Αρχική » Σκυλιά & Ζώα » Η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ (Πλήρης Οδηγός)

Η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ (Πλήρης Οδηγός)

Μπορεί να αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια και μοναδική τροφή που είναι η καλύτερη. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και με διαφορετικό τρόπο ζωής. Έτσι, πρέπει να προσαρμόζετε την διατροφή του σκύλου σας στις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό, δεν είναι όλες οι τροφές σκύλων ίδιες και ίσης ποιότητας. Έτσι, θα πρέπει να έχετε στόχο να ταΐζετε το σκύλο σας με μια καλής ποιότητας τροφή, που περιέχει υγιεινά συστατικά. Κάπου εδώ ξεκινά η σύγχυση. Ποιες τροφές είναι υψηλής ποιότητας και ποιες περιέχουν συστατικά που δεν θα δίνατε ούτε… στις κότες;

Ποια είναι η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ;
Ποια είναι η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ;

Με μια τεράστια γκάμα τροφών στην αγορά, δε θα μπορούσαμε να αναλύσουμε την κάθε μία από αυτές. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε τις πληροφορίες για να επιλέξετε την καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ… Για το δικό σας Λαμπραντόρ!

Η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ – Επιλογές

Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει μια καλύτερη τροφή για σκύλους, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ υψηλής ποιότητας και χαμηλής ποιότητας τροφής για σκύλους. Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, αυτά είναι μερικά παραδείγματα που σας προτείνουμε, δοκιμασμένα με επιτυχία από εμάς.



Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός

Αυτό που κάνει πιο δύσκολη την επιλογή της καλύτερης τροφής για το σκύλο σας είναι ότι κάθε σκύλος είναι ένα διαφορετικό άτομο. Οπότε δεν θα ανταποκρίνεται αναγκαστικά σε ένα τρόφιμο με τον ίδιο τρόπο.

Μερικά σκυλιά μπορεί να έχουν αλλεργία ή δυσανεξία σε ένα συγκεκριμένο συστατικό, ή απλά δεν τους “κάθεται καλά” ένα συγκεκριμένο φαγητό. Ακόμα κι αν μια μάρκα τροφών συνιστάται από 1.000 ιδιοκτήτες Λαμπραντόρ, θα μπορούσε για το σκυλί σας να δώσει διάρροια ή θα μπορούσε να μην του αρέσει καθόλου και να μην τρώει.

Θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι για μια περίοδο “δοκιμής και λάθους”, μια περίοδο αναζήτησης για την καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ.

Η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ
Η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ

Ο καλύτερος τύπος τροφής για τη διατροφή του σκύλου σας θα διαφέρει, επίσης, ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Τα κουτάβια πρέπει να τρέφονται με τροφές για κουτάβια, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν την ανάπτυξη. Ομοίως, τα μεγαλύτερα σκυλιά, συνήθως, ανταποκρίνονται καλύτερα σε ένα φαγητό που έχει σχεδιαστεί για ηλικιωμένους σκύλους.

Εάν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα δραστήριος, μπορεί να ευδοκιμεί με μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Θα πρέπει να είστε σε θέση να βρείτε και να επιλέξετε μια τροφή που να ταιριάζει σε υψηλής ενέργειας σκυλιά ή σκυλιά εργασίας.



Έχουν τα Λαμπραντόρ ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες;

Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν για μεγάλες διαφορές στις ανάγκες κάθε φυλής, οι διατροφικές ανάγκες όλων των φυλών σκύλων είναι λίγο πολύ οι ίδιες.

Φυσικά, τα μεγαλύτερα σκυλιά χρειάζονται περισσότερη τροφή, αλλά το αγαπημένο σας Λαμπραντόρ θα χρειαστεί περίπου το ίδιο ποσοστό πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων στη διατροφή του, όπως το Τσιουάουα ή ο Μεγάλος Δανός (θαυμάστε τον ανάμεσα στις “Πιο μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων”).

Και όλα τα σκυλιά χρειάζονται τροφή με αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεϊνών, από πηγές καλής ποιότητας, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή αρνί που είναι οι συνηθέστερες.



Για να πάμε παρακάτω, τα Λαμπραντόρ είναι μια φυλή υψηλής ενέργειας, αν και εφόσον… Δηλαδή, θα πρέπει να καταναλώνει ενέργεια στην ζωή του, να ασκείται και να εκτονώνεται. Αν αυτό συμβαίνει, καλό είναι να παίρνει περισσότερη ενέργεια και πρωτεΐνη και από την τροφή του.

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τα Λαμπραντόρ είναι αυτό της παχυσαρκίας, Σαν σκύλος είναι λαίμαργος και συχνά οι ιδιοκτήτες θέλουν να ικανοποιήσουν αυτή την λαιμαργία τους, μπερδεύοντας την με πείνα. Επίσης, πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες Λαμπραντόρ Ριτρίβερ συγχέουν τον γεροδεμένο σκύλο με τον παχύσαρκο.

Προτιμώ να είμαι σπίτι με τα Λαμπραντόρ μου… Ανώνυμος

Βλέπουμε πολλά υπέρβαρα Labrador Retriever, επειδή ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν έχουν πάρει αρκετά σοβαρά την ισορροπία μεταξύ άσκησης και διατροφής. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το βάρος του σκύλου σας. Ακόμα και αν μόνο το βλέπετε και το χαϊδεύετε, θα πρέπει να αισθανόσαστε τις πλευρές του . Εάν το κουτάβι σας φαίνεται να βάζει βάρος, πρέπει είτε να μειώσετε τα μεγέθη των μερίδων του είτε να βεβαιωθείτε ότι γυμνάζετε και κινείτε ανάλογα.

Ας δούμε τώρα ποια μπορεί να είναι η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ βλέποντας λεπτομερώς τις επιλογές μας…

Go Native Ξηρά Τροφή με κρέατα και ψάρια βιολογικής εκτροφής

Η ξηρά τροφή για σκύλους Go Native από την Red Mills αποτελεί μια άριστα ισορροπημένη Grain Free τροφή. Γευστικές τροφές, υπερτροφές, φυτικά προϊόντα και με μια μοναδική πηγή ζωικής πρωτεΐνης, είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για το Λαμπραντόρ σας.  Η Go Native δεν περιέχει σιτηρά ή γλουτένη και είναι πλούσια σε βότανα. Δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Είναι η τέλεια διατροφή βασισμένη στη δίαιτα Paleo, για έναν χαρούμενο και υγιή σκύλο.

Καλύτερη τροφή και διατροφή για Λαμπραντόρ
Καλύτερη τροφή και διατροφή για Λαμπραντόρ

Royal Canin Ξηρά Τροφή για Labrador Retriever

Η ξηρά τροφή Royal Canin Labrador Retriever έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύψει αυτές ακριβώς τις ανάγκες των Λαμπραντόρ Ριτρίβερ και δεν θα μπορούσε να μην έχει θέση σαν καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ και αυτή. Χαρακτηριστικά:

  • Ιδανικό βάρος: Η τροφή έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (13%) και L-καρνιτίνη για ενεργοποίηση του μεταβολισμού και ενίσχυση των καύσεων. Συμβάλλει έτσι στη διατήρηση του ιδανικού βάρους του Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Η ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση της κροκέτας με κριθάρι και ψύλλιο συμβάλλει στη γρήγορη δημιουργία αισθήματος κορεσμού.
  • Ενδυνάμωση των αρθρώσεων: Η ξηρά τροφή Royal Canin Breed Labrador Retriever ενδυναμώνει τις αρθρώσεις και λειτουργεί με αυτό τον τρόπο υποστηρικτικά για τα βαριά κόκαλα. Η περιεκτικότητα σε γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη καθυστερεί τη φθορά των αρθρικών χόνδρων, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπλασης τους. Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 EPA και DHA καταπολεμούν τις φλεγμονές. Το μαγγάνιο και το σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών προστατεύουν τον οργανισμό από οξειδώσεις.
  • Προστασία του δέρματος και ωραίο τρίχωμα: Η ξηρά τροφή Royal Canin Breed Labrador Retriever περιέχει ένα μοναδικό σύμπλεγμα ουσιών (λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο, αμινοξέα, βιταμίνες Α και Β) που στοχεύει στην καλύτερη προστασία του δέρματος και του τριχώματος. Το σύμπλεγμα αυτό βοηθάει την παραγωγή λιπιδίων που προστατεύουν τον φλοιό της επιδερμίδας και συμβάλλει στην υποστήριξη της λειτουργίας φραγμού του δέρματος. Ενισχύει έτσι τη φυσική ομορφιά του υδροαπωθητικού τριχώματος.
  • Διατήρηση της φυσικής όρασης: Με ένα μοναδικό σύμπλεγμα αντιοξειδωτικών ουσιών από λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, σε συνδυασμό με βιταμίνες Ε και C, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής όρασης.

https://www.youtube.com/watch?v=tpdNd7Eqnt8

Summit 10 Grain Free Ξηρά Τροφή

Η Summit είναι μια ολιστική ξηρά τροφή για ενήλικους σκύλους σχεδιασμένη με σκοπό να προσφέρει ζωντάνια και ευεξία μέσω της ποιοτικής διατροφής, η οποία είναι η βάση της υγείας του οργανισμού.

Είναι φτιαγμένη από κτηνιάτρους και διατροφολόγους με αγνά υλικά επιλεγμένα για την βιολογική τους αξία και την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, τα οποία είναι κατάλληλα και ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Grain-Free Salmon & Potato περιέχει σαν μοναδική πηγή ζωικής πρωτεΐνης (μονοπρωτεϊνική) το σολομό και δεν περιέχει σιτηρά, συνδυασμός που κάνει την υποαλλεργική αυτή τροφή κατάλληλη και για σκύλους που παρουσιάζουν τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες.

