Αρχική » Σχόλια » Αυξήσεις στις τιμές του Netflix στην Ελλάδα ή όχι;

Αυξήσεις στις τιμές του Netflix στην Ελλάδα ή όχι;

Αυξήσεις στις τιμές του Netflix στην Ελλάδα
Αυξήσεις στις τιμές του Netflix στην Ελλάδα

Το Netflix έχει μπει σε πάρα πολλά Ελληνικά σπίτια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μάλιστα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα είδος μανίας και εξάρτησης με τους Έλληνες χρήστες κάτι που συμβαίνει σε όποια χώρα και αν πήγε η συνδρομητική υπηρεσία. Με νέο περιεχόμενο και μάλιστα υποτιτλισμένο και μεταγλωτισμένο να προστίθεται συνέχεια, πολλοί Έλληνες πληρώνουν ευχάριστα τις συνδρομές τους. Τι θα γίνει όμως αν υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές του Netflix στην Ελλάδα;

Προς το παρόν το Netflix αυξάνει τις τιμές στις συνδρομές του στους πελάτες του στις ΗΠΑ και όχι στις υπόλοιπες χώρες. Για την ακρίβεια, η τιμή της συνδρομής αυξάνεται από $10.99 σε $12.99 τον μήνα για το στάνταρ πακέτο, που είναι και το πιο δημοφιλές. Η τιμή στο βασικό πακέτο αυξάνεται από $7.99 σε $8.99 ενώ το πακέτο premium 4Κ, με ποιότητα υψηλής ευκρίνειας σε τέσσερις διαφορετικές οθόνες, διαμορφώνεται από τα $13.99 στα $15.99.

Αυτές οι αυξήσεις στις τιμές του Netflix έρχονται σε μια περίοδο που είναι έντονη η φημολογία πως η πλατφόρμα θα χάσει τις σειρές της Disney. Αυτό διότι η Disney αναμένεται να παρουσιάσει την δική της πλατφόρμα τηλεόρασης φέτος.

Οι νέες τιμές θα επηρεάσουν τους νέους συνδρομητές από τώρα. Τους παλιούς συνδρομητές μέσα στους επόμενους τρεις μήνες όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι υπάρχοντες πελάτες θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το νέο κόστος της συνδρομής, έως και 30 ημέρες πριν από την εφαρμογή των νέων τιμών.

Ο CEO του Netflix Reed Hastings είχε “υπονοήσει” ότι πρόκειται να γίνουν αυξήσεις. Είχε δηλώσει ότι χρειάζονται αναπροσαρμογές προκειμένου η εταιρεία να επενδύσει περισσότερο σε original περιεχόμενο.

Αυξήσεις στις τιμές του Netflix για τις Η.Π.Α.
Αυξήσεις στις τιμές του Netflix για τις Η.Π.Α.

Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή που προχώρησε το Netflix σε αυξήσεις στις τιμές δε μοιάζει να είναι τυχαία. Μετά τις επιτυχίες των ταινιών Roma και Bird Box, αλλά και άλλων επιτυχιών που αναμένονται, ένιωσε πιο σίγουρη από ποτέ. Το κλίμα είναι θετικό και οι συνδρομητές του έχουν μεγάλες προσδοκίες από την συνδρομητική πλατφόρμα και έχουν “δεθεί”. Υπολογίζεται πως δεν θα επηρεαστεί αρνητικά η συνδρομητική δύναμη τις πλατφόρμας του Netflix από τις αυξήσεις.

Συγκριτικά, το HBO Now χρεώνει $14.99 για το βασικό του πακέτο (το αντίστοιχο που το Netflix χρεώνει $8.99), ενώ το Hulu χρεώνει $11.99 για συνδρομή χωρίς διαφημίσεις.

Για την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα και όσα δημοσιεύματα κυκλοφορούν και ανακοινώνουν επικείμενες αυξήσεις δεν έχουν βάση.

Στην Ελλάδα, πριν δούμε τις όποιες αυξήσεις, θα περιμέναμε να ενημερωθεί ακόμα περισσότερο το υλικό. Τόσο σε ταινίες και σειρές, όσο και σε ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα και άλλα. Επίσης, αυτά να είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους υποτιτλισμένα ή/και μεταγλωτισμένα. Να μη ξεχνάμε, επίσης, πως στις Η.Π.Α. το προσφερόμενο υλικό του Netflix είναι 5 φορές περισσότερο περίπου. Αν, λοιπόν, έρθουν κάποτε αυξήσεις στις τιμές του Netflix στην Ελλάδα καλό θα ήταν να συνοδευτούν και από αυξήσεις το περιεχόμενο της συνδρομητικής πλατφόρμας.