Αρχική » Σχόλια » Σουηδία κορωνοϊός σήμερα – Η χώρα που όλοι θέλουν να μην θυμόμαστε

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα – Η χώρα που όλοι θέλουν να μην θυμόμαστε

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα – Σε λίγες ώρες η χώρα μας θα ξεπεράσει σε νεκρούς από ή με κορωνοϊό την Σουηδία. Την Σουηδία που όλοι στην Ελλάδα και σχεδόν όλο τον κόσμο, χλεύαζαν και κατηγορούσαν για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό.

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα

Σήμερα η Ελλάδα θα καταγράφει περισσότερες απώλειες κορωνοϊού από την Σουηδία που δεν επέβαλε lockdown, δεν απαγόρευσε τις μετακινήσεις, δεν υποχρέωσε κανέναν να φορά μάσκα σε ανοικτούς χώρους και βέβαια δεν υποχρεώνει κανέναν να εμβολιαστεί.

Σε λίγες ώρες θα έχουμε πάρει (άλλη) μια θλιβερή πρωτιά...
Σε λίγες ώρες θα έχουμε πάρει (άλλη) μια θλιβερή πρωτιά…

Η Ελλάδα με τα απανωτά και πολύμηνα lockdown, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και αν περπατάς μόνος στο δάσος, με το γελοίο sms μετακίνησης, με το κλείσιμο των σχολείων αλλά και των περιπτέρων μετά τις 00:00 και με τα mini lockdown να αυξάνονται ακόμα και σήμερα… δεν κατάφερε τίποτα.

Δεν είναι αλήθεια, όμως, ότι δεν κατάφερε τίποτα διότι κατάφερε να γονατίσει την οικονομία χωρίς δεύτερη σκέψη, να μη σκεφτεί ούτε στιγμή την ψυχική υγεία των πολιτών της, να μη σεβαστεί καμία Συνταγματική ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τέλος, με τεράστια επιτυχία να διχάσει και να διχάζει τον Ελληνικό λαό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα
Σουηδία κορωνοϊός σήμερα
Σουηδία κορωνοϊός σήμερα και στην αρχή

Από την αρχή της επιδημίας του κορονοϊού έγινε σαφές πως στην Ελλάδα τα κυρίαρχα ΜΜΕ αλλά και οι διαπιστευμένοι ειδικοί παρουσιάζουν μία και μοναδική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάθε προσπάθεια να εκφραστεί μια άλλη άποψη βρίσκεται υπό διωγμό. Μάλιστα, κάθε διαφορετική άποψη που εκφράζεται χαρακτηρίζεται ως “ψεκασμένη” και οι εκφραστές της “αρνητές” και “ψεκασμένοι” οι ίδιοι.

Από όλους τους παραπάνω παρουσιάζεται πως όλος ο κόσμος και ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί δογματικά πως ΜΙΑ είναι η λύση και ΜΙΑ η σωστή προσέγγιση. Αυτό το αφήγημα έρχεται να “χαλάσει” η στάση της Σουηδίας.

Μια χώρα που μέχρι εκείνη την στιγμή όλοι θαύμαζαν για το πόσο δημοκρατική είναι, για την παράδοση στην κοινωνική οργάνωση και φροντίδα, για τον σεβασμό στον πολίτη και τον άνθρωπο και για ένα καλά οργανωμένο σύστημα υγείας.

Η χώρα αυτή, λοιπόν, επιλέγει ένα διαφορετικό δρόμο…

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα και η προσπάθεια βέλτιστης αντιμετώπισης

Η Σουηδία επιλέγει να μην καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των πολιτών της και να μην καταπατήσει το Σύνταγμα της. Με σοβαρότητα συστήνει κανόνες και τρόπους συμπεριφοράς στους πολίτες της, δίνει ψύχραιμες οδηγίες και όσο το δυνατόν πιο σαφείς πληροφορίες.

Η Σουηδία προσπαθεί να κρατήσει ένα κοινωνικό ιστό και μια φυσιολογική ροή καθημερινότητας διότι γνωρίζει τους κινδύνους που το αντίθετο κρύβει για την ψυχική κια σωματική υγεία. Δεν βάζει την οικονομία πάνω από όλα, όπως πολύ έσπευσαν να την κατηγορήσουν. Εξάλλου, ο Σκανδιναβικού τύπου σοσιαλισμός της Σουηδίας δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά.

Συνιστά στους πολίτες προσοχή, προσπαθεί να περιορίσει τις ευπαθείς ομάδες και κυρίως τους τρόφιμους γηροκομείων και άλλων ιδρυμάτων χωρίς όμως να έχει την διάθεση να σταματήσει την κοινωνική και οικονομική ζωή. Θεωρεί πως οι νεότεροι και υγιείς θα ανοσοποιηθούν με την έκθεση στη νόσο και θα προστατεύσουν τους υπόλοιπους. Όλα αυτά σε μια χώρα όπου επικρατεί σκοτάδι και ψύχος, χαρακτηριστικά που ευνοούν ένα ιο του αναπνευστικού, όπως ο κορωνοϊός.

 Σουηδία και κορωνοϊός σήμερα
Σουηδία και κορωνοϊός σήμερα
Σουηδία και κορωνοϊός και πως αντιμετωπίζεται από τα Ελληνικά ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης) κάνουν πάρτι στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι Σουηδοί γίνονται αποδέκτες χλευασμούς και κατηγοριών ότι αδιαφορούν για την δημόσια υγεία και τις ανθρώπινες ζωές. Δημοσιογράφοι μας μιλούν για το πόσο διαφορετικοί άνθρωποι είναι οι Σουηδοί, πως δεν είναι τόσο δεμένοι με τους γηραιότερους, είναι ένας λαός ψυχρός και απόμακρος και άλλα τέτοια όμορφα.

