Αρχική » Προϊόντα » Κάνει κρύο, ώρα για πάπλωμα!

Κάνει κρύο, ώρα για πάπλωμα!

Το πάπλωμα

Ο χειμώνας ήρθε δειλά-δειλά και όσο και αν δεν επικρατεί πολικό ψύχος, ένα παπλωματάκι “τραβιέται”. Το πάπλωμα όμως δεν είναι και μια απλή υπόθεση.

Εσύ τι πάπλωμα θα διαλέξεις;

Όταν έρχεται η ώρα να αγοράσουμε ένα πάπλωμα οι επιλογές όπως και τα ερωτήματα είναι πολλά. Πως θα διαλέξουμε λοιπόν το πάπλωμα που είναι κατάλληλο για εμάς;

Αυτό που καθορίζει την ποιότητα ενός παπλώματος είναι τα υλικά από τα οποία αποτελείται το εσωτερικό του και η αναλογία αυτών.

Παπλώματα με πολυεστερική βάτα  (microfiber)
Είναι ελαφριά αλλά με όγκο. Είναι ανθεκτικά και καθαρίζονται πιο εύκολα (πλύσιμο στο πλυντήριο) ενώ παράλληλα είναι αρκετά οικονομικά. Επιπλέον, θεωρούνται ιδανικά για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες. Τέλος, διατίθενται σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Πουπουλένια παπλώματα
Διεκδικούν την υψηλότερη θέση όσον αφορά την ποιότητα. Είναι πολύ ζεστά, ελαφριά και αφράτα ενώ παράλληλα δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας. Δώστε μεγάλη προσοχή στην αναλογία πούπουλου και φτερού και τις οδηγίες πλυσίματος και συντήρησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όσο μειώνεται το ποσοστό του πούπουλου τόσο πέφτουμε σε ποιότητα και ζεστασιά. Το φτερό δεν είναι πούπουλο, γι ‘ αυτό άλλωστε οι κατασκευαστές το διαχωρίζουν.

Μάλλινα
Προσαρμόζουν τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να μην ιδρώνει όποιος τα χρησιμοποιεί, κρατούν μακριά την υγρασία και στεγνώνουν γρήγορα. Είναι και αυτά αρκετά ζεστά.
Τα πουπουλένια και μάλλινα παπλώματα διατίθενται σε λευκό ή ιβουάρ χρώμα και διαφέρουν τόσο στην τιμή όσο και στην ποιότητα. Δηλαδή είναι ακριβότερα και καλύτερης ποιότητας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χρωματιστά παπλώματα. Αν δεν αποχωρίζεστε το χρώμα λοιπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παπλωματοθήκη της αρεσκείας σας.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι άδικο να μην είναι στολισμένη και η κρεβατοκάμαρα σας. Για αυτό μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο γιορτινό σχέδιο και χρώμα για να δώσετε ένα εορταστικό άρωμα και στον ύπνο σας!