Αρχική » Προϊόντα » Η εφαρμογή Alipay επεκτείνεται σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Η εφαρμογή Alipay επεκτείνεται σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Εφαρμογή Alipay συναλλαγές
Ευκολία στις συναλλαγές με την εφαρμογή Alipay

Η εφαρμογή Alipay είναι η δημοφιλέστερη κινητή και διαδικτυακή μορφή πληρωμών στην Κίνα και είναι πλέον δεύτερη παγκοσμίως, μετά την Paypal. Έχει μερίδιο αγοράς πάνω από 60% στις ηλεκτρονικές πληρωμές στη Κίνα γενικά, πάνω από 80% στις πληρωμές mobile και πάνω από 450 εκατ. χρήστες. .

Η Alipay αποτελεί μια πλατφόρμα αντίστοιχη με το PayPal, με τη διαφορά ότι όποιος έχει λογαριασμό Alipay μπορεί, εκτός από αγορές online, να κάνει και αγορές σε συγκεκριμένα φυσικά καταστήματα που εξυπηρετούν την εφαρμογή Alipay. Αυτό γίνεται μέσω ενός barcode που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού του χρήστη, το οποίο σκανάρει ένα τερματικό POS του καταστήματος και πραγματοποιείται η συναλλαγή.

Στην Ελλάδα η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Γερμανική τράπεζα Wirecard, η οποία ειδικεύεται στη προσφορά τραπεζικών ηλεκτρονικών υποδομών σε τρίτους και συνεργάζεται ήδη με την Alipay από το 2015, θα ενσωματώσει την Alipay σε πρώτη φάση σε τερματικά αποδοχής καρτών, σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς των Κινέζων τουριστών αρχικά. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε πρώτη φάση θα είναι πιλοτική και θα συνεργασθούν περίπου 10-20 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις με κριτήριο το ύψος του τζίρου που κάνουν οι Κινέζοι τουρίστες σε αυτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία Folli Follie.

Η εφαρμογή Alipay θα είναι τώρα διαθέσιμη για χρήση και στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια συμφωνία μεταξύ της Alipay και της First Data, μιας εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες της Alipay να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σε 4 εκατομμύρια εμπόρους, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η κίνηση απευθύνεται κυρίως σε Κινέζους πελάτες που επισκέπτονται τις Η.Π.Α. οι οποίοι δεν θα χρειάζεται πλέον να ανταλλάσσουν μετρητά για τοπικό νόμισμα ή να πληρώνουν τέλη πιστωτικής κάρτας για τη χρήση της σε διεθνές επίπεδο. Φέρνει, επίσης, την Alipay στην ίδια ανταγωνιστική αγορά με τους γίγαντες της Αμερικής όπως το Apple Play, το Android Pay και το PayPal.

Η εφαρμογή Alipay είναι πλέον αποδεκτή σε 70 χώρες, σε σύγκριση με την WeChat που είναι σε 15. Από την άλλη πλευρά, η Apple Pay είναι αποδεκτή διεθνώς σε 15 διαφορετικές χώρες, ενώ το Android Pay υποστηρίζεται σε 10 χώρες. Το PayPal οδηγεί, επί του παρόντος, παγκοσμίως “την κούρσα” με την υπηρεσία να υποστηρίζεται σε 200 χώρες και 25 νομίσματα.

Η υπηρεσία πληρωμών του ομίλου Alibaba εξελίσσεται σε ένα πραγματικό “αντίπαλο” για την πασίγνωστη Paypal και οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.