Αρχική » Photos & Videos » 5 όμορφα σημεία για καφέ στην Πλάκα

5 όμορφα σημεία για καφέ στην Πλάκα

προτάσεις για καφέ στην Πλάκα

Βγαίνουμε στην λατρεμένη μας γειτονιά, πιάνουμε τραπεζάκια σε ένα από τα πολλά, κουκλίστικα καφέ στην Πλάκα και απολαμβάνουμε τον ήλιο. 


Γιασεμί

καφέ στην πλάκα
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937
 
Αχ, αυτά τα σκαλάκια. Ίσως το μαγαζί που έχει ταυτιστεί με την Πλάκα περισσότερο από κάθε άλλο. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα σκαλάκια του. Είναι και η πανέμορφη ταράτσα του που αγναντεύει την Ακρόπολη, είναι και ο κόσμος γύρω που δεν σταματάει να περνά και να κρατά το σκηνικό ζωντανό, είναι και εκείνα τα λαχταριστά χειροποίητα γλυκά με τα οποία συνοδεύουμε τον καφέ μας. Επίσης, το βάλαμε πρώτο επειδή (να τα λέμε κι αυτά) οι πιθανότητες να βρούμε να κάτσουμε στο Γιασεμί είναι μικρές.

Γλυκύς
τα καλύτερα καφέ στην Πλάκα
Αγγέλου Γέροντα 2, Πλάκα

Έχει μια τέλεια αυλή, ό,τι πρέπει για αυτές τις μέρες, με άφθονη σκιά για να ξεκουραστούμε μετά από μια βόλτα. Τα καλοκαίρια, από την άλλη, μαζεύει πολύ περισσότερο κόσμο, και μοιάζει πιο χαρούμενο από ποτέ. Εδώ δεν είναι απίθανο να δεις (ακόμα περισσότερους από το κανονικό) τουρίστες, και η φασαρία γύρω σου να έχει μια μούλτι-κούλτι εσάνς. Όπως πρέπει δηλαδή να είναι η φασαρία της Αθήνας. Και φτιάχνει άψογο ελληνικό καφέ.


Δείτε τα πιο δημοφιλή είδη καφέ εσπρέσο

Μελίνα
τα καλύτερα καφέ στην Πλάκα
Λυσίου 22, Πλάκα, τηλ.: 210 3246501

Θεωρείται ή δεν θεωρείται η μεγαλύτερη Ελληνίδα; Σ’ αυτό το καφέ, θεωρείται, και βρίσκεται παντού. Φωτογραφίες σε εντυπωσιακές κορνίζες, διακόσμηση σαν παλιό σπίτι και ένας φανταστικός πολυέλαιος στολίζουν αυτή την ιδιαίτερη γωνιά της Αθήνας. Δεν ξεχνάμε να παραγγείλουμε με τον καφέ την ξακουστή τους μηλόπιτα. Μένει ανοιχτό και μέχρι αργά, για ποτάκια και συζητήσεις πολιτικές, όπως θα ήθελε η Μελίνα.


Για καφέ στην Πλάκα – Café Plaka
τα καλύτερα καφέ στην Πλάκα
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ.: 210 3220388

Άλλη μια ταράτσα, κι ας μην είναι πολύ ψηλή. Δεν μας πειράζει όμως αυτό, επειδή το “θέα στην Ακρόπολη” δεν είναι το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει μια ταράτσα σ’ αυτή την πόλη. Εμείς αγαπάμε την ανοιχτωσιά της, τις παραδοσιακές της καρεκλίτσες και να βλέπουμε τον κόσμο που περνάει από κάτω. Εκτός από τον καφέ μας, επειδή πάντα πεινάμε, παραγέλνουμε και το υπέροχο κλαμπ σάντουιτς.


Κλεψύδρα
τα καλύτερα καφέ στην Πλάκα
Θρασυβούλου 9, Πλάκα, τηλ.: 210 3212493

Μια γλυκύτατη αυλή, με πλακάκι από κάτω που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι στην αυλή της γιαγιάς σου, και με γλάστρες γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια παντού. Μια στιγμή για να ξαποστάσεις όπως κατηφορίζεις, αλλά αποφασίζεις να μείνεις, να παραγγείλεις έναν καφέ, αλλά και ένα δροσερό τσίζκεϊκ, επειδή το αξίζεις. Επίσης, κοίτα το σκηνικό, δεν είναι ακριβώς η εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς πάμε για καφέ στην Πλάκα;

Είναι ο καφές καλός για εσάς; Εξερευνώντας την σχέση μεταξύ του καφέ και της υγείας