Αρχική » Σώμα & Πνεύμα » Νέοι ακτιβιστές για το περιβάλλον – Greta Thunberg 16 ετών

Νέοι ακτιβιστές για το περιβάλλον – Greta Thunberg 16 ετών

Νέοι ακτιβιστές στην Ευρώπη

Νέοι ακτιβιστές στην Ευρώπη μάχονται για έναν πιο καθαρό πλανήτη. Η Greta Thunberg είναι από την Σουηδία και είναι μόλις 16 ετών. Έγινε γνωστή για την δράση της ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και έχει εμπνεύσει χιλιάδες νέους σε όλη την Ευρώπη. Βρέθηκε στο Davos της Ελβετίας κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) διαδηλώνοντας για ένα πιο “πράσινο” μέλλον.

Νέοι ακτιβιστές στην Ευρώπη

Ταξίδεψε με τρένο από την πατρίδα της στο Davos σε ένα ταξίδι που διήρκεσε 32 ώρες και είχε παράλληλα έναν συμβολισμό. Την ανεύρεση καθαρότερων τρόπων μεταφοράς μιας και τα τρένα ανήκουν στα μέσα με τις υψηλότερες εκπομπές CO2. Χιλιάδες άλλοι νέοι ακτιβιστές μαθητές συσπειρώνονται και διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή. Σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσουν τα κράτη να πάρουν πιο γενναία μέτρα για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Η Greta Thunberg για την χώρα της την Σουηδία είπε ότι δεν αποτελεί πρότυπο. Είναι μία από τις 10 πρώτες χώρες με τα υψηλότερα ενεργειακά αποτυπώματα ανά κάτοικο. Καθώς μίλησε για λίγα λεπτά στο φόρουμ, είπε μεταξύ άλλων:

Ο πολιτισμός μας θυσιάζεται για την ευκαιρία ενός πολύ μικρού αριθμού ανθρώπων να συνεχίσουν να κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά. Η πλανήτης μας θυσιάζεται έτσι ώστε οι πλούσιοι σε χώρες όπως η δική μου να μπορούν να ζουν με πολυτέλεια. Είναι τα βάσανα των πολλών που πληρώνουν για τις πολυτέλειες των λίγων.