Βασανίζομαι… το πιο γνωστό graffiti σε τοίχους

βασανίζομαι graffiti
Βασανίζομαι…

Βασανίζομαι graffiti. Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο graffiti. Αυτή φωτογραφία έχει τραβηχτεί πριν ένα χρόνο περίπου τέτοιο καιρό. Κάπου στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Ψυρρή.

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι η φράση ανήκει στο ίδιο το κτίριο. Βλέποντας το σε αυτή την άθλια κατάσταση ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κτίριο όπως και κανένα άλλο κτίριο δεν μπορούν να γράψουν με πινέλο ή σπρέι σε κάποιον τοίχο. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να στέκονται απλά εκεί.

Κάποιος νέος άνθρωπος ή μια παρέα νέων ανθρώπων ήθελε και βρήκε τον τρόπο να κάνει αυτή την επιγραφή γράφοντας την φράση, “Βασανίζομαι…”

Βασανίζομαι graffiti. Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο graffiti.

Τo τι μπορεί να νιώθει μέσα του ο οποιοσδήποτε για να φτάσει στο σημείο να γράψει κάτι τέτοιο είναι σίγουρα κάτι προσωπικό.

Μπορεί να βασανίζεται για αυτό που ζει, για αυτό που βλέπει γύρω του, ή από αυτό που φοβάται.

Μπορεί να βασανίζεται χωρίς να ξέρει τον ακριβή λόγο. Γιατί προφανώς δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα παρά μόνο τα βιώνει και μοιραία, Βασανίζεται…

Στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα του σήμερα δυστυχώς θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πολλούς λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να βασανίζεται…

Το ερώτημα είναι: Εσύ Βασανίζεσαι;