Τα Λαμπραντόρ έχουν ανάγκη από μια ποιοτική τροφή
Τα Λαμπραντόρ έχουν ανάγκη από μια ποιοτική τροφή

Ιδανική για σκύλους με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα ή ευαίσθητο δέρμα και τρίχωμα.

Περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα EPA και DHA τα οποία προλαμβάνουν καρδιαγγειακές παθήσεις και ενισχύουν το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου.

Ακόμα, είναι εμπλουτισμένη με FOS και MOS, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της πεπτικής υγείας χάρη στο προβιοτικό τους αποτέλεσμα που εξαλείφει την επιβλαβή χλωρίδα. Επίσης, περιέχει ψευδάργυρο που βοηθά την αναγέννηση του δέρματος και το διατηρεί σε υγιή κατάσταση. Τα λιπαρά οξέα ενισχύουν και επιτυγχάνουν ένα λαμπερό τρίχωμα.

Πλήρης και ισορροπημένη Super Premium ξηρά τροφή κατάλληλη για ενήλικους σκύλους κάθε μεγέθους και ράτσας. Δεν περιλαμβάνει GMO (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς).



ESSENTIAL FOODS Grain Free Ξηρά Τροφή

Η Essential Nautical Living είναι μία super premium χωρίς σιτηρά τροφή που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες σκύλους όλων των μεγεθών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η Nautical living παρασκευάζεται με φρέσκο αλιευμένο σολομό, πέστροφα, ρέγγα και εποχικά ψάρια.Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι ύψιστης ποιότητας. Ποιότητας που θα συνηθίσετε ως αναμενόμενη από την Essential. Κατέχει επάξια θέση στην λίστα “Καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ”.

Ωμή διατροφή για Λαμπραντόρ

Η ωμή διατροφή είναι ένα μεγάλο θέμα. Είναι τόσο περίπλοκο όσο και απλό.

Το βλέπουμε δύσκολο και πολύπλοκο επειδή έχουμε την τάση να ανησυχούμε για τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουν τα σκυλιά μας. Επίσης, δεν μπορούμε να δούμε μια λίστα με συστατικά στο πίσω μέρος ενός κόκαλου με κρέας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κιόλας.

Labrador και ωμή διατροφή - Καλύτερη τροφή
Labrador και ωμή διατροφή – Καλύτερη τροφή

Η ωμή διατροφή δεν είναι τόσο βολική όσο η ξηρά τροφή ή η κονσέρβα, απαιτεί άφθονο χώρο κατάψυξης και ψύξης, καθορισμένη επιφάνεια προετοιμασίας και καλή υγιεινή παρασκευής. Δεν διαφέρει από την προετοιμασία της δικής μας τροφής.

Τα μικρά κουτάβια αναπτύσσονται γρήγορα και είναι ευάλωτα σε δίαιτες με ανισορροπίες θρεπτικών ουσιών. Εκεί, ίσως, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας πριν επιχειρήσετε να ξεκινήσετε ωμή διατροφή για το Λαμπραντόρ σας.



Αλλεργίες και δυσανεξίες στα Λαμπραντόρ – Τι να προσέξετε

  • Έντονο κνησμό στο σώμα
  • Επαναλαμβανόμενες ωτίτιδες και φλεγμονές των αυτιών
  • Χρόνια διάρροια ή πάρα πολύ αραιά κόπρανα με βλέννα
  • Μεγάλος όγκος αερίων και μάλιστα εξαιρετικά δύσοσμων
  • Έντονο γλείψιμο στις πατούσες και στα πόδια
  • Θαμπό τρίχωμα με έντονη ξηροδερμία
  • Χαμηλή ενέργεια και νωθρότητα
  • Εξαιρετικά άσχημη ανάσα και δόντια σε κακή κατάσταση
Τα κριτήρια για μια καλή διατροφή
Τα κριτήρια για μια καλή διατροφή

Η καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ – Επίλογος

Επιλέξτε τον τρόπο διατροφής που ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας και εσάς. Εάν πρόκειται να προτιμήσετε την ξηρά τροφή, αποφύγετε τις πολύ φθηνές και αυτές που περιέχουν πολλά δημητριακά. Προσπαθήστε να βρείτε εμπορικά σήματα που είναι ισχυρά και έχουν βάση το κρέας.

Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το Λαμπραντόρ σας είναι να τον κρατήσετε αδύνατο. Έτσι βεβαιωθείτε ότι δεν ταΐζετε υπερβολικά. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να βρείτε την καλύτερη τροφή για Λαμπραντόρ!

Διαβάστε, επίσης, για “Τα καλύτερα σκυλιά για οικογένεια”.