Αρχική » Photos & Videos » Αυτό είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη

Αυτό είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη

υποβρύχιο εστιατόριο

Το UNDER είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην Νότια Νορβηγία στο χωριό Båly στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Εκτός από πρωτοποριακό υποθαλάσσιο εστιατόριο θα είναι παράλληλα και ένα κέντρο θαλάσσιων ερευνών. Μια επιβλητική τσιμεντένια κατασκευή που βυθίζεται σταδιακά στην θάλασσα. Για να φτάσει στα 5m κάτω από την επιφάνεια και να φιλοξενήσει τους επισκέπτες στην τραπεζαρία της.

Ένα γεύμα 18 πιάτων με θαλασσινά και άλλα είδη της νορβηγικής κουζίνας κοστίζει γύρω στα 430 ευρώ το άτομο. Οι διαχειριστές αναμένουν ότι ετησίως θα επισκέπτονται το υποβρύχιο εστιατόριο γύρω στα 12,000 άτομα.

Δείτε στο βίντεο τα πάντα για το εσωτερικό και την λειτουργία του υποθαλάσσιου εστιατορίου.

υποβρύχιο εστιατόριο Νορβηγία
Η τραπεζαρία του UNDER με την θέα στον βυθό της θάλασσας

Το υποβρύχιο εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα χωρητικότητας 100 ατόμων. Στην είσοδό του θα υπάρχει ένα μπαρ, ενώ στη συνέχεια θα βρίσκεται η τραπεζαρία. Ο Grasdal τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να νιώσουν ασφάλεια και να μην τους πιάσει κλειστοφοβία.

Ένα τελευταίας τεχνολογίας ακρυλικό γυαλί προσφέρει την μοναδική θέα και την απόλυτη ασφάλεια. Ο καινοτόμος σχεδιασμός και η υλοποίηση ανήκει στην εταιρία Snøhetta

Το υποβρύχιο εστιατόριο στη Νορβηγία με την ονομασία UNDER είναι μια τολμηρή πρόταση που δείχνει ότι η φαντασία στην αρχιτεκτονική και τις κατασκευές έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης. Στην χώρα μας με τα γαλάζια νερά και τον λαμπερό ήλιο θα ήταν πόλος έλξης τουριστών και όχι μόνο κάτι ανάλογο σε υποθαλάσσιο εστιατόριο.

υποβρύχιο εστιατόριο Νορβηγία
Το υποβρύχιο εστιατόριο είναι μια επιβλητική καινοτόμα κατασκευή
υποβρύχιο εστιατόριο
estiatorio norvigia
estiatorio mesa sth thalassa Norway
υποβρύχιο εστιατόριο
Ο χώρος της τραπεζαρίας όπως φαίνεται από τον βυθό
υποβρύχιο εστιατόριο
υποθαλάσσιο εστιατόριο
Under Νορβηγία – Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στην Ευρώπη