Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Σειρά Mindhunter στο Netflix

Σειρά Mindhunter στο Netflix

Σειρά MIndhunter στο Netflix
Σειρά MIndhunter στο Netflix

Η σειρά Mindhunter στο Netflix με την ψυχοπαθολογία των κατά συρροή δολοφόνων σε μια τηλεοπτική σειρά που μοιάζει περισσότερο με ταινία.

Δεν είχα δει κάποιο trailer ή κάποιο άρθρο για τη σειρά Mindhunter στο Netflix και ψάχνοντας κάτι να δω αφού είχα ολοκληρώσει το Narcos, έπεσα πάνω της. Την ολοκλήρωσα σε μια βδομάδα και νομίζω ότι θα μπορούσα να την ολοκληρώσω και σε πιο σύντομο διάστημα αν δεν είχα άλλες υποχρεώσεις ή αν δεν έπρεπε να πάω τουαλέτα, να κοιμηθώ και άλλα τετριμμένα.

Δεν είναι τόσο συναρπαστική σειρά το Mindhunter του Netflix, όσο είναι ενδιαφέρουσες οι ερμηνείες, οι χαρακτήρες και φυσικά το θέμα της σειράς. Στην διάρκεια των 10 επεισοδίων υπάρχει ο χρόνος, σαν σε μια ταινία και όχι μια συλλογή ξεχωριστών επεισοδίων, να γνωρίσεις τους χαρακτήρες μα και η προσμονή της σειράς για την εξέλιξη τους και την συνέχεια.

Η σειρά Mindhunter στο Netflix, που παράγεται και καθοδηγείται εν μέρει από τον David Fincher, ακολουθεί τους πράκτορες του FBI Holden Ford (Jonathan Groff) και τον Bill Tench (Holt McCallany) καθώς ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. κάνοντας συνεντεύξεις σε κατά συρροή δολοφόνους και καταγράφοντας τις συνομιλίες τους.

Δεν υπάρχει τίποτα που οι άνθρωποι δεν θα έκαναν ο ένας στον άλλο…

Είναι οι πρώτες προσπάθειες καταγραφής, ψυχογράφησης και χρήσης των πληροφοριών αυτών για την επίλυση άλλων υποθέσεων. Οι πράκτορες Holden Ford και Bill Tench αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια και αντιρρήσεις από την υπηρεσία, αλλά επιμένουν στην προσπάθεια συλλογής πληροφοριών και κατανόησης του τρόπου σκέψης και λειτουργίας των serial killer. Τελικά, ενώνονται με την Wendy Carr (Anna Torv), καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, η οποία τους βοηθά να αναπτύξουν ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των δολοφόνων και πιθανώς να προβλέψουν τις μελλοντικές συμπεριφορές των εν ενεργεία κακοποιών.

Η ιστορία βασίζεται στο βιβλίο μυθιστοριογραφίας Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit από τον πρώην πράκτορα του FBI John Douglas.

Αρχικά δε θα σε συναρπάσει αλλά η σειρά έχει μια “υποχθόνια” λειτουργία που σιγά-σιγά μπαίνει στο πετσί του τηλεθεατή και με ψυχραιμία και δίχως “κορώνες” τον εθίζει στους χαρακτήρες και την εποχή. Η σειρά Mindhunter στο Netflix μοιάζει περισσότερο με θεατρική ή έστω με πολλά θεατρικά στοιχεία, χωρίς υπερβολές τόσο στους χαρακτήρες όσο και στην ατμόσφαιρα του ’70. Σ εαυτό ίσως παίζει ρόλο το θεατρικό υπόβαθρο τόσο του  Τζο Πένχαλ όσο και της βασικής σεναριογράφου Τζένιφερ Χέιλι.

Η σειρά ανανεώθηκε ήδη και για δεύτερη σεζόν, πράγμα που σημαίνει πως αρκετοί τηλεθεατές ένιωσαν παρόμοια με εμένα. Περιμένω στην επόμενη σεζόν να δω πολλά περισσότερα και από την παράλληλη ιστορία που εξελίσσεται σε μικρά κομμάτια στις αρχές του κάθε επεισοδίου και να γνωρίσουμε καλύτερα και μια διαβόητη προσωπικότητα της δεκαετίας του ’70 και star του θέματος που η σειρά Mindhunter πραγματεύεται… Ξέρετε για ποιον μιλάω και αν όχι, δείτε τη σειρά Mindhunter στο Netflix!

https://www.youtube.com/watch?v=7gZCfRD_zWE