Samsung Galaxy Watch 4 – Το καλύτερο ρολόι Android;

To Samsung Galaxy Watch 4 το παρουσίασε η Samsung Electronics Co., Ltd. στο καλοκαιρινό Samsung Galaxy Unpacked Event στις 11 Αυγούστου 2021.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα Samsung Galaxy Watch4 και Galaxy Watch4 Classic. Είναι τα πρώτα smartwatch που διαθέτουν το νέο Wear OS™ Powered by Samsung, κατασκευασμένο από κοινού με τη Google™, και εξοπλισμένο με το One UI Watch, την πιο διαισθητική επιφάνεια διεπαφής χρήστη της Samsung, μέχρι στιγμής. Η σειρά Galaxy Watch4 ενισχύεται με προηγμένα υλικά και προσφέρει μια πιο απρόσκοπτη και συνδεδεμένη εμπειρία χρήστη, από ποτέ. Οι νέες συσκευές έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως για να παρέχουν τις καλύτερες λειτουργίες για τη διαχείριση της φυσικής κατάστασης του χρήστη.

Samsung Galaxy Unpacked Event
Samsung Galaxy Watch 4 – Το smartwatch που σας γνωρίζει καλύτερα

Η μεγάλη αλλαγή για τη Samsung είναι η μετάβαση από το δικό της λειτουργικό σύστημα Tizen στο One UI 3. Το One UI 3 είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του Wear OS 3 της Google που οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει μαζί για να επανεκκινήσουν τις προσπάθειες του κατασκευαστή Android για έξυπνα ρολόγια.

Στην επιφάνεια, το λογισμικό φαίνεται και συμπεριφέρεται σχεδόν ακριβώς όπως σε προηγούμενα ρολόγια της Samsung, κάτι που δεν είναι κακό να προσφέρει μια ομαλή και εκλεπτυσμένη εμπειρία.

Οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται στα παράθυρα προς τα αριστερά και τα προσαρμόσιμα blocks με πληροφορίες με μια ματιά για διάφορες εφαρμογές και λειτουργίες βρίσκονται στα δεξιά.

Μπορείτε να σύρετε μεταξύ τους ή να περιστρέψετε το πλαίσιο. Πατώντας ένα πλακίδιο ή μια ειδοποίηση το διευρύνετε για πρόσβαση στην εφαρμογή ή ανάγνωση κειμένου, συμπεριλαμβανομένων γρήγορων απαντήσεων σε μηνύματα μέσω αυτοματοποιημένων απαντήσεων, φωνητικής υπαγόρευσης, πληκτρολογίου, σχεδίασης γραμμάτων ή emoji με τα δάχτυλά σας.

Samsung Galaxy Watch 4 κορυφαίο ρολόι Android
Samsung Galaxy Watch 4 κορυφαίο ρολόι Android
Samsung Galaxy Watch 4 – Υγεία και Ευεξία

Η παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης γίνεται από το ολοκληρωμένο και μοναδικό Samsung Health. Μπορεί να παρακολουθεί αυτόματα περιπάτους, τρέξιμο, κολύμπι και μερικά άλλα, με παρόμοια ακρίβεια με τα ρολόγια υψηλής ποιότητας. Το ρολόι θα παρακολουθήσει 95 διαφορετικές δραστηριότητες που καλύπτουν όλα τα βασικά και πιο “εξωτικές” δραστηριότητες, όπως σκι, κολύμβηση με πτερύγιο και kitesurf.

Έχουμε δει μια απίστευτη αύξηση ζήτησης για τη σειρά Galaxy Watch. Οι καταναλωτές έχουν ανακαλύψει τα οφέλη για την ευεξία τους και την ευκολία που προσφέρουν τα wearables. Καταλαβαίνουμε πως η ευεξία είναι προσωπικό ζήτημα για τον καθένα, οπότε δημιουργήσαμε μια σειρά λειτουργιών, για να δώσουμε μια πιο λεπτομερή και πιο χρήσιμη κατανόηση της φυσικής κατάστασης γενικότερα

Dr. TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics

Το ρολόι καταγράφει τον καρδιακό ρυθμό και τον παλμό σας, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, το άγχος, τα βήματα και τις θερμίδες που καίτε, ενώ σας προτρέπει να κάνετε καθοδηγούμενες διατάσεις εάν έχετε καθίσει για μεγάλο διάστημα.

Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4

Νέο για το Samsung Galaxy Watch 4 είναι η προηγμένη παρακολούθηση ύπνου, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ροχαλητού που συνδέεται με ένα κοντινό τηλέφωνο σε κομοδίνο και ανάλυση σύνθεσης σώματος (λιπομέτρηση, μυική μάζα, κλπ.). Χρησιμοποιεί βιοηλεκτρική σύνθετη αντίσταση, παρόμοια με ορισμένες έξυπνες ζυγαριές, για να εκτιμήσει το ποσοστό λίπους, μυών και νερού στο σώμα σας ως ένας καλύτερος τρόπος παρακολούθησης της υγείας από τον απλό Δείκτη Μάζας Σώματος.

Μάθε το σώμα σου με το Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4 – Ένα ισχυρό ρολόι για υψηλές αποδόσεις

Η εμπειρία ενός Samsung Galaxy Watch 4 υποστηρίζεται από αναβαθμίσεις στο hardware, μεταξύ των οποίων ο βελτιωμένος επεξεργαστής, η καλύτερη οθόνη και η διευρυμένη μνήμη. Η σειρά Samsung Galaxy Watch 4 διαθέτει τον πρώτο επεξεργαστή 5nm σε Galaxy Watch, με 20% ταχύτερη CPU και 50% περισσότερη RAM, και μια GPU 10 φορές ταχύτερη, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Αυτό σημαίνει πως η πλοήγηση και η εκτέλεση πολλαπλών εργασιών στη σειρά Samsung Galaxy Watch 4 είναι ομαλή, ταχύτατη και εύκολη.

Η Samsung έχει αυξήσει την ανάλυση στην οθόνη, στα 450 x 450 pixels, με αποτέλεσμα τα γραφικά να είναι πιο καθαρά και ευδιάκριτα. Η εντυπωσιακή μνήμη των 16GB, εξασφαλίζει στο χρήστη τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεται για τις αγαπημένες του εφαρμογές, μουσικές και φωτογραφίες, και την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας με την Samsung Knox.

Samsung Galaxy Watch 4 τιμή και αγορά
Samsung Galaxy Watch 4 τιμή και αγορά

Η τεχνολογία eSIM επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν την ελευθερία του να μπορούν να αφήνουν το smartphone στο σπίτι, γνωρίζοντας πως το Samsung Galaxy Watch 4 θα συγχρονιστεί αυτόματα και θα καλύψει τις ανάγκες τους. Ο χρήστης μπορεί να έχει μέχρι και 40 ώρες αυτονομία μπαταρίας, που είναι αρκετή για να διατηρήσει τη φόρτιση σε ένα ταξίδι, παρότι υποστηρίζει ταχύτερο επεξεργαστή, υψηλότερη ανάλυση οθόνης, μεγαλύτερη μνήμη και προηγμένες λειτουργίες υγείας και ευεξίας. Σε περίπτωση βιασύνης, 30 μόλις λεπτά φόρτισης παρέχουν ως και 10 ώρες μπαταρίας!

Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4 – Συμπέρασμα

Το Samsung Galaxy Watch 4 είναι το καλύτερο έξυπνο ρολόι που μπορείτε να αγοράσετε για Android, αλλά δεν είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα ούτε μια τεράστια επανεκκίνηση των προσπαθειών της Google για το Wear OS.

Η μετάβαση στο Wear OS 3 ωφέλησε τη λειτουργικότητα. Έχετε τις καλύτερες υπηρεσίες και εμπειρία της Samsung με την προσθήκη των Google Maps, το Google Pay και το Google Play Store καθώς και ελαφρώς καλύτερη ενσωμάτωση σε smartphone Android.

Είναι πιο γρήγορο και πιο ομαλό από άλλα έξυπνα ρολόγια συμβατά με Android και έχει μια ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας.

Samsung Galaxy Watch 4 – Μειονεκτήματα

Αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα τιμής, ο βοηθός Google λείπει μια που ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί. Επίσης, μερικές από τις κορυφαίες λειτουργίες περιορίζονται σε τηλέφωνα Samsung, είναι μη συμβατές με iPhone και άλλα. Τέλος, η μπαταρία μόνο 25 ωρών με οθόνη ενεργοποιημένη κατά τη διάρκεια της ημέρας μοιάζει λίγη.

Samsung Galaxy Watch 4 – Τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Μέγεθος Οθόνης: 1,3″
  • Ανάλυση Οθόνης: 360×360 pixels
  • Τύπος Οθόνης: Super AMOLED
  • Οθόνη Αφής: Ναι
  • Εσωτερική Μνήμη Αποθήκευσης: 4 GB
  • Συμβατό Λειτουργικό Σύστημα: Android, iOS
  • Τύπος Διασύνδεσης: Bluetooth, LTE, NFC, WiFi
Samsung Galaxy Watch 4 Τιμή

Samsung Galaxy Watch 4 40mm – Τιμή: 269.90€

Samsung Galaxy Watch 4 44mm Black –  Τιμή: 299.90€

Samsung Galaxy Watch Classic 4 42mm –  Τιμή: 369.90€

Samsung Galaxy Watch Classic 4 46mm –  Τιμή: 399.90€

 

Διαβάστε επίσης