Στο έλεος του κορωνοϊού η Σουηδία με νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

protothema.gr

«Καταρρέει» το σουηδικό μοντέλο για τον κορωνοϊό: Αρνητικό ρεκόρ με 147 νέους θανάτους

protothema.gr

Καθημερινά δεκάδες οι τίτλοι σαν τους παραπάνω και χειρότεροι. Αποτυχίες, νεκροί, αρνητικά ρεκόρ, ένα Σουηδικό μοντέλο που καταρρέει, επιστήμονες που έχουν αποτύχει και μια χώρα που αργοπεθαίνει…

Τα Ελληνικά ΜΜΕ κραύγαζουν για την αποτυχία του Σουηδικού μοντέλου, για τους νεκρούς και τους ασθενείς που μένουν στο δρόμο. Έλληνας που ζει στην Σουηδία γυρνάει τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες και μιλά για το “τι έζησε” στην αδιάφορη για την ανθρώπινη ζωή Σουηδία…

Ο Έλληνας που “συγκλόνιζε”…

Η Ελλάδα του φτωχού νότου, με το Ελληνικό φιλότιμο δίνει μαθήματα στους Σουηδούς και κάπως έτσι γινόμαστε καλύτεροι και τα όσα κάνουμε δείχνουν σωστά πέρα από αναγκαία…

“Η Σουηδία, η οποία δεν επέλεξε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησαν πολλά ευρωπαϊκά έθνη, κατέγραψε πολύ περισσότερα θύματα από Covid-19, αναλογικά με τον πληθυσμό της… Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι γιατροί στη Σουηδία, τη χώρα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της Ευρώπης με τις παράτολμες αποφάσεις να μη λάβει μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης της COVID19 ποντάροντας στην “ανοσία της αγέλης”.”

Αυτά γράφουν τα ΜΜΕ και χλευάζουν για “ανοσίες αγέλης” όπως και για την ιβερμεκτίνη που την χαρακτηρίζουν “φάρμακο για άλογα”.

Σουηδία και κορωνοϊός τα νούμερα σήμερα
Σουηδία και κορωνοϊός τα νούμερα σήμερα
Τι λένε σήμερα τα Ελληνικά ΜΜΕ για την Σουηδία

Πολύ απλά, τίποτα… Δε λένε τίποτα. Η Σουηδία είναι μια χώρα που όλοι θέλουν να ξεχάσουμε, αλλά και όταν κάποιος την αναφέρει οι αποδέκτες της προπαγάνδας σπεύδουν να μιλήσουν για τις διαφορές των δύο λαών, το Ελληνικό ταμπεραμέντο, το Μεσογειακό κλίμα και άλλα παρόμοια ηλίθια στερεότυπα. Έχω ακούσει ακόμα και γιατρό να μου λέει “Περίμενε και ίσως ανακαλύψουν πως οι Σουηδοί έχουν κάτι στο γονίδιο τους”… Ήμαρτον!

Σουηδία κορωνοϊός και σεβασμός στον άνθρωπο
Σουηδία κορωνοϊός και σεβασμός στον άνθρωπο

Πού να βρίσκονται άραγε όλοι αυτοί που έβγαιναν στα κανάλια και λοιδορούσαν τη Σουηδία για το σύστημά της και την θεωρούσαν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης;

Έχουν χαθεί από τους δέκτες μας και οι λοιμωξιολόγοι που έκλαιγαν για την γιαγιά μας και τον παππού μας, ο Υπουργός Υγείας μας που δάκρυζε έγινε “τουρίστας” (πάντα ήταν), ο “πολύ σκληρός για ν’ ανασάνει” χώθηκε κάπου στο Υπουργείο Άμυνας και ένας-ένας οι πρωταγωνιστές του φιάσκου αποσύρθηκαν, χωρίς συγνώμες, για να ξεχαστούν.

Οι Σουηδοί από την αρχή εντόπιζαν τα λάθη τους και ζήτησαν και συγνώμη για το θέμα των οίκων ευγηρίας π.χ. που παραδέχθηκαν πως θα έπρεπε να χειριστούν καλύτερα.

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα

Στη Σουηδία η ζωή κυλά κανονικά ή σχεδόν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα μέτρα και περιορισμούς. Δεν είναι υποχρεωτικές οι μάσκες, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις, επιτρέπεται η μουσική και η διασκέδαση και δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Ο εμβολιασμός στην Σουηδία είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, αλλά δε νομίζω να μπορεί κάποιος να αποδώσει εκεί (αποκλειστικά ή σε μεγάλο ποσοστό) την όποια επιτυχία αφού χώρες που βρίσκονται πολύ ψηλότερα, ακόμα ταλαιπωρούν τους πολίτες τους και τα νούμερα που παρουσιάζουν δεν είναι και τόσο καλά.

Σουηδία κορωνοϊός σήμερα και ποσοστά εμβολιασμού
Σουηδία κορωνοϊός σήμερα και ποσοστά εμβολιασμού

Στον χειρισμό μιας άγνωστης ασθένειας οι Σουηδοί παραδέχθηκαν πως έκαναν λάθη, αλλά στο χειρισμό της δημοκρατίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας έδειξαν ότι έχουν μεγαλύτερη γνώση από εμάς.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *