Αρχική » Photos & Videos » Omid Tahmasebpour persian santur – Αλεξάνδρεια περσικό σαντούρι

Omid Tahmasebpour persian santur – Αλεξάνδρεια περσικό σαντούρι

omid tahmasebpour περσικό σαντούρι
Σαντούρι ένα πολύ μελωδικό και ιδιαίτερο μουσικό όργανο

O Omid Tahmasebpour είναι δεξιοτέχνης στο περσικό σαντούρι. Τον συναντήσαμε στην Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους και η πρώτη ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τι όργανο είναι αυτό. Μας απάντησε πως πρόκειται για περσικό σαντούρι (persian santoor), το οποίο διαφέρει από το ελληνικό στο μέγεθος καθώς είναι αρκετά πιο μικρό.

O ιδιαίτερος ήχος του ακουγόταν και ξεχώριζε μέσα στην βουή του πλήθους από πολύ μακριά και για πολύ μακριά. Ήταν σαν να έβγαινε από κάπου για να “χρωματίσει” με τις νότες του τον χώρο που έσφυζε από ζωή και κόσμο.

Ένας καλλιτέχνης μουσικός του δρόμου από αυτούς που συναντάς και στέκεσαι να απολαύσεις για την αυθεντικότητα και σπανιότητα που κουβαλάνε. Ένας άνθρωπος που φαίνεται ότι αγαπά και υπηρετεί το περσικό σαντούρι με απόλυτη προσήλωση και αγάπη. Ότι έκανε έβγαινε από βαθιά μέσα του, δεν χρειαζόταν να κοιτάει τις χορδές, δεν χρειαζόταν να σκεφτεί, απλά έβγαινε…

Του ζητήσαμε να παίξει κάτι για εμάς ενώ είχαμε ήδη ακούσει την γνωστή “Πολίτικη Κουζίνα” και είχαμε εντυπωσιαστεί. Ήταν αλάνθαστος, ξεχωριστός και πεντακάθαρος ήχος που μας αιχμαλώτισε την προσοχή από την πρώτη στιγμή. Ο Omid Tahmasebpour είναι ένας πραγματικός δεξιοτέχνης, ένας βιρτουόζος στο περσικό σαντούρι.

Με πολύ ευγένεια και φιλική συμπεριφορά μας έπαιξε την Αλεξάνδρεια, ένα πολύ μελωδικό κομμάτι που είναι γνωστό σε εμάς από την ερμηνεία του Γιάννη Κότσιρα.

@omid_tahmasebpour