Αμερικανικά Μπούλι;

Δεδομένου ότι το American Bully προέρχεται από σκύλους εργασίας, αυτή η φυλή έχει διατηρήσει την αφθονία της ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αρκετή άσκηση ώστε να μην αρχίσουν να βαριούνται και να διοχετεύουν την ενέργεια τους εκεί που δεν πρέπει.

Τα βαριεστημένα σκυλιά μετατρέπονται συχνά σε καταστροφικά σκυλιά.

Εάν δεν μπορείτε να βγάζετε το Μπούλι σας έξω κάθε μέρα για άσκηση, βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε τρόπους για να ασκήσετε το σκυλί σας σε εσωτερικούς χώρους, στο σπίτι ή την αυλή και τον κήπο.

American Bully ένας αγαθός γίγαντας
American Bully ένας αγαθός γίγαντας
Το Αμερικάνικο Μπούλι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο grooming

Αν θέλετε μια φυλή που απαιτεί λίγο καλλωπισμό, μην ψάχνετε περισσότερο από το American Bully. Έχουν ένα κοντό, ομαλό (ίσιο) τρίχωμα που πρέπει να βουρτσίζεται γρήγορα μία φορά την εβδομάδα περίπου.

Αυτά είναι ιδιαίτερα καλά νέα για άτομα που δεν έχουν το χρόνο να αφιερώσουν στον καλλωπισμό του σκύλου τους ή τα χρήματα για να πληρώνουν τακτικά έναν groomer για τη φροντίδα ενός πλούσιου τριχώματος.

Βέβαια, τον χρόνο και τον κόπο που γλυτώνετε από το grooming και την φροντίδα του τριχώματος, είναι σοφό να τον επενδύσετε στην εκτόνωση και την εκπαίδευση του Bully σας.

Το Αμερικανικό Μπούλι είναι ένα πολύ καλό σκυλί για οικογένεια

Το Αμερικανικό Μπούλι είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ενός τέλειου οικογενειακού σκύλου. Πιστοί και στοργικοί, έχουν δημιουργηθεί με στόχο να απομακρυνθούν όλες οι επιθετικές συμπεριφορές.

Αυτό τα καθιστά υπέροχα οικογενειακά σκυλιά, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θέτετε τα παιδιά σας σε κίνδυνο φέρνοντας ένα Αμερικανικό Μπούλι στο σπίτι σας.

American Bully ένας αγαθός γίγαντας
American Bully ένας αγαθός γίγαντας

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν και ένας από τους στόχους της διαμόρφωσης αυτής της φυλής ήταν η εξάλειψη της επιθετικότητας, ορισμένα Bully είναι πιθανό να εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με άλλα σκυλιά, συνήθως του ίδιου φύλου.

Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν φέρνετε έναν ενήλικο Αμέρικαν Μπούλι στο σπίτι σας, εάν έχετε άλλα κατοικίδια.

Αμερικανικό Μπούλι αγορά ή πως θα αποκτήσω ένα American Bully

Φυσιολογικά και φτάνοντας ως εδώ θα αναρωτιέστε πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα Μπούλι και που πρέπει να ψάξετε για ένα Αμερικανικό Μπούλι. Ας δούμε, λοιπόν, τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόκτηση του:

Βήμα 1ο – Αποφασίστε το μέγεθος του Αμερικανικού Μπούλι που θέλετε

Η γνώση του μεγέθους του Bully που θέλετε θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης πολύ γρήγορα. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς όρους αναζήτησης, όπως “κουτάβια american bully αγορά pocket”, όταν ψάχνετε για Bully σε μέγεθος τσέπης π.χ.

Βήμα 2ο – Αποφασίστε τους λόγους για τους οποίους θέλετε ένα American Bully

Τι σκοπό έχετε για το Bully που θα αποκτήσετε; Θα τα ζευγαρώσετε για να συνεχίσετε να βελτιώνετε τη φυλή; Θέλετε να το παρουσιάσετε σε εκθέσεις σταθερά ή απλά για μια φορά “να δείτε πως είναι”; Ή, απλά θέλετε ένα καταπληκτικό οικογενειακό σκύλο;

Το σκεπτικό σας για την απόκτηση ενός Αμερικανικού Μπούλι θα καθορίσει πόσα χρήματα θα ξοδέψετε και πιθανόν αν θα πάρετε ένα αρσενικό ή ένα θηλυκό σκύλο

Όταν σκοπεύετε να αναπαραγάγετε και να ασχοληθείτε με την εκτροφή, πρέπει να είστε εξαιρετικά επιλεκτικοί για να βεβαιωθείτε ότι το σκυλί που παίρνετε έχει όσο το δυνατόν περισσότερα επιθυμητά χαρακτηριστικά για να περάσει στις μελλοντικές γενιές και κυρίως υγεία.

