Αρχική » Σχόλια » Κορωνοϊός: Πρώτη φορά γεννήθηκε μωρό με νέο κορωνοϊό και αντισώματα μαζί

Κορωνοϊός: Πρώτη φορά γεννήθηκε μωρό με νέο κορωνοϊό και αντισώματα μαζί

Ο Ιησούς θετικός στον κορωνοϊό
Ο Ιησούς θετικός στον κορωνοϊό
Αγοράκι γεννήθηκε θετικό σε νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από μητέρα που δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή… με τον ιό και πάντα έπαιρνε τα απαραίτητα μέτρα.

Ένα μωρό γεννήθηκε θετικό στον κορωνοϊό από μητέρα αρνητική στον ιό, σύμφωνα τόσο με τα rapid όσο και με τα PCR τεστ που της έγιναν. Η Μαρία, μητέρα του βρέφους, ισχυρίζεται ότι εδώ και 10 μήνες δεν είχε έρθει σε επαφή με κανένα…

Ο τοκετός έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, σε στάνη της Βηθλεέμ λόγω 14ήμερης καραντίνας στην όποια είχε μπει το νεαρό ζευγάρι που είχε ταξιδέψει από τη Ναζαρέτ.

Ο μικρός Ιησούς, όπως μας εκμυστηρεύθηκαν οι γονείς πως επιθυμούν να ονομάσουν το βρέφος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς όπου και θα παρακολουθείται.

Λόγω των τοπικών lockdown ο πατέρας, Ιωσήφ, δεν μπορούσε να μεταφέρει την Μαρία σε μαιευτήριο. Η Μαρία αναγκάστηκε να γεννήσει ανάμεσα σε κατσίκες, πρόβατα, αγελάδες και γαϊδουράκια. Ευτυχώς, οι έρευνες είναι καθησυχαστικές και βεβαιώνουν πως τα ζώα της φάρμας δεν νοσούν μα ούτε και μεταδίδουν τον ιό.

Αμέσως μετά τον τοκετό ειδικό κλιμάκιο του Ισραηλινού ΕΟΔΥ μετέβη στην φάτνη και απομάκρυνε το βρέφος με ειδικά διαμορφωμένο φορείο, όπως προστάζουν τα πρωτόκολλα για τον νέο κορωνοϊό.

Ατομική ευθύνη – Εσύ πόση την έχεις;

Ο μικρός Ιησούς, όπως μας εκμυστηρεύθηκαν οι γονείς πως επιθυμούν να ονομάσουν το βρέφος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς όπου και θα παρακολουθείται. Τα πρώτα νέα, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ανησυχητικά μια που ο μικρός, αν και ασυμπτωματικός, φέρει ένα άγνωστο στέλεχος, που είναι 76 φορές μεταδοτικότερο από αυτό που ως τώρα γνωρίζουμε.

Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την γέννηση του θετικού βρέφους

Μέχρι στιγμής έχει τηρηθεί κάθε πρωτόκολλο που αφορά τον νέο κορωνοϊό και οι επιστήμονες διατηρούν τις επιφυλάξεις τους μια που, ως γνωστό, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Γίνονται συνεχείς μοριακοί έλεγχοι και μάλλον θα χρειαστεί και άλλος χρόνος.

Συγγενείς και φίλοι που θέλουν να δουν τον μικρό Ιησού, δεν μπορούν λόγω των μέτρων αποστασιοποίησης και καραντίνας. Δυσαρέσκεια έδειξαν οι τρείς νονοί του μικρού, γνωστοί μάγοι, που θέλουν να του δώσουν κάποια δώρα που έφεραν από μακριά. Τα δώρα έχουν απολυμανθεί με ειδικά αντισηπτικά και φυλάσσονται στους μείον 80 βαθμούς.

Οι επιστήμονες μιλούν για κάτι πρωτόγνωρο, έναν αόρατο εχθρό και επισημαίνουν πως οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι κρίσιμες…