Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Η σκοτεινή “Βροχή” του Netflix δεν έρχεται να μας δροσίσει

Η σκοτεινή “Βροχή” του Netflix δεν έρχεται να μας δροσίσει

Η "Βροχή" του Netflix
Η “Βροχή” του Netflix

Η νέα Δανέζικη σειρά του Netflix “Η Βροχή” (The Rain) συνδυάζει το science fiction με horror στοιχεία και θυμίζει “Walking Dead”, μα δεν πιάνει σίγουρα αυτά τα standards.

Η “Βροχή” του Netflix είναι μετά-αποκαλυπτική (post apocalyptic) σειρά όπου αν βραχείς την… πάτησες. Η βροχή και το νερό γενικότερα μεταφέρει έναν φονικό ιό που σκοτώνει ακαριαία. Γαλότσες, κουκούλες, γάντια, αδιάβροχα και ότι άλλο μη διαπερατό από το νερό είναι απαραίτητα αξεσουάρ για να επιβιώσεις μαζί με σκληρές, ακαριαίες, κρίσιμες, αμφιλεγόμενες αποφάσεις που πρέπει να παίρνεις καθημερινά.

Η αιτία μα και η λύση για όλα αυτά βρίσκεται σε μια μεγάλη και “σκιώδη” εταιρεία με το όνομα Apollo. Σε αυτή την εταιρεία εργάζεται και έχει κεντρικό ρόλο ο Frederik (Lars Simonsen) που προσπαθεί να σώσει την οικογένεια του από την βροχή. Τα κεντρικά πρόσωπα της σειράς βέβαια, είναι τα παιδιά του Frederik, η Simone (Alba August) και ο Rasmus (Lucas Lynggaard Tonnesen) που καταλήγουν μόνοι και κλεισμένοι σε ένα φουτουριστικό καταφύγιο για έξι χρόνια.

Όταν το νερό παύει να είναι η πηγή της ζωής και γίνεται πραγματικός εφιάλτης…

Η τροφή και οι παροχές στο καταφύγιο φτάνουν στο τέλος τους και οι ήρωες μας πρέπει να βγουν, να αντιμετωπίσουν τον έξω κόσμο που δεν μοιάζει καθόλου με αυτόν που άφησαν πριν έξι χρόνια. Η “Βροχή” του Netflix έχει δημιουργήσει τις μετά-αποκαλυπτικές συνθήκες και ο κόσμος έχει γίνει αφιλόξενος και εξαιρετικά επικίνδυνος για τα δύο παιδιά που ψάχνουν απαντήσεις, πέρα από τροφή και καταφύγιο.

Η Βροχή του Netflix ήρθε
Η Βροχή του Netflix ήρθε

Κάπου εδώ γίνονται και οι απαραίτητες συναντήσεις με άλλους επιζώντες και δημιουργείται μια παρέα που θα αρχίσει ένα οδοιπορικό στην κατεστραμμένη Δανία αναζητώντας απαντήσεις και τα απαραίτητα για να βγάλει άλλη μια μέρα. Θα δούμε τα flashbacks και τα backstories του κάθε μέλους της παρέας, θα τους μάθουμε και θα δούμε τις ιδιαιτερότητες τους με τρόπο όχι άκομψο, μα ίδιο και σχετικά βαρετό όπως και σε άλλες σειρές.

Η “Βροχή” του Netflix θυμίζει σίγουρα “Walking Dead” δίχως ζόμπι μα δίχως και την ποιότητα του “Walking Dead” σε κάθε σημείο. Είναι πάντως αδιαμφισβήτητα μια πολύ καλή προσπάθεια και μια σειρά που αξίζει να παρακολουθήσουμε. Επίσης, η “Βροχή” του Netflix μοιάζει με το “Dark” μα και με το “The Stranger Things” που όμως ούτε με αυτά μπορεί να συγκριθεί, κατά την άποψη μου.

Η πρώτη σεζόν της σειράς που ολοκληρώνεται σε 8 επεισόδια, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα που ελπίζουμε να μας απαντήσει η δεύτερη (αν και όταν έρθει). Στα συν της σειράς είναι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, η “φυσιολογικότητα” των χαρακτήρων που μοιάζουν με τον μέσο άνθρωπο και το πως θα αντιδρούσε σε τέτοιες καταστάσεις, βγάζει μια “φρεσκάδα” για το είδος του και μεγάλο συν το ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ζόμπι ή οποιουδήποτε είδους “νεκροζώντανους” και “προσβεβλημένους” που σε κυνηγούν να σε σκοτώσουν.

Γενικότερα, μου αρέσει που το Netflix υποστηρίζει και βγάζει ξένες σειρές, πέρα από Αμερικάνικες και Αγγλικές. Οι διαφορετικές ματιές και οπτικές γωνίες των δημιουργών κάθε χώρας είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσες και ευπρόσδεκτες.