Εάν ψάχνετε απλώς ένα κατοικίδιο, η προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο θα έχει μεγαλύτερη σημασία από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Διαλέγοντας το καλύτερο κουτάβι American Bully

Απαραίτητα και Χρήσιμα Συμπληρώματα Διατροφής για ένα υγιές American Bully!

Βήμα 3ο – Βρείτε ένα καλό εκτροφέα για Αμερικανικά Μπούλι

Μόλις ξέρετε ακριβώς τι θέλετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για έναν καλό εκτροφέα για ένα κουτάβι Αμερικανικό Μπούλι. Δεν θέλετε να πάρετε ένα σκυλί από οποιονδήποτε, οπότε φροντίστε να αφιερώσετε το χρόνο που απαιτείται και βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει ένα καλό εκτροφείο.

  • Ένας καλός εκτροφέας έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  • Τα σκυλιά του έχουν χαρτιά (pedigree) από όμιλο της φυλής
  • Σας επιτρέπει να δείτε από κοντά την μητέρα και τα κουτάβια (και τον πατέρα, αν βρίσκετε στο χώρο)
  • Έχει γνώσεις για την φυλή
  • Μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για τους γονείς και τους προγόνους των κουταβιών
  • Έχει αποδείξεις και εξετάσεις για την καλή υγεία των γονέων και των κουταβιών
  • Προσφέρετε να πάρει το κουτάβι πίσω σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το κρατήσετε και θέλει να έχει λόγο στην περίπτωση που θέλετε να δώσετε το σκύλο και σαν ενήλικο
  • Δεν εκτρέφει πάνω από 2 φυλές
  • Έχει ένα λογικό αριθμό σκύλων και τα διατηρεί σε καλές συνθήκες
Ο MILLION είναι ένα American Bully γεννημένο στην Ελλάδα
Ο MILLION είναι ένα American Bully γεννημένο στην Ελλάδα
Βήμα 4ο – Επικοινωνήστε με τον εκτροφέα American Bully

Τώρα το μόνο που μένει είναι να καλέσουμε τον εκτροφέα και να τον ενημερώσουμε ακριβώς για αυτό που ψάχνουμε. Πρέπει να είναι πρόθυμοι και σε θέση να σας βοηθήσουν να διαλέξετε ένα κουτάβι ή σκύλο που σας ταιριάζει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να καταθέσετε μια προκαταβολή, οπότε να είστε έτοιμοι να το κάνετε αυτό.

American Bully Greece

American Bully Team Greece Facebook Page

Βήμα 5ο – Φέρνετε το κουτάβι στο σπίτι σας

Παραλείψαμε ένα βήμα ή περισσότερα εδώ, γιατί πρέπει να ετοιμάσετε το σπίτι σας προτού φέρετε το κουτάβι σας σε αυτό, να προετοιμάσετε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κλπ. αλλά αυτό είναι σίγουρα μέρος του να φέρετε ένα νέο σκύλο στο σπίτι σας και πιθανόν το γνωρίζετε.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι «puppy proof», δηλαδή, ασφαλές για ένα κουτάβι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Καλό είναι να υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να παίξει και να απασχοληθεί το κουτάβι, εκτός από ότι άλλο χρειάζεται ένας σκύλος (πιατάκια και δοχεία φαγητού νερού, στρώμα ή κρεβατάκι, κ.α.).

Αμερικανικό Μπούλι, μια νέα φυλή
Αμερικανικό Μπούλι, μια νέα φυλή
Επίλογος

Είτε σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Αμερικανικό Μπούλι είτε απλώς είχατε μια περιέργεια για αυτήν τη σχετικά νέα φυλή, ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας έχει δώσει όλα όσα χρειάζεστε για μια πρώτη επαφή με το American Bully.

Τι πιστεύετε για αυτήν τη φυλή, τελικά;

Έχετε ήδη ένα ή θέλετε να το αποκτήσετε στο μέλλον;

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας παρακάτω στα σχόλια!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *